• 100 verhalen
  • Laat je inspireren
  • Ontmoet Femma
  • Reis met Femma
  • Femma
Ben ik dan nu weer normaal?

Ben ik dan nu weer normaal?

Brenda Froyen is mama, echtgenote, schrijfster en lerarenopleider. Na de geboorte van haar derde zoontje, voorjaar 2012, botste ze op een kanjer van een postpartumpsychose. Drie opnames, drie psychoses, drie keer de isoleercel in, twee gedwongen opnames en een zware depressie later, werd ze het etiket ‘ongeneeslijk’ opgeplakt. Maar Brenda vocht terug, schreef vijf boeken en gaf tientallen lezingen om het taboe rond psychische problemen te doorbreken. In ‘Ben ik dan nu weer normaal?’ (boek dat begin oktober verschijnt) vertelt ze over de zoektocht naar zichzelf, gaat ze dieper in op de recente overlijdens van Jonathan Jacob en Jozef Chovanec (na gewelddadig politieoptreden) en bekijkt ze de psychiatrie anno 2020. Brenda haalt energie uit haar job als lerarenopleider, haar schrijven en haar gezin: haar echtgenoot Jan – de beste man van de wereld - en haar zoontjes Jip (12), Lom (10) en Zen (8).

Lees meer Meer in de categorie 100 verhalen

Welkom op onze uitwaaitocht: Tussen verdriet en veerkracht

Welkom op onze uitwaaitocht: Tussen verdriet en veerkracht

De zomer loopt zo op z’n einde. Hopelijk heeft het jullie veel deugd gedaan, op een heel eigen, aparte manier misschien.
Met enkele Femmavrijwilligers hebben we samengezeten, op corona-afstand, maar gelukkig toch samen aan één tafel. Het deed deugd elkaar zo terug te zien.
We maakten een nieuwe uitwaaitocht met de titel “Tussen verdriet en veerkracht”. We geloven dat de meesten onder ons daar ergens tussen in zitten: soms korter bij veerkracht, soms wat dichter bij verdrietmomenten. Het is een tussen-weg, daar ontmoeten we elkaar meestal.

Lees meer Meer in de categorie Ontmoet Femma

Lees meer berichten.

Welkom bij Femma

Een vrouwenorganisatie van bijna 100 jaar.
Een wereld waarin jij je vrij voelt en evenwicht vindt tussen werken, zorgen en tijd voor jezelf, dat is waar wij naar streven.
Onze vele lokale vrouwennetwerken geven je met fijne activiteiten en boeiende ontmoetingen de kans om bewust tijd te maken voor vrije tijd en kracht te halen uit de verbinding met jezelf en met anderen.
We willen je inspireren om kritisch te kijken naar de wereld, om samen een vuist te maken tegen onrecht en een nieuwe inclusieve samenleving te ontwerpen.

Want hier hebben we allemaal recht op.  Ook jij!