• Lifestyle
  • Arbeid en zorg
  • Femma
  • Actief
  • Culinair
Dag van de kinderwensouders: Ik wil zo graag, maar het lukt  na vier jaar nog steeds niet

Dag van de kinderwensouders: Ik wil zo graag, maar het lukt na vier jaar nog steeds niet

Kinderwensouders willen iets wat voor zoveel mensen net zo eenvoudig als vanzelfsprekend lijkt: kinderen krijgen. Een op zes Belgische koppels heeft medische begeleiding nodig om zwanger te raken.  Erover praten is soms heel pijnlijk, want overal zie je wat voor jou zo onbereikbaar lijkt.   Voor de Dag van de Kinderwensouders praat Femmalid Evy openhartig over haar grootste wens. ‘Ik kan er vlot over praten, maar van binnen doet het veel pijn.’

Lees meer Meer in de categorie Lifestyle

Bloemen én structurele maatregelen

Bloemen én structurele maatregelen

Zaterdag 23 juni is de langste dag van het jaar.  Deze dag werd uitgekozen voor ‘de dag van de mantelzorg’ want voor mantelzorg  is elke dag een lange dag.  Mantelzorg stopt nooit. Deze dag vestigt de aandacht op de betekenis van mantelzorg voor gebruikers en voor de samenleving.  Vooreerst is het een prima gelegenheid om alle mantelzorgers expliciet te danken en in de bloemen te zetten. Maar er moet meer gebeuren.

Lees meer Meer in de categorie Arbeid en zorg

Bij dat soort mensen wil ik horen

Bij dat soort mensen wil ik horen

Vorig weekend zag ik dit prachtig gedicht van Toon Hermans passeren op mijn tijdslijn van Facebook.  Ik vond het passen bij Femma, bij onze duizenden geëngageerde vrijwilligers die zonnen aansteken en ons verwarmen.  Ik deelde het via de Facebookpagina van Femma en ondertussen zagen meer dan 14.000 mensen het, reageerden een paar honderd mensen…  De boodschap spreekt aan!  Meer dan ooit.  Ook bij jou?

Lees meer Meer in de categorie Femma

Lees meer berichten.

Nieuws van onze groepen

Kookworkshop

(1 sessie)
Categorie: Culinair BRECHT

Dagfietstocht

(1 sessie)
Categorie: Uitstappen en reizen KOOLKERKE

Wat doet licht met lichaam en welzijn?

(1 sessie)
Categorie: Lifestyle RUISELEDE
Zoek een activiteit in jouw buurt

 

 

Vind vriendinnen in je buurt