• Femma
  • Lifestyle
  • Actief
  • Beeldvorming
  • Arbeid en zorg
Wat betekent Femma in jouw leven?

Wat betekent Femma in jouw leven?

We vroegen het vorige maand aan vrijwilligers tijdens Femma stelt Tentoon. Op deze regionale bijeenkomsten werd het nieuwe aanbod van activiteiten voor 2019  voorgesteld. Een van de activiteiten die lokale Femmagroepen ook in 2019 kunnen plannen is een Praatcafé: Mijn Femma vroeger en nu. Met enkele vragen lieten we de vrijwilligers even proeven van de sfeer van het Praatcafé en we hopen dat ze er zelf eentje organiseren voor hun leden en sympathisanten.

Lees meer Meer in de categorie Femma

Duurzaam kleding aankopen, hoe pak ik het aan in mijn vereniging?

Duurzaam kleding aankopen, hoe pak ik het aan in mijn vereniging?

Wil je nieuwe promokleding aankopen voor de leden van je vereniging? Hebben jij en je collega’s nieuwe sportshirts nodig? En vind je het belangrijk dat deze kleren in eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt worden? Deze publicatie van #cleanekleren zet je op weg, want duurzaam aankopen is niet zo eenvoudig, maar wel belangrijk.  Want ‘koopkracht’ kan mee het verschil maken.

Lees meer Meer in de categorie Lifestyle

Krakau en Auschwitz

Krakau en Auschwitz

De reis naar Krakau en Auschwitz van Femma-vrouwenreizen is een mix van cultuur, natuur, religie en sfeer. Een unieke ervaring, vol verwondering voor al de pracht die Krakau te bieden heeft en vol afschuw over de gruwelen van de concentratiekampen. Veer en Myriam begeleiden de deelnemers met hun kennis en enthousiame, maar ook met aandacht voor ieder individu.

Lees meer Meer in de categorie Actief

Aantal vrouwelijke verkozenen stijgt licht

Aantal vrouwelijke verkozenen stijgt licht

Het aantal vrouwelijke verkozenen in Vlaanderen is gestegen tot 38,10 procent. Bij de vorige lokale verkiezingen in 2012 bedroeg het cijfer 36,16 procent. Een lichte stijging die aantoont dat het maar langzaam vooruitgaat. Aan dit tempo duurt het tot het jaar 2054 vooraleer er evenveel vrouwelijke en mannelijke verkozenen zijn. Dit proces versnellen, vraagt extra maatregelen. Brussel toont de weg. 

Lees meer Meer in de categorie Beeldvorming

Vaderschapsdiscriminatie

Vaderschapsdiscriminatie

Vaders die meer tijd willen doorbrengen met hun gezin stoten nog te veel op onbegrip en discriminatie. Dat blijkt uit de berichtgeving van De Standaard (2/10). Twee vaders, Frederic en Roel, getuigen hoe ze bijvoorbeeld geen ouderschapsverlof mochten opnemen van hun werkgever of het moeilijk vonden om als man een vier vijfde job te vinden. Hoe kunnen we dit voorkomen?

Lees meer Meer in de categorie Arbeid en zorg

Lees meer berichten.

Nieuws van onze groepen

Wat is er aan de hand in Catalonië?

(1 sessie)
Categorie: Cultuur MALDEGEM

Handlettering, creatief en sierlijk met letters

(1 sessie)
Categorie: Creatief VELTEM-BEISEM

Workshop: Adventstuk maken

(1 sessie)
Categorie: Creatief MEERHOUT
Zoek een activiteit in jouw buurt

 

 

Vind vriendinnen in je buurt