Femma, een plek voor jou?

Zin om samen te komen met vrouwen tijdens waardevolle ontmoetingen en inspirerende activiteiten?  Onze meer dan 700 vrouwengroepen verenigen en verbinden vrouwen.  Vrijwilligers ontvangen je met open armen om mee te doen.

Je krijgt bij ons de kans om mee voor verandering te zorgen in kleine en grote projecten, om mee aan de basis te staan van een samenleving met méér rechtvaardigheid en solidariteit waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich ten volle kan ontplooien.  We bieden jou de kans om mee te pionieren op jouw maat.

Ben jij je bewust van maatschappelijke ongelijkheden en wil je de samenleving doen bewegen?  Onze community maakt mensen bewust van drempels die zorgen voor maatschappelijke ongelijkheid.  Zo’n drempels maken het niet evident voor bijv.  gezinnen om werk en zorg te combineren, voor papa’s om vaderschapsverlof op te nemen of voor kwetsbare mama’s om aan vrije tijd toe te komen.  We voeden je graag met inspiratie en tools om zelf aan de slag te gaan.

Verbinden, pionieren, mensen in beweging zetten

Dit zijn onze werkmiddelen om de maatschappij te versterken.  Dat kunnen we niet alleen.  Daarvoor hebben we jou nodig!  Op deze website lees je meer over hoe je dat kan doen. 
Nog vragen?  Contacteer ons!

  • 100 verhalen
  • Femma beweegt
  • Inspiratie
  • Femma pioniert
  • Femma verbindt
Het verhaal van Nicolientje.  Deel jij ook dat van jou?

Het verhaal van Nicolientje. Deel jij ook dat van jou?

In oktober 2020, wanneer Femma haar honderdste verjaardag viert, zullen we op deze website maar liefst 100 bijdragen van boeiende vrouwen verzameld staan. Honderd vrouwen delen elk op hun manier hun kijk op het leven, het vrouw-zijn, de vrouwenbeweging, wat hen beweegt en wat hen aan het denken zet.  Maar niet alleen deze verhalen maken de kracht van vrouwen zichtbaar.  Elk van ons heeft een eigen verhaal.  En ook die verhalen over levenservaringen, een terugblik op jaren bij Femma, een visie op de rol van de vrouwenbeweging, ...  dragen bij tot meer inzicht in de waarde van 100 jaar vrouwenbeweging.  Nicolientje doet het je voor.  Deel ook jij jouw verhaal?  Dat kan via deze pagina.

Lees meer Meer in de categorie Femma beweegt

Hoe maken we van seizoensgebonden en lokaal eten de makkelijkste keuze voor jou?

Hoe maken we van seizoensgebonden en lokaal eten de makkelijkste keuze voor jou?

We hebben een missie. We willen graag alle Leuvenaars (En bij uitbreiding eigenlijk iedereen) het zo makkelijk mogelijk maken om te kiezen voor seizoensgebonden en lokaal eten. Op donderdag 25 oktober organiseren Femma en Ik ben meer dan mijn kassaticket een  atelier en gaan we aan de slag  concrete ideeën uit te werken. Oplossingen die starten bij onze buurtsupermarkt, het restaurant om de hoek, de lokale boer… en bij jou.

Lees meer Meer in de categorie Femma pioniert

Lees meer berichten.