Verbinden, pionieren, mensen in beweging zetten

Dit zijn onze werkmiddelen om de maatschappij te versterken.  Dat kunnen we niet alleen.  Daarvoor hebben we jou nodig!  Op deze website lees je meer over hoe je dat kan doen. 
Nog vragen?  Contacteer ons!

 

Femma, een plek voor jou?

Zin om samen te komen met vrouwen tijdens waardevolle ontmoetingen en inspirerende activiteiten?  Onze meer dan 700 vrouwengroepen verenigen en verbinden vrouwen. Vrijwilligers ontvangen je met open armen om mee te doen.

Je krijgt bij ons de kans om mee voor verandering te zorgen in kleine en grote projecten, om mee aan de basis te staan van een samenleving met méér rechtvaardigheid en solidariteit waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich ten volle kan ontplooien.  We bieden jou de kans om mee te pionieren op jouw maat.

Heb je zin om zelf een Femmagroep in Brussel op te starten? Alleen, met een paar vriendinnen of met een groep vrouwen? Rond een bepaald thema, een klein of groot project, of gewoon om andere vrouwen te ontmoeten?
 

Ben jij je bewust van maatschappelijke ongelijkheden en wil je de samenleving doen bewegen?  Onze community maakt mensen bewust van drempels die zorgen voor maatschappelijke ongelijkheid.  Zo’n drempels maken het niet evident voor bijv.  gezinnen om werk en zorg te combineren, voor papa’s om vaderschapsverlof op te nemen of voor kwetsbare mama’s om aan vrije tijd toe te komen.  We voeden je graag met inspiratie en tools om zelf aan de slag te gaan.

Femma blogt

  • 100 verhalen
  • Femma reist
  • Femma beweegt
  • Femma
  • Femma verbindt
De kleine revolutie van Philippine Vande Putte

De kleine revolutie van Philippine Vande Putte

De eerste helft van ‘100 verhalen van vrouwen’ zijn intussen gepubliceerd. Hoogtijd om de focus te zetten op Philippine Vande Putte, één van de pioniersters van onze organisatie. Voor een kennismaking met deze markante vrouw maken we dankbaar gebruik van teksten van Maria Jacques. Zij was  hoofdredactrice van de KAV-bewegingsbladen en tegelijk  gewaardeerd schrijfster.  Ze heeft  Philippine persoonlijk gekend en werkte een tijd met haar samen. We proberen een beeld te schetsen van Philippine Vande Putte en de enorme impact die ze heeft gehad op de ontwikkeling van KAV/Femma aan de hand van citaten uit twee artikels die Maria Jacques over haar schreef.

Lees meer Meer in de categorie 100 verhalen

Het verhaal van mijn (Femma-) leven

Het verhaal van mijn (Femma-) leven

Wij vrouwen zijn bezige bijen. We combineren dag in dag uit allerlei taken en zijn daarbij vooral voor anderen in de weer. Zelden vallen we stil,  tenzij na instructie van de yogaleraar, als ziekte bijv. een burn-out  ons velt of wanneer wij zelf of iemand uit onze omgeving iets ergs meemaakt. Dan vallen we stil, dan stopt de ratrace. En dan vragen we ons af: Waarom ik?  Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik? Waar steek ik m’n tijd en energie in? Waarom? Wat is de zin van m’n leven?

Lees meer Meer in de categorie Femma beweegt

Lees meer berichten.