• Laat je inspireren
  • 100 verhalen
  • Ontmoet Femma
  • Reis met Femma
  • Inspiratie
Kan verveling de aarde redden? Ja (en nee), een wetenschapper legt uit

Kan verveling de aarde redden? Ja (en nee), een wetenschapper legt uit

Verveling.  Heb jij het al ervaren in deze tijden van Corona?  Veel mensen kunnen zich er niks bij voorstellen:  (thuis)werken, preteachen, opvoeden, huishouden,...  De dagen (te) goed gevuld.  Voor anderen vallen hun bezigheden weg:  technische werkloosheid, hobby's geannuleerd, vrijwilligerswerk niet of veel minder mogelijk,...  Maar misschien is verveling niet zo negatief als je zou denken.

Lees meer Meer in de categorie Laat je inspireren

Het einde van de ramadan

Het einde van de ramadan

Op zondag 24 mei viert de moslimgemeenschap het  Suikerfeest, het einde van de ramadan.  De coronacrisis veranderde de levenswijze tijdens de belangrijkste vastenmaand en drukt  haar stempel op het Suikerfeest.  Ik heb een fijn telefonisch gesprek met bijna-collega Miriam Bouazil. Ze praat heel open over wat de ramadan en het Suikerfeest voor de moslimgemeenschap in het algemeen en voor haar persoonlijk betekenen. Ramadan en Suikerfeest 2020 zijn behoorlijk anders dan anders.

Lees meer Meer in de categorie 100 verhalen

Lees meer berichten.

Welkom bij Femma

Een vrouwenorganisatie van bijna 100 jaar.
Een wereld waarin jij je vrij voelt en evenwicht vindt tussen werken, zorgen en tijd voor jezelf, dat is waar wij naar streven.
Onze vele lokale vrouwennetwerken geven je met fijne activiteiten en boeiende ontmoetingen de kans om bewust tijd te maken voor vrije tijd en kracht te halen uit de verbinding met jezelf en met anderen.
We willen je inspireren om kritisch te kijken naar de wereld, om samen een vuist te maken tegen onrecht en een nieuwe inclusieve samenleving te ontwerpen.

Want hier hebben we allemaal recht op.  Ook jij!