• Ontmoet Femma
  • Laat je inspireren
  • 100 verhalen
  • Reis met Femma
  • Inspiratie
Eline pikt seksisme niet langer en maakt statement met  100-koppig vrouwenorkest

Eline pikt seksisme niet langer en maakt statement met 100-koppig vrouwenorkest

Goede klassieke muziek heeft helemaal niks te maken met gender. Logisch, denk jij. Maar het zal je verbazen hoe vastgeroest de cultuur is die vrouwelijke muzikanten en componisten laat geloven dat ze minder kunnen dan hun mannelijke collega’s. Contrabassiste Eline heeft daar genoeg van en organiseert op internationale vrouwendag een orkest met enkel vrouwelijke muzikanten.  Met muziek van vrouwelijke componisten, uiteraard.

Lees meer Meer in de categorie Ontmoet Femma

Eva is een Afrikaanse

Eva is een Afrikaanse

We zijn met meer dan zeven miljard mensen op de aardbol. Duizenden of miljoenen jaren geleden liepen er veel minder mensen rond op onze planeet.  Het idee dat alle mensen nakomelingen van één man en één vrouw zijn, lijkt romantisch maar misschien te eenvoudig om waar te zijn. De evolutietheorie leert ons dat we van apen afstammen. Sommige religieuze boeken vertellen ons dat Eva en Adam onze voorouders waren. De waarheid blijkt nu echter toch een combinatie van beiden te zijn, alleen moet je er dan bij nemen dat de Tuin van Eden ergens in Noord Botswana zou gelegen zijn.

Lees meer Meer in de categorie 100 verhalen

Laten we het even niet over Trump hebben, maar over dat mooie land van hem

Laten we het even niet over Trump hebben, maar over dat mooie land van hem

De kans is groot dat je bij de woorden ‘Verenigde Staten’ als eerste denkt aan die gekkie in het Witte huis. We nemen het je niet kwalijk. Trump domineert het nieuws én het steeds vaker ook beeld wat wij vormen over de VS. Zonde, want dat land verdient zoveel beter. Make America great again, roepen wij dan ook maar. Al doelen wij natuurlijk op de prachtige groepsreizen die wij daar organiseren.

Lees meer Meer in de categorie Reis met Femma

Lees meer berichten.

Welkom bij Femma

Een vrouwenorganisatie van bijna 100 jaar.
Een wereld waarin jij je vrij voelt en evenwicht vindt tussen werken, zorgen en tijd voor jezelf, dat is waar wij naar streven.
Onze vele lokale vrouwennetwerken geven je met fijne activiteiten en boeiende ontmoetingen de kans om bewust tijd te maken voor vrije tijd en kracht te halen uit de verbinding met jezelf en met anderen.
We willen je inspireren om kritisch te kijken naar de wereld, om samen een vuist te maken tegen onrecht en een nieuwe inclusieve samenleving te ontwerpen.

Want hier hebben we allemaal recht op.  Ook jij!