• Laat je inspireren
  • Ontmoet Femma
  • Femma
  • Reis met Femma
  • 100 verhalen
De lucht klaart stilaan op

De lucht klaart stilaan op

Het was geen gemakkelijke periode door de coronacrisis, ook niet voor vrijwilligers. Maar de lucht klaart weer op, weldra steken de eerste bloemen hun kopjes weer uit boven de aarde. Ook vrijwilligers laten hun hoofd niet hangen.

Eva Hambach – directeur van Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk – bewondert de veerkracht van vrijwilligers en dankt ze uit de grond van haar hart.

Lees meer Meer in de categorie Laat je inspireren

Let's talk about it, onderzoek zoekt jongeren en ouders die willen meewerken

Let's talk about it, onderzoek zoekt jongeren en ouders die willen meewerken

Hoe is het om op te groeien met gemengde roots in België en Nederland? Het Expertisecentrum Inclusive Society van de UCLL (University Colleges Leuven-Limburg) start een onderzoeksproject rond die vraag.
Met dit project willen de onderzoekers meer inzicht krijgen in de leef- en belevingswereld van jongeren met een gemengde achtergrond en de ouders die instaan voor hun opvoeding.

Lees meer Meer in de categorie Femma

Kijk jij ook uit naar je volgende reis?

Kijk jij ook uit naar je volgende reis?

Het zijn rare tijden voor iedereen. We willen elkaar ontmoeten, omhelzen, we willen bijbabbelen, een koffie gaan drinken, … en we willen op reis. Maar corona trekt nog steeds een flinke streep door onze reisplannen. Toch blijven de Vrouwenreizen actief, zij het voorlopig alleen achter de schermen. Want zodra reizen weer kan, willen we er klaar voor zijn.

Lees meer Meer in de categorie Reis met Femma

En dit is mijn verhaal...

En dit is mijn verhaal...

In aanloop naar de 100ste verjaardag van Femma (27 oktober 2020) zetten we deze blog ‘100 verhalen van vrouwen’ op. Daarmee willen we de kracht en kwetsbaarheid van vrouwen (samen) zichtbaar maken. Intussen publiceerden we 99 verhalen van heel diverse vrouwen van binnen en buiten Femma. Deze reeks werd gelezen, gedeeld en ‘geprezen’. Het wekelijks verhaal zette vrouwen ertoe aan om te reflecteren over hun eigen leven. Sommigen begonnen meteen te schrijven en stuurden ons spontaan hun verhaal.

Lees meer Meer in de categorie 100 verhalen

Lees meer berichten.