Femma, een plek voor jou?

Zin om samen te komen met vrouwen tijdens waardevolle ontmoetingen en inspirerende activiteiten?  Onze meer dan 700 vrouwengroepen verenigen en verbinden vrouwen. Vrijwilligers ontvangen je met open armen om mee te doen.

Je krijgt bij ons de kans om mee voor verandering te zorgen in kleine en grote projecten, om mee aan de basis te staan van een samenleving met méér rechtvaardigheid en solidariteit waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich ten volle kan ontplooien.  We bieden jou de kans om mee te pionieren op jouw maat.

Ben jij je bewust van maatschappelijke ongelijkheden en wil je de samenleving doen bewegen?  Onze community maakt mensen bewust van drempels die zorgen voor maatschappelijke ongelijkheid.  Zo’n drempels maken het niet evident voor bijv.  gezinnen om werk en zorg te combineren, voor papa’s om vaderschapsverlof op te nemen of voor kwetsbare mama’s om aan vrije tijd toe te komen.  We voeden je graag met inspiratie en tools om zelf aan de slag te gaan.

Verbinden, pionieren, mensen in beweging zetten

Dit zijn onze werkmiddelen om de maatschappij te versterken.  Dat kunnen we niet alleen.  Daarvoor hebben we jou nodig!  Op deze website lees je meer over hoe je dat kan doen. 
Nog vragen?  Contacteer ons!

  • Femma verbindt
  • 100 verhalen
  • Femma beweegt
  • Femma reist
  • Inspiratie
Schrijven en delen

Schrijven en delen

Vrouwen zijn meerwaarde-zoekers.  Daarom inspireert en stimuleert Femma vrouwen om te reflecteren over de diepere zin van het leven en samenleven met anderen. Femma reikt daartoe concrete initiatieven aan. Zo lanceerde Femma in het magazine van september 2015 een schrijfwedstrijd. Veertig vrouwen kropen in de pen. De jury nomineerde teksten en de tien ‘beste’ teksten kregen een plekje in de co-creatieve gedichtenbundel die alle leden in het najaar in de bus kregen.

Lees meer Meer in de categorie 100 verhalen

Een weekend Champagne, ‘bubbels voor de geest’

Een weekend Champagne, ‘bubbels voor de geest’

Wie champagne zegt, denkt aan traditie, sfeer en genieten. En dit geldt niet alleen voor de drank, maar zeker ook de streek waar deze drank geproduceerd wordt. Een verblijf in deze streek wil zeggen: voluit genieten! De Champagne, in het noordoosten van Frankrijk, is een ideale bestemming voor een weekendje weg. In het najaar is de streek met haar vele wijngaarden, getooid in herfstkleuren, wat het landschap extra aantrekkelijk maakt.

Lees meer Meer in de categorie Femma reist

Geen zomeravond te fris met de ODA by Fibre Mood

Geen zomeravond te fris met de ODA by Fibre Mood

Heerlijk, de maand juni is in het land. Hier hebben we op gewacht! De dagen worden zonniger, de eerste BBQ’s onder vriendinnen worden aangestoken en de eerste late avonden op het terras bij de vuurkorf staan te wachten. Maar… die beginnende zomeravonden kunnen in België best nog fris zijn! Gelukkig heeft Fibre Mood de ideale top ontworpen die je voldoende warmte geeft om tot in de late uurtjes te genieten.

Lees meer Meer in de categorie Creatief

Lees meer berichten.