• Femma
  • Laat je inspireren
  • Ontmoet Femma
  • 100 verhalen
  • Reis met Femma
Hoe beleef(de) jij de coronacrisis?

Hoe beleef(de) jij de coronacrisis?

Hoe zinvol vinden wij het leven tijdens deze periode van crisis? Dat is het thema van een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in samenwerking met de UGent. De pandemie beïnvloedt immers niet alleen onze fysieke gezondheid, maar ook hoe we ons leven ervaren en er zin aan geven. Wil jij je ervaringen delen en zo meewerken aan het onderzoek? Vul dan de vragenlijst in.

Lees meer Meer in de categorie Femma

We zijn ervan overtuigd dat we samen tot meer in staat zijn

We zijn ervan overtuigd dat we samen tot meer in staat zijn

Wist je dat ons magazine ooit Vrouw & Wereld heette? In de brief in ons januarinummer legt voormalig voorzitster Alice Van Cauwenberghe uit waarom KAV/Femma in 1968 haar ledenblad deze naam gaf. De evolutie die onze vereniging toen doormaakte, gaat vandaag natuurlijk verder.  De fusie met Federatie Wereldvrouwen is daar een mooi voorbeeld van. Maar wat betekent deze fusie nu precies? Algemeen directeur van Femma, Eva Brumagne, en voormalig coördinator Federatie Wereldvrouwen, Diane Vangeneugden, leggen het je graag uit.

Lees meer Meer in de categorie Ontmoet Femma

En dit is mijn verhaal...

En dit is mijn verhaal...

In aanloop naar de 100ste verjaardag van Femma (27 oktober 2020) zetten we deze blog ‘100 verhalen van vrouwen’ op. Daarmee willen we de kracht en kwetsbaarheid van vrouwen (samen) zichtbaar maken. Intussen publiceerden we 99 verhalen van heel diverse vrouwen van binnen en buiten Femma. Deze reeks werd gelezen, gedeeld en ‘geprezen’. Het wekelijks verhaal zette vrouwen ertoe aan om te reflecteren over hun eigen leven. Sommigen begonnen meteen te schrijven en stuurden ons spontaan hun verhaal.

Lees meer Meer in de categorie 100 verhalen

Lees meer berichten.