Creatief met viltbollen

DIY
femmamaakthet - 18/10/2023

Knutselen met viltbollen kan een creatieve en leuke activiteit zijn. 

Viltbollen zijn zachte pluizige bolletjes gemaakt van viltmateriaal. Je kan ze zelf maken of kant-en-klare in de hobbywinkel. Wij gingen zelf aan de slag en toverden een leuke ster uit onze creahoed.

Hier zijn nog een paar ideeën om te knutselen met viltbollen:

 

1. Vilten Dieren:

  • Maak schattige dierenfiguren zoals konijntjes, uiltjes of vogeltjes door vilbollen te combineren met kleine wiebeloogjes, pijpenragers en kleine stukjes vilt voor oren en staarten.

2. Kerstornamenten:

  • Creëer kerstballen of ornamenten door vilbollen te versieren met glitter, linten, kralen en kleine stukjes stof. Voeg een lusje toe aan de bovenkant om ze op te hangen in de kerstboom.

3. Bloemen:

  • Maak kleurrijke bloemen door vilbollen te stapelen en vast te zetten met lijm. Voeg groene pijpenragers toe als stelen en bladeren om een hele bos bloemen te maken.

4. Sleutelhangers:

  • Maak schattige sleutelhangers door een viltbol te versieren als dier, bloem of ander figuur. Voeg een kleine sleutelring toe aan de bovenkant en een lintje of touwtje om het aan een tas of sleutelbos te bevestigen.

5. Mobiles:

  • Maak een kleurrijke mobiel door vilbollen te hangen aan verschillende lengtes draad of visdraad. Hang ze op verschillende hoogtes en voeg eventueel kleine vilten figuren toe voor een speels effect. 

6. Vilten Kransen:

  • Wikkel vilbollen rond een styrofoam, beter gekend als isomo,  of een kartonnen ring om een vilten krans te maken. Voeg andere decoraties toe zoals linten, kunstbloemen en bladeren voor een prachtige decoratie voor aan de deur.

Toch zelf je vilbolletjes maken? In deze video leer je hoe dat moet.

Dit vind je misschien ook boeiend