Ijs maken zonder ijsmachine

Culinair
femmamaakthet - 15/06/2021

Niets zo fris op een warme zomerdag, dan een lekker ijsje. 

Wat heb je nodig?

(voor ongeveer 1 l roomijs)

  • 720 ml slagroom
  • 250 ml gecondenseerde melk
  • 1 vanillestok
  • 260 g suiker
  • 8 eieren

Zo maak je het

  • Doe de slagroom en de gecondenseerde melk in een pan met dikke bodem.
  • Voeg het merg van een vanillestokje toe en warm langzaam op.
  • Mix in de tussentijd de suiker met de eidooiers tot een stijfbeslag.
  • Voeg dit toe aan het slagroommengsel en verwarm tot ongeveer 80 °C. Laat het mengsel absoluut niet koken. Blijf constant roeren, zodat de onderkant niet te warm wordt.
  • Van het moment dat het mengsel niet meer van een spatel drupt maar mooi blijft plakken, is het mengsel goed.
  • Tijdens het invriezen is het belangrijk dat het ijs zo min mogelijk kristalliseert. Het perfecte ijs is namelijk romig en smeuïg.

 

Dit vind je misschien ook boeiend