Femma, een plek voor jou?

Zin om samen te komen met vrouwen tijdens waardevolle ontmoetingen en inspirerende activiteiten?  Onze meer dan 700 vrouwengroepen verenigen en verbinden vrouwen. Vrijwilligers ontvangen je met open armen om mee te doen.

Je krijgt bij ons de kans om mee voor verandering te zorgen in kleine en grote projecten, om mee aan de basis te staan van een samenleving met méér rechtvaardigheid en solidariteit waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich ten volle kan ontplooien.  We bieden jou de kans om mee te pionieren op jouw maat.

Ben jij je bewust van maatschappelijke ongelijkheden en wil je de samenleving doen bewegen?  Onze community maakt mensen bewust van drempels die zorgen voor maatschappelijke ongelijkheid.  Zo’n drempels maken het niet evident voor bijv.  gezinnen om werk en zorg te combineren, voor papa’s om vaderschapsverlof op te nemen of voor kwetsbare mama’s om aan vrije tijd toe te komen.  We voeden je graag met inspiratie en tools om zelf aan de slag te gaan.

Verbinden, pionieren, mensen in beweging zetten

Dit zijn onze werkmiddelen om de maatschappij te versterken.  Dat kunnen we niet alleen.  Daarvoor hebben we jou nodig!  Op deze website lees je meer over hoe je dat kan doen. 
Nog vragen?  Contacteer ons!

  • Femma
  • 100 verhalen
  • Femma pioniert
  • Femma beweegt
  • Femma verbindt
Vrijwilligers in de kijker : Jessy & Edith zetten hun schouders mee onder Femma Eernegem

Vrijwilligers in de kijker : Jessy & Edith zetten hun schouders mee onder Femma Eernegem

Elke dag zetten duizenden Femma-vrijwilligers zich in voor andere mensen. Maar wie zijn deze vrijwilligers? Wat doen ze? En wat doet dat vrijwilligerswerk met hen? Ben je ook benieuwd? Volg dan zeker deze gloednieuwe reeks 'Vrijwilliger(s) in de kijker' en laat je inspireren door wat andere vrijwilligers doen en waar zij gelukkig van worden. Deze maand maakten we een praatje met vrijwilligers Jessy Priem (38) en Edith (41) uit Eernegem die zorgden voor een frisse wind in het team van Femma Eernegem.

Lees meer Meer in de categorie Femma

Miet Smet: springen, durven en niet bang zijn om te mislukken!

Miet Smet: springen, durven en niet bang zijn om te mislukken!

“Met wie hebt u een afspraak? Miet Smet???… bent u zeker dat het hier is?”. Haar naam zegt de jonge bewakingsagent aan de ontvangstbalie duidelijk niks. Hij kan er misschien niks aan doen, hij is jong en op het Brusselse hoofdkwartier van de Europese Volkspartij waar we hebben afgesproken, komt veel volk. Maar toch. Deze vrouw heeft ruim jaar 45 jaar politiek achter de rug, wil ik hem zeggen, op Vlaams, Belgisch en Europees niveau, zij is staatssecretaris geweest, minister, senator, minister van staat, zij is ridder en grootofficier in de Leopoldsorde en heeft tal van andere onderscheidingen gekregen … die naam zou je moeten kennen! Maar ik zwijg en wacht braaf zoals me wordt gezegd in de inkomhal tot Miet Smet eraan komt en me meteen hartelijk begroet.

Lees meer Meer in de categorie 100 verhalen

Lees meer berichten.