De-Maekerij

Maekersnetwerken

Maekersnetwerken 

Een Maekersnetwerk is een netwerk waarin creatieve gelijkgestemden elkaar treffen, dit kan zowel online via onze facebookgroepen als in ‘real life’ tijdens een gezellig Maekerscafé. 

  

Je hoeft je niet in te schrijven voor een Maekerscafé. Je komt naar De Maekerij in Leuven met je eigen materiaal of je gaat aan de slag met het materiaal uit het atelier. Je consumeert iets aan de bar en wij voorzien lekkers om te snoepen. 

  

Warme, vrijwillige hosts zorgen ervoor dat de maekersnetwerken een ‘safe space’ zijn om je creativiteit te delen. 

  

HOE GAAN DIE MAEKERSCAFÉS JUIST IN ZIJN WERK? 

Een maandelijkse gezellige afspraak met een aantal creatievelingen, waarbij je samen mooie dingen maakt met een hapje en drankje erbij. Klinkt toch goed? 

  

Je kan je eigen draai geven aan elk project, want je brengt je eigen materiaal mee of werkt met het materiaal uit het atelier. Je kiest zelf wat je maakt, maar leert van elkaar. 

  

Dit zijn geen workshops, wel gezellige bijeenkomsten.  


Momenteel gaan alle maekersnetwerken door in De Maekerij in Leuven.  
 

WAAROM MAEKERSNETWERKEN? 

Femma stampte in 2018 de eerste Maekerij uit de grond, dit om in te spelen op het veranderende verenigingsleven. We brengen stedelingen samen rond een gedeelde creatieve passie. 
Vrijwilligers organiseren er open, verbindende maekersnetwerken.  

 

Penseel-en-papier

Pen(seel) en papier

Elke eerste woensdag en derde dinsdag van de maand komt het netwerk Pen(seel) & Papier samen. We tekenen, schilderen, schetsen of handletteren er op los. Een bruisende plek waar het nooit aan inspiratie ontbreekt.  

 

Bullet-journal

Bullet Journal

 Hou je er ook van jouw bullet journal creatief te pimpen?  Of gebruik je de bullet journal vooral om gewoontes te "tracken"? 
Elke derde donderdag ontmoeten bujo-fans elkaar tijdens dit maekerscafé.

Maekersnetwerk-druk

Druk, druk, druk

De vierde donderdagavond van de maand is er eentje vol inkt en snijwerk. We snijden lino’s, maken droogetsen en experimenteren met de drukpers.

Maekersnetwerk-draad

Draad

Borduren, haken, breien, zelfs kantklossen gebeurt tijdens een maekerscafé Draad. Welkom elke tweede en vierde dinsdagavond van de maand. 
 

Maekersnetwerk-juwelen

Juwelen

Samen gezellig prutsen met draad, parels, haakjes of polymeerklei. We inspireren elkaar elke tweede donderdagavond van de maand

Urban-jungle-leuven

Urban Jungle Leuven

Online plantenadvies, onderling plantjes ruilen en uitwisselen over hoe het met je kamerplanten gaat, dat doen we in onze facebookgroep “Urban Jungle Leuven”

Les-jardins-de-Louvain

Les Jardins de Louvain

Zaailingen te ruil of op zoek naar inspiratie voor je (moes)tuin? In de facebookgroep “Les Jardins de Louvain” vind je andere tuinierders. 

Plantenbib-de-maekerij

Plantenbib De Maekerij

Een netwerk van vrijwilligers verzorgt een ruilkast vol plantjes en zaden, je kan er stekjes komen ruilen. 
Op regelmatige basis organiseren zij ook plantencafé’s en ruildagen.