Teambuilding en Femma Universalis

femmamaakthet - 14/10/2023

Teambuildingactiviteiten kunnen een geweldige manier zijn om de teamgeest te versterken en de onderlinge vriendschapsbanden tussen de teamleden aan te halen. Of ook gewoon omdat het plezant is.

Femma Universalis: Een spel met leuke doe-opdrachten.
Na elke rond valt er iemand af. Het spel gaat door totdat er slechts één persoon overblijft als de ultieme ‘Femma Universalis’

Hier zijn nog enkele leuke en interactieve spelideeën die je kunt overwegen voor een teambuildingevenement met je Femmagroep:

 1. Samenwerkingspuzzels: Verdeel het team in groepen en geef elke groep een puzzel. Elke groep moet samenwerken om de puzzel zo snel mogelijk op te lossen. Dit bevordert samenwerking en communicatie.
   
 2. Creatieve Workshop: Organiseer een creatieve workshop waar teamleden samen aan een kunst- of knutselproject werken. Dit kan schilderen, beeldhouwen, of zelfs samen een quilt maken zijn. Het delen van ideeën en samenwerken aan een creatief project bevordert ook de teamsfeer.
   
 3. Quiz: Stel een quiz op met vragen over diverse onderwerpen, waaronder Femma-gerelateerde vragen. Dit kan een leuke en educatieve manier zijn om teamleden te laten samenwerken en hun kennis te testen.
   
 4. Storytelling: Laat elk teamlid een kort verhaal vertellen over een uitdaging die ze hebben overwonnen in hun vrijwilligerswerk bij Femma. Dit kan inspirerend zijn en helpt bij het delen van ervaringen.
 5. Waarderingsspel: Laat teamleden elkaar waarderen door complimenten op te schrijven en deze vervolgens aan elkaar voor te lezen. Dit kan een positieve sfeer creëren en het teamgevoel versterken.
   
 6. Kookwedstrijd: Verdeel het team in groepen en organiseer een kookwedstrijd waarbij elk team een gerecht moet bereiden. Na de wedstrijd kunnen jullie dan samen eten en gezellig napraten.

Bij het kiezen van activiteiten is het belangrijk om rekening te houden met de interesses en comfortniveaus van de teamleden. Zorg ervoor dat de activiteiten geschikt zijn voor alle deelnemers, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en actief kan deelnemen.

Veel plezier met je teambuildingevenement bij Femma!

Dit vind je misschien ook boeiend