Armenië, veelzijdig en verrassend

Vrouwenreizen Armenië cultuur 2023
annick.geets - 05/03/2023
0 comments

Armenië is een verrassend én prachtig land in de Kaukasus dat meteen vertrouwd aanvoelt. Het is een veilig land met gastvrije mensen. Hoewel er nog geen massatoerisme is, verwelkomen Armeniërs je met respect en vriendelijke nieuwsgierigheid. Is je interesse gewekt, reis dan eind september met ons mee.

 

 

Het land zo groot als België, grenst aan Georgië, Iran, Turkije en Azerbeidzjan. Het heeft geen zee, wel een prachtig hooggelegen meer: Sevan (dat we bezoeken, inclusief boottocht!).

 

Armenië is één van de oudste landen ter wereld. De Armeense cultuur is door de eeuwen heen beïnvloed door Perzen, Grieken, Arabieren, Byzantijnen, Turken, … In de 4de eeuw werd het Christendom er de staatsgodsdienst en werd Armenië officieel het eerste Christelijke land ter wereld. Tijdens onze reis bezoeken wij de ‘heilige’ stad Eihmiadzin.

 

De rijke, duizendjarige cultuur is alomtegenwoordig: prachtige oude kloosters, vaak verscholen in de bergen (zoals Tatev, bereikbaar via de langste kabelbaan ter wereld); de mooie hoofdstad Yerevan (oude en moderne kunst, zalige terrassen en leuke winkeltjes); een Griekse tempel; een concert in een oud klooster, Zorats Karer (‘Armeens Stonehenge’), een eeuwenoude begraafplaats, …

 

Het volk kende veel perioden van overheersing (de berg Ararat ligt nu in Turkije, …) en onderdrukking: we bezoeken het indrukwekkende Genocidememoriaal.

 

Op culinair vlak is Armenië super: vers fruit (perziken, abrikozen, granaatappel,  ...), topwijnen (Armenië is de bakermat van de wijn, we bezoeken een van de oudste wijndomeinen ter wereld) en de beroemde Brandy. En heerlijke combinaties van oude tradities (bijv. Lavash brood, we mogen het zelf bakken) en culinaire invloeden: Perzisch, mediterraan, Arabisch en Russisch. We eten vaak bij lokale mensen en natuurlijk volgen we een workshop Armeens koken!

 

Armenië heeft een prachtige natuur met adembenemende landschappen, zeker in de vroege herfst.
In september is het weer er heerlijk: gemiddeld 25 graden, ideaal voor culturele bezoeken, genieten van de natuur en een terrasje.
90% van het grondgebied is gelegen boven 1000 meter (we bezoeken de Karavanserai, een  overgebleven getuige van de Zijderoute). Bergen, meren, bossen, in prachtige kleuren, ... Een wandeling in het hooggebergte mag niet ontbreken, zet je wandelschoenen alvast klaar.


 

Alles is voor jou georganiseerd, met een eigen gids en chauffeur gedurende de hele periode en verblijf in vol pension.

 

Met dank aan Veer Dusauchoit

 

 

Armenië, gastvrij, rijk aan cultuur en natuur, lekker!

21 september tot 1 oktober

Begeleiding; Veer Dusauchoit

Meer info vind je hier

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Dit vind je misschien ook boeiend