Liederen en ritmes van elders, hier en nu

Shannah Jongstra - 22/09/2023

Van eind september tot juni kan jij, samen met de vrouwen van Femma Quartier Sint-Joost-Ten-Node, muziek ontdekken uit alle hoeken van de wereld. Hun project ‘Liederen en ritmes van elders, hier en nu’ neemt mensen mee in het rijke aanbod van traditionele muziek uit verschillende landen.

 

Het zijn vrijwilligers of kunstenaars die de liedjes meenemen, vaak afkomstig is uit hun thuisland of land van origine. Samen ontdekken jullie de oorsprong en betekenis van de melodieën, leren jullie de liederen zingen en eenvoudig muzikaal begeleiden. Een deel ervan wordt fonetisch uitgeschreven zodat iedereen mee kan zingen.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in Sint-Joost-Ten-Node in gemeenschapscentrum Ten Noey, de Bib Joske en Cantine Josée. Naast 18 workshops worden er ook 3 ontmoetingsmomenten georganiseerd. Alle vrouwen zijn welkom!

De eerstvolgende workshops vinden telkens plaats op onderstaande data (meestal op dinsdag) tussen 9u en 12u in gemeenschapscentrum Ten Noey. Schrijf je in via meriem.saissi@femma.be: 

26 september 
12 oktober (opgelet, donderdag!)
24 oktober
14 november
28 november
12 december
 

 

Dit vind je misschien ook boeiend