Laat je inspireren

Een wereld waarin jij je vrij voelt en evenwicht vindt tussen werken, zorgen en tijd voor jezelf.  Dat is waar wij naar streven.

We willen je inspireren om kritisch te kijken naar de wereld, om samen een vuist te maken tegen onrecht en een nieuwe inclusieve samenleving te ontwerpen.

Want hier hebben we allemaal recht op.  Ook jij!

Nieuws op de Femmablog

Kan verveling de aarde redden? Ja (en nee), een wetenschapper legt uit

Kan verveling de aarde redden? Ja (en nee), een wetenschapper legt uit

Verveling.  Heb jij het al ervaren in deze tijden van Corona?  Veel mensen kunnen zich er niks bij voorstellen:  (thuis)werken, preteachen, opvoeden, huishouden,...  De dagen (te) goed gevuld.  Voor anderen vallen hun bezigheden weg:  technische werkloosheid, hobby's geannuleerd, vrijwilligerswerk niet of veel minder mogelijk,...  Maar misschien is verveling niet zo negatief als je zou denken.

Lees het artikel

Het buurtexperiment

Het buurtexperiment

Ik vond het best zwaar, die eerste dagen van het corona-tijdperk. Overspoeld werden we langs alle kanten door slecht nieuws berichten, regeltjes allerhande, onheilstijdingen en mensen die hun angst en machteloosheid uitschreeuwden. We wilden graag wat tegengas geven. Onze straat, met een tiental huizen, in een rustige wijk aan de rand van Leuven, zou ons werkterrein worden.

Lees het artikel