Laat je inspireren

Een wereld waarin jij je vrij voelt en evenwicht vindt tussen werken, zorgen en tijd voor jezelf.  Dat is waar wij naar streven.

We willen je inspireren om kritisch te kijken naar de wereld, om samen een vuist te maken tegen onrecht en een nieuwe inclusieve samenleving te ontwerpen.

Want hier hebben we allemaal recht op.  Ook jij!

Nieuws op de Femmablog

Je bent niet alleen actief als je betaald werkt

Je bent niet alleen actief als je betaald werkt

Als beleidsmakers alleen ‘echt werken’ belonen, dan betekent dit dat we onze kinderen meer en langer naar de kinderopvang moeten sturen, zodat wij meer en langer ‘echt’ kunnen (moeten) werken. Dan betekent dit dat we minder kunnen zorgen voor onze zieken en ouderen , terwijl dit paradoxaal genoeg ook van ons verwacht wordt.  Dan betekent dit ook dat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen alleen maar groter zal worden, terwijl we die gelijkheid juist prediken. 
Is het dat wat we willen?

Lees het artikel

Het verhaal van mijn (Femma-) leven

Het verhaal van mijn (Femma-) leven

Wij vrouwen zijn bezige bijen. We combineren dag in dag uit allerlei taken en zijn daarbij vooral voor anderen in de weer. Zelden vallen we stil,  tenzij na instructie van de yogaleraar, als ziekte bijv. een burn-out  ons velt of wanneer wij zelf of iemand uit onze omgeving iets ergs meemaakt. Dan vallen we stil, dan stopt de ratrace. En dan vragen we ons af: Waarom ik?  Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik? Waar steek ik m’n tijd en energie in? Waarom? Wat is de zin van m’n leven?

Lees het artikel