De geschiedenis van het huwelijk ; Van string tot string; Soms een proper verhaal; Spiegeltje ,spiegeltje aan de wand.

femmamaakthet - 24/11/2023

Keuze uit 4 lezingen: 

De geschiedenis van het huwelijk . ..’en hedde gij meubelen en hedde gij huisgerief, dan kun je trouwen met uw lief’.

Een speelse voordracht voor iedereen die getrouwd is of was ,niet getrouwd of er zelf niet aan wil denken om ooit te trouwen kortom voor iedereen die een beetje meer wil weten hoe het vroeger in zijn werk ging .

“ Spiegeltje ,spiegeltje aan de wand”…

Het wisselend schoonheidsideaal door de tijd heen. Sinds mensenheugenis wordt deze vraag gesteld. Zelden was het antwoord bevredigend. En dan gingen de dames – maar ook de heren – allerlei foefjes verzinnen …

Van string tot string. 3000 jaar lingeriegeschiedenis

De reclamewereld doet ons geloven dat er nooit iets anders geweest is dan slipjes en beha’s in allerlei vormen en kleuren. Maar wacht tot je ziet hoe fantasierijk onze voorouders zich onder rok en bloes durfden uitdossen. Het mannenondergoed zal zeker niet vergeten worden.

’Soms een proper verhaal’… Badcultuur en badmode door de eeuwen heen.

Baden deden de mensen in de loop der tijden om allerlei redenen … en om allerlei redenen niet ! Soms dachten ze dat water vergif was voor de mens en onderdrukten ze de stank op een andere manier. Soms ondervonden ze bij het baden zoveel genoegen … dat ze zich kapot baadden. Soms piekten plots badplaatsen en kuuroorden … maar weet je waarom ?

Duur workshops: 2 x 1 uur + 30 min pauze

Prijs workshops: 400€

Aantal deelnemers: geen beperking

Regio: Provincie Antwerpen, Regio Kempen, Regio Antwerpen, Regio Rivierenland, Provincie Limburg, Regio Noord-Limburg, Regio Oost-Limburg, Regio Zuid West-Limburg, Provincie Oost-Vlaanderen, Regio Gent, Regio Waasland, Regio Denderregio, Vlaamse Ardennen, Provincie West-Vlaanderen, Regio Oostende, Regio Midwest, Regio Westhoek, Regio Zuid-West-Vlaanderen, Regio Brugge, Provincie Vlaams-Brabant, Regio Halle-Vilvoorde, Regio Oost-Brabant

Dit vind je misschien ook boeiend