Onze top 15 om creatief de herfst(vakantie) door te komen

DIY
femmamaakthet - 18/10/2023

Creatief bezig zijn in de herfstperiode kan heel inspirerend zijn.
 

De natuur verandert en we gaan meer op zoek naar leuke en gezellige dingen. 

We geven jullie graag een inkijk in onze favoriete top 10:

  1. Herfstwandelingen: Ga naar buiten en maak een wandeling in de natuur. Observeer de veranderingen in de bladeren, de kleuren en de sfeer. Neem foto's van interessante dingen die je tegenkomt en gebruik ze als inspiratie voor tekeningen, schilderijen of fotografieprojecten.

  2. Bladeren verzamelen: Verzamel herfstbladeren van verschillende bomen. Je kunt ze gebruiken in knutselprojecten, zoals het maken van herfstkransen, bladafdrukken of collages. Wist je dat je bladeren ook kan versieren met krijtstiften? Leuk om ze achteraf als decoratie op de tafel te leggen. 

  3. Creatieve schrijfsels: Schrijf een herfstgedicht, kort verhaal of zelfs een liedje geïnspireerd op de herfst. Laat je verbeelding de vrije loop en speel met de emoties en de sfeer van het seizoen.

  4. DIY-decoraties: Maak je eigen herfstdecoraties voor in huis. Dit kan variëren van kaarsenhouders gemaakt van herfstbladeren tot pompoenversieringen. YouTube en Pinterest staan vol met doe-het-zelfideeën.

  5. Herfstkleuren in kunst: Experimenteer met de warme herfstkleuren zoals rood, oranje, geel en bruin in je kunstwerken. Gebruik deze tinten om schilderijen, tekeningen of zelfs digitale kunst te maken.

  6. Culinaire creativiteit: Probeer nieuwe herfstrecepten uit. Denk aan pompoensoep, appelgebak, of kruidige warme dranken. Je kunt zelfs je eigen twist aan klassieke recepten geven en zo je culinaire creativiteit de vrije loop laten.

  7. Knutselen met natuurlijke materialen: Gebruik natuurlijke materialen zoals takken, dennenappels, en gedroogde bladeren om kunst en ambachten te maken. Maak bijvoorbeeld een herfstkrans, een natuurlijke mobile, of herfstige tafeldecoraties.

  8. Leer iets nieuws: Herfst is een uitstekende tijd om nieuwe vaardigheden te leren. Denk aan breien, haken, tekenen, of Canva leren.  

  9. Film- en boekenmarathon: Kijk films of lees boeken die passen bij de herfstsfeer. Denk aan mysterieuze thrillers, gezellige romans of klassieke herfstfilms. 

  10. Samen creatief zijn: Nodig vrienden of familie uit om samen creatief te zijn. Organiseer bijvoorbeeld een knutselmiddag of ga aan de slag met onze herfstrecepten en/of pompoenrecepten.

Creativiteit kent gelukkig geen grenzen. Laat je inspireren door de natuur, de kleuren en de geuren van de herfst, en laat vooral verbeelding de vrije loop.

Veel plezier en vergeet vooral jullie creaties niet te delen in onze facebookgroep. 

Hieronder vind je onze favoriete top 5 video's met heel wat leuke inspiratietips. 
 

Related articles