• Actief
  • Lifestyle
  • Creatief
  • Femma
  • Arbeid en zorg
Zo begin je een bullet journal

Zo begin je een bullet journal

Een aantal maanden geleden werd de bullet journal mijn beste vriend: ‘Ik wilde altijd alles tegelijk doen, maar had het gevoel dat ik nooit iets gedaan kreeg. Tientallen notitieboekjes slingerden rond in huis: eentje voor mijn werk, eentje voor mijn creatieve ideetjes, eentje voor mijn weekmenu’s, eentje voor allerlei … Zoveel leuke ideeën, zoveel plannen. Tot ik de bullet journal ontdekte!’ Hebben jullie hetzelfde gevoel als ik? Dan heb ik dé oplossing voor jullie: start a bullet journal, liefst vandaag nog!

Lees meer Meer in de categorie Creatief

Naar zinvolle, boeiende en haalbare engagementen voor alle Femmavrijwilligers

Naar zinvolle, boeiende en haalbare engagementen voor alle Femmavrijwilligers

Zo’n 7000 vrijwilligers zijn elke dag in de weer om Femma te maken tot wat ze is, een warme organisatie waar ontmoeting centraal staat. Ze doen dit met hart en ziel, met heel veel tijd en moeite. Soms teveel tijd en moeite, waardoor het soms wat zwaar wordt. 
Om ervoor te kunnen zorgen dat onze vrijwilligers gelukkig zijn in hun engagement bij Femma, vroegen we hen om gedurende oktober en november een blocnote bij te houden waarbij ze alles noteerden wat ze voor Femma doen. We geven je graag in een notendop de belangrijkste punten uit het rapport.

Lees meer Meer in de categorie Femma

Over de dertigurenweek en feminisme:  zijn beiden naar de vaantjes?

Over de dertigurenweek en feminisme: zijn beiden naar de vaantjes?

‘De dertigurenweek is mislukt en te duur’ en ‘de vrouwenbeweging bewandelt de verkeerde strategie’, lazen we de vorige weken in de pers. Misschien deed het ook jouw wenkbrauwen fronsen?  Of dacht je ‘oei, oei , oei, waar is Femma in godsnaam mee bezig?’  Deze artikels tonen eigenlijk heel goed aan dat ons pleidooi voor collectieve arbeidsduurvermindering en de experimenten rond minder werken op de maatschappelijke agenda aan het klimmen zijn.

Lees meer Meer in de categorie Arbeid en zorg

Lees meer berichten.

Nieuws van onze groepen

Gezinsontbijt

(1 sessie)
Categorie: Feest WAKKEN

Nieuwjaarsreceptie

(1 sessie)
Categorie: Feest OOIGEM

Uitstap: Stadhuis Antwerpen

(1 sessie)
Categorie: Uitstappen en reizen ANTWERPEN
Zoek een activiteit in jouw buurt

 

 

Vind vriendinnen in je buurt