Lezingen aangeboden door Femma

Femma verzamelde de voorbije 100 jaar enorm veel expertise op verschillende domeinen. Die willen we graag delen!

We zijn beschikbaar om het woord te voeren in debatten, lezingen of gastcolleges over de volgende thema's.

 

Contacteer Ilse De Vooght

Combinatiegemak-voor-iedereen

Combinatiegemak voor iedereen!

Een  kwaliteitsvolle combinatie van werk, zorg en vrije tijd. Wie wil dat niet? Helaas is combinatiegemak (nog) niet voor iedereen weggelegd. Wij leggen je uit hoe dit komt èn stellen meteen onze suggesties voor om deze grote maatschappelijke uitdaging het hoofd te bieden.  

Ilse De Vooght – Jeroen Lievens – Sarah De Coster 

30-uren-werkweek

Te gek voor woorden, maar niet voor daden:  hoe je een kortere werkweek organiseert

Je hebt met je organisatie wel oren naar een kortere werkweek maar weet niet goed hoe eraan te beginnen? Wij vertellen je hoe wij ermee aan de slag gingen en delen onze do’s and dont’s!

Ilse De Vooght – Jeroen Lievens 

het-huishouden-is-politiek

Hoe je het persoonlijke politiek maakt

Je huishouden runnen en zorgen voor je naasten, daar is toch niets politieks aan? Dat is toch een intieme kwestie die zich in de privésfeer afspeelt? Niets is minder waar! Het combineren van werk, zorg en vrije tijd is een zaak van groot maatschappelijk belang! Maar hoe maak je mensen zich daarvan bewust? Hoe maak je het persoonlijke politiek? Wij vertellen je graag hoe je politiserend werkt.

Jeroen Lievens 

vrije-tijd-voor-iedereen

Vrije tijd voor iedereen!

Vrije tijd is luxe. Vrije tijd is er alleen maar voor de mensen die betaald werken. Vrije tijd is resttijd. Vrije tijd is zeer ongelijk verdeeld in onze samenleving. Vrije tijd wordt zeer stiefmoederlijk, of is het stiefvaderlijk?, behandeld. Daar brengen wij verandering in! Na deze lezing kijk je helemaal anders naar vrije tijd. Feministischer!

Jeroen Lievens – Sarah De Coster 

het-is-hier-geen-hotel

Het is hier geen hotel! Naar een gelijke taakverdeling thuis

81 % van de Belgische vrouwen voert dagelijks huishoudelijke taken uit, tegenover 33 % van de mannen. 'Vrouwen hebben de laatste decennia veel kansen gegrepen op de arbeidsmarkt en andere publieke sectoren, maar thuis gaat die emancipatie veel trager'. Eva Brumagne en Riet Ory, auteurs van het boek ‘Het is hier geen hotel!’, bieden je in dit webinar/deze lezing concrete handvatten voor een gelijke taakverdeling thuis en zetten je zo op weg naar meer eigen tijd, minder ruzie en negatieve gevoelens, een (nog) beter seksleven en zelfredzame kinderen.

Vrijwilligers bij Femma

deep-democrazy

De stem van de minderheid – Hoe Deep democracy inzetten op de werkvloer

Deep democracy is een praktische methode om de wijsheid van de groep maximaal te benutten. Maar kan je dat toepassen in je team. We staan stil bij de mogelijkheden en de valkuilen van deze methodiek. 

Myriam Wouters

machtstructuren-lezing

Impact van machtsdynamieken en menselijke interacties.

Verschillen in status spelen een belangrijke rol in de menselijke interactie: naar wie wordt geluisterd? Wie heeft er veel invloed? Wie is machtig en wie niet?

We kennen verschillende soorten status.

We krijgen inzicht hoe ranking je doen en laten bepaald. 

Myriam Wouters