Gezond ouder worden!

femmamaakthet - 11/10/2023

Ann Illegems biedt 3 interessante workshops aan rond ouder worden, oma zijn en familie vormen.

 

Workshop: ouder worden voor 50 en 60 plussers, vitaminen voor de ziel.

We worden allemaal elke dag een dagje ouder en we staan daar doorgaans niet bij stil; een week, een maand, een jaar is zo voorbij.
Maar op bepaalde momenten in het leven, bij de éne sneller dan bij de andere, worden we geconfronteerd met onze eindigheid, onze leeftijd.
Hoe kan je op een mooie manier ouder worden ? Welke vaardigheden kunnen je helpen ?
In deze lezing wisselen we informatie uit, bezorgen we je handvaten en tips om op een mooie manier ouder te worden, vitaminen voor de ziel !
Er is tevens ruimte voor je eigen verhaal.

 

Workshop: oma zijn in deze tijd.

Voor velen onder ons is oma zijn een mooi geschenk; je krijgt deze functie zonder te moeten solliciteren. Het geeft je energie, een nieuw levensdoel. En nog méér dan je eigen kinderen : je mag ze af en toe verwennen; jij zorgt voor quality-time.
En soms krijg je plus-kleinkinderen als extraatje.
Maar oma zijn confronteert je ook met moeilijkere gevoelens, je eigen eindigheid, soms verschil in zienswijze, oma zijn van een zorgenkindje.
In deze lezing bespreken we het allemaal en is er ruimte voor je eigen verhaal.

Workshop: vele generaties in één familie.

Velen onder onze leden behoren tot de generatie van de “babyboomers” of tot “generatie X”, maar sommigen zijn nog jonger.
Als we met verschillende generaties samenzijn stellen we vast dat we heel wat gemeen hebben, maar er zijn ook verschillen.
Generatieverschillen horen in dit rijtje thuis. Een generatie is een groep van mensen die in dezelfde periode geboren en opgegroeid zijn. Elke mens wordt voor een deel gevormd door de tijdgeest waarin hij opgegroeid.
Vandaag bekijken we die tijdsgeest van de verschillende generaties die vandaag in Vlaanderen samenleven.
We doen dit op een fijne, interactieve manier en zoemen in op de verschillende leeftijdscategorieën : wat doen ze, hoe staan ze in het leven, hoe redeneren ze, wat vinden ze belangrijk, …
Indien gewenst kan deze lezing ook uitgewerkt worden als een boeiende kwis, waarbij tussen de vragen heel wat informatie wordt gegeven.

Duur workshop: 2 uur

Prijs workshop: 80 € voor 2 uur + verplaatsingsonkosten

Maximum aantal deelnemers: 40

Regio: provincie Antwerpen, Oost Vlaanderen, Vlaams Brabant en Brussel Hoofdstedelijk gewest.

Contactgegevens Ann Illegems: zie link in bijlage (na inloggen)

Related articles