Ledenvoordelen

Als lid van Femma Wereldvrouwen heb je toegang tot speciale kortingen en aanbiedingen bij geselecteerde partners. Of het nu gaat om culturele evenementen, reizen of producten, profiteer van exclusieve deals die jouw levensstijl verrijken. Ik wil lid worden

Cultuur en ontspanning

 • Reisroutes
 • Verbeke foundation
 • Museos
 • Coudenberg Brussels
 • Museum Dr. Guislain Gent
 • Dossin Kazerne
 • De Efteling
 • Bellewaerde & Auquapark
 • Walibi en Aqualibi
 • Gallo-Romeins museum Tongeren
 • Opera Ballet Vlaanderen
 • Orgel Vlaanderen

Producten

 • Pelckmans
 • Marion maakt
 • Geluidshuis
 • Ray & Jules
 • Bahia
 • Tante Rosa
 • Go Fluo
 • Babymoov
 • BergHOFF
 • Combekk
 • Witloft
 • Allboeked

Opleidingen

 • DHCC

Cultuur en ontspanning

Reisroutes

Bespaar veel tijd bij het voorbereiden van je reis dankzij de digitale reisgidsen op de webshop van Reisroutes en Euroreizen!

 

Mis niets, beleef meer, ontdek verborgen plekjes & bezienswaardigheden door de overzichtelijke & kant-en-klare routes.

 

Als Femma lid ontvang je 20% korting bij de aankoop van een digitale reisgids! 

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Verbeke foundation

Al bijna 16 jaar lang is de foundation een plek waar kunst en natuur elkaar ontmoeten en waar een andere manier geboden wordt om kunst te presenteren en te beleven, ver van de codes van institutionele musea.

 

Net als de foundation zelf, brengen de collectie en tentoonstellingen een grote verscheidenheid aan werken samen: collages en assemblages, foto-installaties, BioArt, Land art, industrieel erfgoed. De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces, waardoor het er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.

 

Als Femma lid ontvang je 3 euro korting per toegangsticket! 

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Museos

MuseOs is een natuurhistorisch museum over dierkunde en vergelijkende anatomie, gespecialiseerd in schedels, skeletten en fossielen van gewervelde dieren. MuseOs is het levenswerk van twee gepassioneerde biologen, Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt.

 

Als Femma lid ontvang je een individueel kortingstarief van 6 euro i.p.v. 7 euro en geniet je van een groepstarief aan 5 euro pp.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Coudenberg Brussels

Neem een duik in een vorstelijk verleden! Het Coudenbergpaleis, gebouwd vanaf de twaalfde eeuw, was de residentie van meerdere vorsten zoals keizer Karel en de hertog van Bourgondië, Filips de Goede en keizer Karel. Na een brand in de achttiende eeuw en later de bouw van het Koningsplein, blijft er nu nog een ondergrondse archeologische site over van meer dan 1500m².

 

Combineer eventueel met het  BELvue Museum: museum over de geschiedenis van België en centrum voor democratie.

 

Als Femma lid ontvang je het voordeeltarief van 8 euro i.p.v. 10 euro of 14 euro i.p.v. 18 euro voor het combiticket BELvue + Coudenberg.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Museum Dr. Guislain Gent

De visionaire Gentse dr. Guislain was één van de allereersten die geesteszieken als patiënten zag, met recht op een menswaardige behandeling. De wil om te tonen hoe men doorheen de eeuwen omging met psychiatrische patiënten vormde in 1986 de kiem van het Museum Dr. Guislain in Gent.

 

Het Museum Dr. Guislain doorbreekt de vele vooroordelen die nog steeds definiëren wat ‘abnormaal’ en ‘normaal’ is. Hier vind je naast de collectiepresentatie Op losse schroeven, die de geschiedenis en actualiteit van de psychiatrie belicht, ook tijdelijke tentoonstellingen. In de expo’s zijn zowel medische objecten, fotografie als kunst te zien.

 

Het museum biedt rondleidingen op maat en organiseert ook activiteiten voor kinderen.

 

Als Femma lid ontvang je het voordeeltarief van 8 euro i.p.v. 10 euro.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Dossin Kazerne

Neem je graag een duik in de geschiedenis? Plan dan zeker een bezoek aan de Kazerne Dossin in Mechelen die tijdens Wereldoorlog II in gebruik werd genomen door de nazi’s als verzamelkamp. Bijna 26.000 Joden, Roma en Sinti werden hier tussen 1942 en 1944 samengebracht en naar Auschwitz-Birkenau gedeporteerd. Amper vijf procent overleefde. Het museum op deze historische plaats geeft de slachtoffers opnieuw een gezicht en brengt hun tragische geschiedenis weer tot leven. Kinderen ontdekken, onder begeleiding van hun (groot)ouders, het verhaal van kleine Simon in een interactieve zoektocht doorheen het museum.

 

Als Femma lid krijg je op vertoon van je lidkaart een korting van 2 euro op de prijs van de permanente expo, de tijdelijke expo en het combiticket.

 

Opgelet: Het museum zal gesloten zijn van maandag 29 juli tot en met zondag 18 augustus 2024. 

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

De Efteling

De Efteling verwondert keer op keer. Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows. In de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Ontdek het grootste attractiepark van de Benelux. Een uniek park, midden in de natuur en net over de grens in Nederland.

 

Als Femma lid geniet je vanaf 8 januari van 5 euro korting per ticket.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Bellewaerde en Aquapark

Bellewaerde Park, da’s nie normaal! Daar gillen je kinderen van plezier in familiecoasters en waterattracties, sta je oog in oog met de meest indrukwekkende dieren en valt je mond open tijdens de adembenemende Bengali Stunt & Dive Show. En dat allemaal in een prachtige, natuurlijke omgeving.

 

In april 2024 opende Bellewaerde Park haar nieuwe attractie Amazonia, een leuke waterattractie voor het hele gezin. Amazonia is tevens en primeur want deze attractie werd speciaal gebouwd door Intamin voor Bellewaerde Park en is dus nergens anders ter wereld te bezichtigen. 

 

Als Femma lid koop je je tickets aan voordelige prijzen. Bovendien genieten je momenteel extra van de promotie “Kinderen gratis -12 jaar” voor een bezoek tem 11 mei 2024.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Walibi en Aqualibi

Ben je op zoek naar extreme sensaties of hou je liever van rustig speelplezier? In Walibi kan het hele gezin zich uitleven op aangepaste attracties voor alle leeftijden. Sta jij ook te popelen om de nieuwe World of Walibi te ontdekken? 

 

Als Femma lid koop je je tickets aan voordelige prijzen. Momenteel loopt er een extra promotie: “Kinderen gratis -12 jaar” voor een bezoek tem 11 mei 2024.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Gallo-Romeins museum Tongeren

De oudheid in kleur (t.e.m. 2 juni 2024)

 

Je kent ze vast wel, de witmarmeren beelden uit de klassieke oudheid. Maar wist je dat de oude Grieken en Romeinen ze kleurrijk beschilderden? En dat van kop tot teen. In deze fascinerende expo ervaar je hoe hun beeldhouwwerken er écht uitzagen. Meer informatie vind je hier.

 

Als lid van Femma krijg je op vertoon van je lidkaart 3 euro korting per toegangsticket.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Opera Ballet Vlaanderen - Jenůfa

 

Op woensdag 5 juni gaat bij Opera Ballet Vlaanderen de opera Jenůfa in première, een opera over twee vrouwen die proberen te overleven in een onderdrukkende maatschappij.


Jenůfa gaat over de sterke verbondenheid tussen de twee vrouwelijke hoofdpersonages, Jenůfa en de Kosteres. Ze worden niet, zoals gebruikelijk in 19e-eeuwse opera's, slachtoffers van een patriarchale samenleving. Nee, deze vrouwen overleven ondanks de beperkingen van sociale en morele normen. Ze dagen elk op hun eigen manier de onderdrukkende maatschappij uit, met als gevolg een verlies aan status en aanzien. De strijd tussen publieke en private ruimtes vormt het hart van de dramatiek van de opera, wat ook de kern is van Robert Carsens productie. Via deze link kan je het volledige verhaal van Jenůfa ontdekken. De trailer van het stuk, vind je hier.

 

Als lid van Femma geniet je van maar liefst 50% korting voor de voorstellingen op woensdag 5/6, zaterdag 8/6, dinsdag 11/6 en vrijdag 14/6. 

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Orgel Vlaanderen

 

Orgel in Vlaanderen wil jong en oud kennis laten maken met het orgel. Ontdek de diversiteit van het orgel, het bombastische instrument dat je tot nu toe misschien suf en oubollig vond. Misschien is het wel sexyer dan je denkt?

 

Als lid van Femma krijg je korting op je lidmaatschap (17,5 euro i.p.v. 20 euro) en geniet je vervolgens van korting op evenementen van Het orgel in Vlaanderen die je het orgel leren kennen vanuit een onverwachte hoek, kan je aan een gereduceerd tarief naar orgelconcerten op verschillende plaatsen, koop je CD’s aan gereduceerde prijs en geniet je daarenboven van de actie 1 kopen + 1 gratis.

 

Lokale groepen kunnen hier daarnaast terecht voor aanbod op maat (orgelbouw, verrassend orgelconcert, kinderprogramma's…) .

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Wil jij ook genieten van al deze fantastische kortingen? Word dan snel lid! 

Producten

Pelckmans.be

Voor ieder wat wils in het brede aanbod van Pelckmans: romans en poëzie, literaire non-fictie, kinder- en jeugdliteratuur, culinaire boeken, lifestyle & gezondheid, cadeauboekjes, management en psychologie …

 

Als Femma lid krijg je met de kortingscode 10% korting en betaal je geen verzendkosten.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Marion Maakt

Met natuurlijke grondstoffen, materialen en DIY-recepten, creëer jij je eigen verzorgingsproducten in no time! Aangepast aan jouw huidtype, 100% zuiver en van de hoogste kwaliteit. Zorg dragen voor jezelf en onze planeet zonder in te boeten aan comfort, dat is waar ‘Marion Maakt’ voor staat.

 

Als Femma lid krijg je jaarlijks éénmalig 10% korting.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Geluidshuis

Het Geluidshuis startte in 1987 als muziekstudio. Je kan hier terecht voor radioreclame, muziek, audio guides en andere audiodelicatessen.

 

Vandaag is Het Geluidshuis dé referentie voor kwalitatieve en originele audiocreatie en -productie en heeft ze als uitgeverij het monopolie op de markt van luisterverhalen voor de hele familie, onder de vorm van boek met CD en downloadcode.

 

Als Femma lid krijg je 20% korting in de webshop.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Ray & Jules

De eerste koffie, traag geroosterd op zonne-energie, in de branderij vlakbij Leuven. Duurzaam en lekker.

 

Als lid van Femma ontdek je nu extra voordelig drie heerlijk, intense Ray & Jules koffies met het exclusieve Femma Koffiepakket. 

 


Je geniet van 20% korting (21,95 euro i.p.v. 27,65 euro) en gratis levering. 
Het koffiepakket bestaat uit 3 heerlijke koffies (3 x 250g - bonen of gemalen koffie) uit Brazilië, Nicaragua & Tanzania en Ethiopië

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Bahia

Bahia was de allereerste inclusieve webshop in Vlaanderen. Door de focus op solidariteit, sociale rechtvaardigheid en saamhorigheid proberen ze een positief verschil te maken.

 

Ben je op zoek naar een cadeautje met positieve impact? Dan ben je precies waar je moet zijn!

 

Als Femma lid geniet je van 5% korting op het volledige assortiment in de webshop via kortingscode én krijg je 10% korting op het volledige assortiment exclusief boeken in de webshop.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Tante Rosa

Bij Tante Rosa kan je terecht voor wasbaar maandverband, menstruatiecups en menstruatieondergoed.

 

Als Femma lid geniet je van 10% korting in de webshop via de kortingscode.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

GO FLUO

GO FLUO, dat is de modebewuste collectie jasjes, rugzakhoezen en andere fluo-items van modeontwerper Julie Vets.

 

Als Femma lid geniet je van 10% korting op GoFluo artikelen. Korting niet geldig op helmen en lichtjes.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Babymoov

Bij Babymoov hebben we aan alles  gedacht: van maaltijden tot dutjes, van uitstapjes tot rusteloze nachten, inclusief verzorging, comfort en kraamtijd.

 

Wat uw avonturen ook zijn, wij staan aan uw zijde om uw baby het beste te bieden en tegelijkertijd voor de planeet te zorgen. Omdat de toekomst van onze kinderen op een duurzame manier is geschreven, zorgen we ervoor dat onze producten steeds milieuvriendelijker worden.

 

Als Femma lid geniet je van 15% korting op de volledige website.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

BergHOFF

BergHOFF is een Belgisch merk dat geavanceerde keukenontwerpen creëert, produceert en verdeelt die je dagelijkse kookervaringen dat tikkeltje extra geven. Onze passie voor koken en ons oog voor detail resulteren in producten die worden aanbevolen en beloond voor hun esthetiek en gebruiksvriendelijkheid. BergHOFF is het merk dat design en innovatie naar elke keuken brengt.

 

BergHOFF staat voor betaalbare kwaliteit en design.

 

Als Femma lid geniet je van 35% korting.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Combekk

Dit Nederlandse kookmerk is ontstaan met als doel impact maken en de kookindustrie verduurzamen. COMBEKK  is het eerste kookmerk dat gecertificeerd gerecycleerd materiaal gebruikt voor het creëren van Dutch design kookitems van hoge kwaliteit.

 

Alle pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

 

Als Femma lid geniet je van 40% korting.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Witloft

Witloft is een bedrijf met uitzonderlijke passie voor ambacht en een gevoel voor hoge kwaliteit. Naast een unieke collectie handgemaakte leren schorten van de beste kwaliteit heeft Witloft ook een collectie van superzacht biologisch katoen én denim schorten gemaakt van oude spijkerbroeken in samenwerking met MUD jeans.

 

Als Femma lid geniet je van 40% korting.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Allboeked

Allboeked is een initiatief van uitgeverij Sigmatau. Sinds ongeveer twintig jaar tekenden historica/fotografe Annemie Reyntjens en auteur Luc Corremans voor een reeks non-fictieboeken die stuk voor stuk bestsellers werden, gaande van de reeks 'Spiegel van de Grote Oorlog' via 'Het boek der Kampen', het ultieme naslagwerk over de concentratiekampen van WO II, tot de zesdelige reeks 'Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen'.

 

Femma-leden genieten van enkele voordelen:

 • De zesdelige reeks ‘Spiegel van de Grote Oorlog’ kan je met je Femma-lidnummer kopen aan de voordeelprijs van 75 € i.p.v. 147 €.
 • Bij aankoop van boeken uit de reeks boeken rond sterke vrouwen, geniet met als Femma-lid van de actie 2 + 2 gratis én krijg je bovendien een setje luxe-bladwijzers met beelden van Modigliani t.w.v. 9,95 € als geschenk bovenop. Het gaat om de boeken ‘Camille’, ‘De Poolse verpleegster’, ‘Jeanne’, ‘In het spoor van “Jeanne”’ en ‘Vrouwen aan het Front’.

 

Ontdek hier snel de kortingscode!

Wil jij ook genieten van al deze fantastische kortingen? Word dan snel lid! 

Opleidingen

DHCC

Tijdens de open opleiding ‘Levensreddend Handelen bij  Kinderen’ leer je juist handelen wanneer je (klein)kind, leerling of oppaskind zich in een levensbedreigende situatie bevindt. Je leert juist reageren én reanimeren. Tijdens de opleiding EHBO bij kinderen krijg je een antwoord op de vragen: Hoe verzorg je een snijwonde of een tekenbeet? Hoe herken je een hersenschudding?

 

Als lid van Femma krijg je 15 % korting op de webinars  Levensreddend Handelen bij Kinderen & EHBO bij Kinderen. Daarnaast krijg je als lid van Femma 3,00 euro korting voor een inschrijving op een opleiding Levensreddend Handelen bij Kinderen.

 

De opleidingen zijn terug te vinden via deze link: https://dhcc.eu/opleidingskalender-ehbo/

 

Ontdek hier snel de kortingscode!