Voor vrouwen

Emoties_tonen

De kracht van kwetsbaarheid

De wereld is druk en veeleisend… En dat laat weinig ruimte voor emoties. Van girl boss tot independent woman: vrouwen overal worden aangemoedigd om sterk, onafhankelijk en perfect te zijn. Nochtans zijn emoties onderdeel van het leven. En het omarmen van je emoties kan ook echt een bron van kracht zijn.

Perfectionisme_tijd_voor_mij

Wanneer goed genoeg niet goed genoeg is

Ben jij iemand die altijd streeft naar perfectie in alles wat je doet? Dan heb je wellicht ook te maken met de valkuilen van perfectionisme. Lees meer over de impact van perfectionisme op jouw dagelijks leven.

Gedeeld_eigenaarschap_tijd_voor_mij

Samen sterk

De verdeling van huishoudelijk en zorgwerk is met stip het thema dat in gezinnen het vaakst conflicten veroorzaakt. Koppels, zeker met kinderen, bij wie het huishouden min of meer gelijk verdeeld wordt, zijn eerder een uitzondering. Toch is het bewezen dat een eerlijke taakverdeling tussen mensen die samen onder eenzelfde dak wonen, hen gezonder en gelukkiger maakt. Gedeeld eigenaarschap biedt de beste garantie op persoonlijk welzijn, fijne relaties thuis en een gelijkere samenleving.

Zelfzorg_tijd_voor_mij

De zachtheid van zelfzorg

In het dagelijks leven word je vaak overspoeld door stress, verantwoordelijkheden en een drukke agenda . Hierdoor is het gemakkelijk om jezelf te verwaarlozen en jouw eigen behoeften op de achtergrond te plaatsen. Zelfzorg, daarentegen, verwijst naar het bewust nemen van acties om jouw fysieke, mentale en emotionele gezondheid te bevorderen en te onderhouden.

stereotypen_tijd_voor_mij

Omgaan met stereotypen

Stereotypen zijn snel en onbewust gevormde oordelen over mensen op basis van uiterlijke kenmerken, afkomst, geslacht of andere eigenschappen. Ze kunnen leiden tot ongelijkheid, discriminatie en onbegrip in onze omgeving. Durf jij jouw eigen denkpatronen en maatschappelijke stereotypen te doorbreken?