Blog

De dag van groepsbegeleider Silke

De dag van groepsbegeleider Silke

Vrijdagen zijn meestal relatief rustig in het leven van een groepsbegeleidster. Het is een dag dat ik thuiswerk en veel groepen plannen niets op vrijdagavonden.

Maar op 21 oktober stond me een belangrijke avond te wachten. Eigenlijk vooral een belangrijke avond voor Femma Nevele, maar bij het begeleiden van een proces heb ik als groepsbegeleidster nogal eens de neiging om me enorm te laten meeslepen door mijn empathisch vermogen. Zo ook deze avond!

Lees het artikel

Jouw unieke reiservaring, daar gaan wij voor!

Jouw unieke reiservaring, daar gaan wij voor!

Wil je een boeiende stad verkennen? Nieuwe plekken en andere culturen ontdekken? Hou je
van stevig stappen of spring je liever op de fiets? … In tof gezelschap? Dan is Femma vrouwenreizen
iets voor jou. Ons gevarieerde aanbod, unieke service en persoonlijke aanpak maken van
elke reis een intense ervaring. Nog niet geproefd? Dan moet je het zeker in 2017 proberen.

Lees het artikel

Acht heerlijke herfstboeken

Acht heerlijke herfstboeken

Buiten is het grijs, de dagen worden korter, de kou sluipt stilaan ons land binnen. De herfst is het ideale seizoen om weer eens in een boek te duiken. Zet een kop thee, trek je warme sokken aan, installeer je onder een dekentje en laat je meeslepen in een goed verhaal. Weet je niet welk boek te kiezen? Enkele Femma-leesclubleden vertellen welke boeken bij hen op de bovenste plank staan.

Lees het artikel

Brei een hartverwarmende sjaal in Alpacagaren

Brei een hartverwarmende sjaal in Alpacagaren

Mede door de machismo-cultuur in het land kent Peru veel tienerzwangerschappen. Die meisjes worden vaak aan hun lot overgelaten. Solid (de koepelorganisatie waarmee Bombyx samenwerkt*) begeleidt de tienermeisjes ter plekke als een soort Kind en Gezin, maar dan heel intensief. Wij hebben de mond vol over de mensonwaardige omstandigheden waarin veel vrouwen leven. Met dit project kunnen we daar iets aan doen! We lossen het probleem natuurlijk niet op, maar we maken het leven voor deze jonge moeders toch wat positiever. Samenwerken met Solid betekent 100% sociale impact. Dit vertaalt zich in het financieren van sociale projecten en het creëren van lokale werkgelegenheid.

 

Lees het artikel