Blog

Onderteken de petitie ‘Lokale voorzieningen zijn een recht!’

Onderteken de petitie ‘Lokale voorzieningen zijn een recht!’

Vanaf 2016 laat de Vlaamse regering de steden en gemeenten vrij om al dan niet de Vlaamse subsidies voor lokaal beleid inzake jeugd, sport, cultuur, onderwijsflankering, kinderarmoede, ontwikkelingssamenwerking en integratie ook voor die beleidsdomeinen te gebruiken.

Wij vragen het Vlaams Parlement om een toekomstgerichte hoorzitting en een debat over een beleidskader dat de rechten van alle burgers op lokale voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening garandeert.

Lees het artikel

Welkom Emma van Femma!

Welkom Emma van Femma!

Vanaf vandaag is Emma er om je verder te helpen.
Emma weet veel en zorgt ervoor dat jij weer verder kan.
Emma neemt je als lid, (nog) niet-lid, vrijwilliger of sympathisant ernstig.
Elk contact wordt met de nodige zorg en snelheid behandeld.

Lees het artikel

Steun je Nepalese slachtoffers?

Steun je Nepalese slachtoffers?

Sinds de aardbeving in Nepal van afgelopen weekend, werden al meer dan 5.000 doden en  10.000 gewonden geteld. Deze cijfers zullen de komende dagen nog oplopen. GEFONT en NTUC, de twee grootste vakbonden in Nepal, tonen zich ook in deze noodsituatie solidair met hun leden en militanten, die getroffen werden door de aardbeving. Wereldsolidariteit en ACV werken al jarenlang samen met GEFONT en NTUC en roepen daarom op tot solidariteit met onze partners. Zij bekijken momenteel hoe ze hun getroffen leden het best kunnen verder helpen. Nu, bij de leniging van de eerste noden, maar zeker ook bij de heropbouw. Steun hen met een gift op BE41-8900-1404-3510 met vermelding “Nepal”.

Lees het artikel