Blog

1 Miljoen kilometers voor Schone Sportkleren voor Bioracer

1 Miljoen kilometers voor Schone Sportkleren voor Bioracer

Tessenderlo, 24 november. Een ploeg dappere fietsers van kwb en Wereldsolidariteit overhandigden meer dan 1 miljoen fietskilometers aan het Limburgse fietskledijbedrijf Bioracer. Met de vraag om werk te maken van ‘Schone Fietskleren’. ‘Schoon’ staat voor respect voor mensen- en arbeidsrechten van de stiksters van de wieleroutfit. De actievoerders werden ontvangen door de zaakvoerder van het bedrijf, die open stond voor hun vragen. Een verslag.

Lees het artikel

Odette, een vrijwilliger zonder grenzen

Odette, een vrijwilliger zonder grenzen

VD? Dat is de afkorting van ‘International Volunteering Day’, ofwel de Internationale dag van de Vrijwilliger. Elk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Vlaanderen! Vrijwilligers dragen immers bij op zoveel domeinen; het zijn actieve burgers die onmisbaar zijn. Niet zomaar prikten de Verenigde Naties in 1985 al deze dag met deze resolutie. De bedoeling? Wereldwijd het vrijwilligerswerk zichtbaar maken en promoten.

Vrijwilligers maken Femma.  Maar onze leden en vrijwilligers zetten zich vaak nog voor andere zaken in.  Odette uit Izegem is zo'n vrijwilliger. Zij zet zich in voor een vluchtelingenkamp in het Noord-Franse Duinkerken.

Lees het artikel

En zo werd Nele een femmavrijwilliger

En zo werd Nele een femmavrijwilliger

IVD? Dat is de afkorting van ‘International Volunteering Day’, ofwel de Internationale dag van de Vrijwilliger. Elk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Vlaanderen! Vrijwilligers dragen immers bij op zoveel domeinen; het zijn actieve burgers die onmisbaar zijn. Niet zomaar prikten de Verenigde Naties in 1985 al deze dag met deze resolutie. De bedoeling? Wereldwijd het vrijwilligerswerk zichtbaar maken en promoten.

Lees het artikel

De Burn-outstraat

De Burn-outstraat

In heel wat huizen in mijn buurt ging het licht uit. Buren met burn-out: ik kan ze nauwelijks op één hand tellen.Dat raakt me.
Omdat mijn buren vol in het leven willen staan, maar zich nu leeg voelen.
Omdat burn-out dichtbij komt. Soms vraag ik me af, doodmoe en ‘leeg gecombineerd’: ‘Gaat het mij ook overkomen?’.
Omdat mijn ‘buurtziekenboeg’ spijtig genoeg een afspiegeling is van de samenleving.

Lees het artikel