Blog

Bloemen Bijen & Borstbollen

Bloemen Bijen & Borstbollen

Oktober borstkankermaand met roze lintjes
    20 oktober, Dag tegen Kanker
    Levenslopen over heel vlaanderen

In deze periode worden er volop verhalen gedeeld over de strijd tegen kanker.  We worden bewust gemaakt van de risico's en wat we kunnen doen ter preventie.  Er wordt geld ingezameld voor onderzoek en een goeie zorg.

Lees het artikel

Griezelige Halloweenheks

Griezelige Halloweenheks

Halloween, een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Maar als het op feesten aankomt zijn wij er als de kippen bij!
Op 31 oktober (Allerheiligenavond – All Hallows Eve) verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes.
Natuurlijk kan het kleine grut niet in hun zondagse kleren aanbellen, maar verkleden zich met lompen en zetten hun lelijkste masker op. Niet getreurd, met wat schmink maak je zeker de lelijkste creatie, succes!

Lees het artikel

Kruidenverwennerij voor de voeten

Kruidenverwennerij voor de voeten

Kruiden kennen we vooral als smaakmakers in de keuken. Maar ze hebben nog tal van andere eigenschappen!
Een mooie en gezonde huid vindt iedereen (of toch bijna iedereen) wel belangrijk! Ook de natuur kan ons daar een handje bij helpen. Wat dacht je er van om eventjes je voeten te verwennen voor je ze voor een paar maanden in gesloten laarzen en waterdichte schoenen stopt?

Lees het artikel