Blog

Bestel nu het boek Inspiratie voor Creatie met korting

Bestel nu het boek Inspiratie voor Creatie met korting

Midden december 2015 pakt De Praktische School uit met een groot DIY-projectenboek: Inspiratie voor Creatie! Ervaren lesgevers en jonge creatievelingen staken de koppen bij elkaar, het resultaat kun je hier al een beetje proeven. Sfeervolle tafelversiering, handige boodschappentasjes, leuke kinderkleedjes of zalig zachte knuffels: met dit boek maak je de leukste hebbedingen in een handomdraai. Inspiratie voor creatie bundelt maar liefst meer dan 50 inspirerende DIY-projecten. Allemaal worden ze stap voor stap op een heldere manier uitgelegd.

Lees het artikel

5 tips om je kinderen duurzaam op te voeden

5 tips om je kinderen duurzaam op te voeden

Bijna alles wat je nieuw koopt heeft een impact op de levenskwaliteit van mensen en hun kinderen in ontwikkelingslanden. Vele producten worden gemaakt in slechte arbeidsomstandigheden en tegen lage lonen. Door producten van eerlijke handel te kopen, garandeer je betere werk- en leefomstandigheden. Verder kan je door te kiezen voor ecologische producten meewerken aan een gezonder leefmilieu zowel hier
als in het Zuiden. Je kan er ook voor kiezen om minder nieuwe producten te kopen. Dit zorgt ervoor dat er minder grondstoffen ontgonnen en verwerkt moeten worden. Jaarlijks wordt meer dan 60 miljard ton nieuwe grondstoffen ontgonnen, waarvan een groot deel na consumptie weer weggegooid wordt. Deze ontginning van grondstoffen en vervolgens de productie van spullen gaat bovendien nog steeds gepaard met de uitstoot van
schadelijke stoffen in het milieu. Ontdek de tips van Myfairbaby en geef je kind een duurzame start.

Lees het artikel

Waarom Femma de Open Klimaatbrief van de cultuursector ondertekende

Waarom Femma de Open Klimaatbrief van de cultuursector ondertekende

De kranten staan dezer dagen vol artikels over de klimaattop in Parijs. Logisch, want (bijna) alle landen van de wereld buigen zich samen met experten over één vraag die onze toekomst zal bepalen. Hoe zorgen we ervoor dat de onze planeet leefbaar blijft voor ons en onze (klein)kinderen? Het belangt ons allen aan. Ook Femma wil een steentje bijdragen. Daarom ondertekenden we de Open Klimaatbrief van de cultuursector.

Lees het artikel

Duurzaam koken, ook jij kan je steentje bijdragen

Duurzaam koken, ook jij kan je steentje bijdragen

Ieder van ons kan een steentje bijdragen en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Seizoensproducten en biologische geteelde producten verdienen beslist mijn voorkeur. Maar er is meer. De hoeveelheid vlees die op je bord belandt, is de doorslaggevende factor bij de berekening van de ecologische voetafdruk van onze maaltijd. De veeteelt is wereldwijd verantwoordelijk voor 18% van de broeikasuitstoot: door uitlaatgassen van een rund. Maar dieren moeten ook gevoed worden  en om dat voedsel te kweken is er veel land en veel water nodig. Maar liefst 75% van de landbouwgrond op onze planeet wordt gebruikt voor veeteelt en de productie van veevoeder.  Dat is gigantisch.  En stel je voor, de productie van 1 kg rundvlees kost onze planeet maar liefst 15.000 l water. Als dat niet veel is! Duurzaam koken...jij kan het ook.

Lees het artikel