Blog

Wat vrouwen willen? Kom het nu te weten!

Wat vrouwen willen? Kom het nu te weten!

Het verlangen van een vrouw is eenvoudig. Vrouwen willen maar één ding. Maar soms krijgt dit eenvoudige verlangen niet de kansen die het verdient. Soms loopt het al fout op jonge leeftijd, bij meisjes. Welk groot verlies dat voor ons allen is, is iets om bij stil te staan op 11 oktober, Internationale Meisjesdag.

Lees het artikel

De handtassen van Femma

De handtassen van Femma

Vandaag is het de internationale dag van de handtas.  Ja echt, ook de handtas heeft een eigen dag!  En waarschijnlijk zie je vandaag veel reclame voor handtassen of psychologische verklaringen.  Dat kan je zelf ook even gaan googlen: Wat zegt je handtas over jou?  Of wat zegt de inhoud van je tas over jou?  Maar ik ben vooral geïnteresseerd in Femmatassen en vroeg m'n collega's hun handtas te delen.

Lees het artikel

Schaarste aan tijd, geld en calorieën

Schaarste aan tijd, geld en calorieën

Wat hebben arme mensen, eenzame mensen, drukbezette mensen en mensen op dieet met elkaar gemeen?
Schaarste.  Schaarste aan geld, aan sociaal contact, aan tijd en aan calorieën.
En hoe komt het dat de armen arm blijven, de eenzamen eenzaam blijven, de drukbezette mensen blijven kampen met tijdstekort en diëten mislukken?
Omdat armen niet kunnen omgaan met geld? Omdat eenzamen niet aardig zijn? Omdat mensen op dieet geen wilskracht hebben? En mensen die ‘druk druk druk’ zijn, zich niet kunnen organiseren?  Is het, met andere woorden, een kwestie van persoonlijk falen?

Lees het artikel

Voorbij het debat - 5 tips voor een goede dialoog

Voorbij het debat - 5 tips voor een goede dialoog

Wie af en toe op Facebook vertoeft of Twitterberichtjes raadpleegt, kan er vaak niet meer naastkijken: de harde taal tussen mensen die van mening verschillen. Een discours van 'wij' versus 'zij' lijkt regelmatig onze sociale media te domineren. Zijn we het evenwicht tussen debat en dialoog kwijt? Femma vindt het alvast tijd voor vijf tips voor een goed dialoog.

Lees het artikel