Maak tijd voor een brunch en ontbijt met Koken voor elke Dag

Workshop of cursus (1, 2 of 3 x 3 uur)

De dag starten met een goed ontbijt is een gezond principe. Ontbijten zorgt voor nieuwe energie die je helpt om fit en geconcentreerd aan je dag te beginnen. Als je  systematisch het ontbijt overslaat, heb je vier keer meer kans om te dik te worden. Bovendien ga je minder snel naar een ongezond tussendoortje grijpen als je goed ontbeten hebt. Reden te over om ‘s ochtends de tijd te nemen om te eten. Een goed ontbijt moet een kwart van de dagelijkse energiebehoefte aanleveren. In de workshop gaan we in op wat we best eten om van die positieve effecten te profiteren.

Een brunch is een maaltijd die de overgang maakt tussen een ontbijt en een
lunch. Vaak wordt een brunch georganiseerd in het weekend of bij een speciale
gelegenheid zoals een verjaardag, paasfeest... Wij kiezen voor eenvoudige gerechtjes
die op zichzelf niet te veel tijd in beslag nemen.

Ook dit jaar gebruiken we Koken voor elke dag als leidraad voor de workshop of cursus. Dit kookboek is een hele verzameling van kookboekjes, verdeeld over 18 hoofdstukken: niet alleen vind je er heerlijke ontbijt- en brunchgerechten, maar ook alles over soepen, sauzen, vegetarische alternatieven voor vlees tot en met nagerechten en gebak. Alles netjes verdeeld over 864 pagina’s en dit voor een ongelooflijke ledenprijs van 30 euro. Mocht je nog niet overtuigd zijn, kom dan zeker naar de workshop of cursus en maak snel kennis met het boek.

Moeite met ontbijten? Vijf tips om ’s morgens toch te eten

  1. Neem de tijd om rustig van je ontbijt te genieten.
  2. Laat de wekker een kwartiertje vroeger aflopen als het je steeds niet lukt om te ontbijten. Houd je ervan om zo lang mogelijk in bed te blijven liggen, maak dan je ontbijt de avond tevoren klaar en leg het in de koelkast.
  3. Heb je ’s ochtends niet zoveel trek in een boterham, probeer dan eens havermoutpap of yoghurt met muesli en fruit. Eventueel kun je een deel van het ontbijt verschuiven naar het eerste eetmoment tussendoor.
  4. Heb je écht moeite om ’s ochtends vroeg te eten? Neem je ontbijt dan mee naar je werk. Plan op je werk een rustig  moment in om je ontbijt op te eten.
  5. Eet in alle rust. Om tijd te besparen, is het handig om de tafel ’s avonds al te dekken. Dan hoef je alleen nog de gekoelde producten uit de koelkast te pakken.