Lindyhop: actie verzekerd, maar is dansen ooit anders?

Workshop of cursus (1, 2, 3, 4 of 5 x 2 uur)

We keren terug in de dansgeschiedenis en starten met de charleston,
daar is alles mee begonnen.
Dansers zijn er wild van!
Er zit een speelse techniek in en dat is de basis voor de lindyhop.

Vertrekkend van de moves die op vele dance events geleerd worden, dansen we op muziek van bigbands om de lindyhop in de benen te krijgen. Misschien gaat jouw groep zelfs nog een stapje verder, naar quickstep of jive … kwestie van wat geschiedenis onder de aandacht te brengen. Ik hoor je al zeggen dat lindyhop een koppeldans is. Dat klopt, maar bij Femma hebben we daar een oplossing voor. Iedereen leert dezelfde passen, geen leiders die het voortouw (moeten) nemen.

Smeer je benen maar in, trek je dansschoenen aan en laat je gaan!

De Lindyhop:  Hoe het begon

Eind de jaren 20 was iedereen in Amerika in de ban van de charleston. De zwarte mensen dansten die niet zo stijf en niet zo
rechtop als de blanken en zo ontstonden er nieuwe danspassen. De lindyhop is een versmelting van de muziek en de dansstijl van het Zuiden en het Noorden. Het is de eerste dansstijl die door zwarten en blanken samen werd beoefend.
De lindyhop ligt dan weer aan de basis van andere dansstijlen, zoals de jive, rock-‘n-roll, jazzballet, hiphop. Zelfs de moonwalk van Michael Jackson gaat terug op moves die uit de lindyhop komen.