DIY Handversiering met henna

Het gebruik van hennaversieringen is in de Marokkaanse cultuur tot een ware kunst verheven, net zoals nailart bij ons. Wil je het ook proberen, dan helpt deze DIY-fiche je groep op weg. Het is een prima activiteit om samen met vrouwen uit andere culturen te ontdekken dat aandacht voor schoonheid een eigenschap is van alle vrouwen. Zie je het zelf niet zitten om het werken met henna uit te proberen, vraag het aan een Marokkaanse vrouw. Zet je deuren wijd open en maak er een supergezellige activiteit van!

Stijlen en technieken
Henna wordt in verschillende landen gebruikt en in diverse stijlen en technieken aangebracht. Fessia is een van de populairste hennastijlen voor Marokkaanse bruidshenna. Fijne lijntjes, geometrische figuren en vaak volle patronen zijn hierbij kenmerkend. Mehndi komt uit India. Hierbij worden vaak bloemetjes en blaadjes in het patroon gebruikt.

Gevaren van henna
Echte henna, van plantaardige oorsprong, geeft slechts zelden aanleiding tot problemen, tenzij je echt allergisch bent aan hennapoeder of natuurlijke toevoegingen zoals citroen, suiker, thee, koffie, enzovoort.
Let op voor ‘zwarte henna’, die vaak gebruikt wordt op toeristische plaatsen, meestal op het strand of gewoon door iemand op straat. Om een zwarte kleur te verkrijgen, voegt men bij de natuurlijke henna chemische en zeer schadelijke producten toe, die allergische reacties kunnen veroorzaken.