In de ban van weven

In de ban van weven

Weven met parels

Een eigen stijl, een nieuwe trend: armbanden en haarjuwelen weven met parels, boho-chic!

1 of 2 x 3 uur

Je ziet ze overal, schitterende haarjuwelen voor hippe, jonge vrouwen of slierten met kleurrijke parels om tussen lange haren te vlechten. Wij maken ze zelf, pronken ermee, doen ze cadeau aan onze tienerdochters of verrassen er de kleinkinderen mee. Helemaal niet moeilijk en o zo leuk.
Het aantal spandraden bepaalt de breedte van het juweel. Met een klembord en een voorraad fijne parels, naald en draad weef je je eigen patroon voor een eigentijds juweel.
Een kans om je voorraad parels te verwerken of je te laten verleiden om het mooiste assortiment rocailles te kopen voor een unieke armband die perfect past bij je nieuwste outfit.

Volg deze workshop of reeks in jouw buurt

Homedeco weven

Een cursus vol leuke, eenvoudige weeftechnieken! Me-time!

Cursus 3 x 3 uur

Al gehoord van ‘fitsen’? Neen, een heus weefraam heb je er niet voor nodig, wij houden het een stuk eenvoudiger. Met 4 latten, een hamer en wat nagels maken we zelf een kader waarop we weven. Met stroken stof, lint of dikke wol weven we een placemat, handtas, toiletzak of badmat.
Een arbeidsintensieve techniek die echt de moeite loont!
Ook voor het ‘pot loom weven’ of pannenlap weven heb je een kadertje of een blokje isolatieplaat nodig. De zachtgeweven vierkanten kan je verwerken tot een sjaal, poncho, toiletzak of dekentje.
Wie herinnert zich nog de geweven rafiamatjes uit haar kindertijd? Het weven op draden die over een kartonnen bordje, een plastiek fles of isomokegeltje gespannen zijn, is een aloude weeftechniek waarmee je leuke decoraties kan maken. Wij passen deze techniek toe om een geldbeugel of een vaasje te weven.

Volg deze reeks in jouw buurt