Music For Life voor #cleanekleren

{$items.title}

Hier en daar gaan al stemmen op rond acties voor Music For Life 2018. Vorig jaar organiseerden een aantal Femmagroepen een Music For Life-actie voor #cleanekleren. Hartverwarmend, zoveel solidariteit.

De opbrengst was bestemd voor de partners van Wereldsolidariteit in Azië en voor de meisjes en vrouwen die er onze (sport)kleding maken. Meisjes zoals Tahra, die in Cambodja, Bangladesh en Indonesië outfits naaien voor Nike, Puma en Adidas.

Partners van WS gaan ervoor!

De partners van Wereldsolidariteit in Azië geven volop les over arbeidsrechten, spannen rechtszaken aan bij de zoveelste arbeidsrechtenschending, staan klaar met juridisch advies wanneer de lonen alweer niet of niet correct uitbetaald werden. Ze voeren keihard actie voor hogere lonen en veiligere fabrieken.

Zo stegen in Cambodja – na lang onderhandelen – eindelijk de minimumlonen voor de ganse sector van 130 naar 153 euro! In Bangladesh ligt momenteel een voorstel bij de overheid voor het optrekken van de minimumlonen van 53 naar 80 euro. En in Indonesië wordt er samengewerkt met werkgevers én kledingmerken om een richtlijn rond minimumlonen en jobzekerheid uit te werken. Eén voor één stappen in de goede richting.

Maar we zijn er nog niet

Vandaag zwoegen nog steeds honderdduizenden Tahra’s aan onze kleren. De lonen moeten verder omhoog. De nieuwe minimumlonen volstaan nog steeds niet om van te leven. Fabrieken zijn nog steeds niet veilig genoeg, het leven van vakbondsmilitanten evenmin. Het werk van de WS-partners blijft dus heel hard nodig. Maar zij doen voort!
                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Ook dit jaar is de steun van Femmagroepen voor #cleanekleren meer dan welkom. Informeer eens bij je teamleden. Misschien ziet jouw groep een actie voor Music For Life tijdens de warmste week van het jaar wel zitten!? Hier lees je alvast hoe je het kunt aanpakken.

Meer info over vind je op de #cleaneklerenwebsite

 

Openingsbeeld: Lieve Blancquaert

Reageer