Inspiratieavond met Brood en rozen voor iedereen

{$items.title}

Zang- en verteltheater Mong rosseel (bekend van De Vieze Gasten) brengt samen met zijn dochter Tamara en 4 muzikanten van de Illustratie straffe liederen en verhalen over de strijd tegen armoede.

Verhalen over gewone mensen die na een tegenslag plots in een schuldenspiraal terecht komen. Over de kracht van vrouwen die knokken om de eindjes aan elkaar te knopen, over vluchtelingen en vooroordelen, …

Mong brengt dit met de nodige dosis humor, maar ook met verontwaardiging over zoveel onrecht en onbegrip en een pleidooi voor echte solidariteit en samenwerking. Deze voorstelling is gebaseerd op de verhalen van mensen in armoede, die Lieven de Pril bundelde in het boek ‘Brood en rozen voor iedereen’. Lieven De Pril is al dertig jaar actief in de armoedebestrijding. Hij werkt voor de vzw Welzijnsschakels, die via vrijwillige inzet armoede aanpakt in de eigen omgeving.

Dit zang- en verteltheater is een echte eyeopener: verrassend en beklijvend, uit het leven gegrepen. Een aanrader voor wie de strijd tegen armoede genegen is.

Van harte welkom.
Louis Vervloet, Johny Bambust en Ludwig Schack regiovoorzitters beweging.net OostVlaanderen

  • woensdag 7 februari 2018 in zaal de zulle Botestraat 98 b - Wondelgem
  • dinsdag 13 februari 2018 in Belgica Bis Kerkstraat 115 - Dendermonde

De voorstelling start telkens om 19.30 uur en duurt ongeveer 90 minuten. Iedereen is welkom. De deelname is gratis. Inschrijven is verplicht bij Tim Ongena, 03 760 13 51 of tim.ongena@beweging.net. Graag vermelden naar welke locatie en met hoeveel personen u komt

Reacties

Riet Scheers schreef

Beste,

wij ( KVLV Reet) zouden graag "Brood en Rozen" naar Reet willen laten komen.

Via deze site kom ik tot bij u.

Kan u mij verder helpen ivm met informatie of gegevens?

Hartelijk dank

groetjes

Riet

Reageer