Hoe doen jullie het? Plannen

Een nieuw aanbod betekent plannen maken. Hoe zorg je ervoor dat je een sterk programma opstelt waar vrouwen van heinde en ver op afkomen? Tips vind je in de brochure Femma maakt plannen. Hoe ga je deze tips gebruiken in je groep? Het strafste antwoord wordt beloond met een planningspakket (post-its, flappen, alcoholstiften, 3 flessen cava, …). Geef je antwoord hier in voor 9 oktober en vermeld zeker je groepswebsite.

Reacties

christa mestdagh schreef

Bij ons in Femma Bruisend Beitem, plannen we met ons 9-en bij iemand thuis. We vingen hier en daar al ideetjes op voor ons jaarprogramma. Bij een fris glaasje wijn en een knabbel, plannen we er dan op los. Altijd opnieuw een drukke bedoening.

wendy schreef

Wij plannen ons jaar met heel het bestuur. Niet altijd makkelijk, want de leeftijdsgroepen zijn goed verdeeld :) een lekker stuk zelfgemaakte taart op het einde van onze planning is altijd iets om naar uit te kijken. Wat ik uit de brochure zeker zal meenemen is een lege jaarkalender waarop de schoolvakanties al staan ingepland. En ook de checklist om ervoor te zorgen dat er een gevarieerd aanbod wordt gepland zal ik gebruiken.

Greta Maes schreef

Op 8 oktober organiseren wij een Femma’s night.

Hiermee willen we :

1. Nieuwe mensen aantrekken

2. De aanwezige dames hun keuze voor ons jaarprogramma 2015 laten aanduiden

We hebben via de scholen (kleuter- en lagere school) van onze gemeente flyers laten verdelen (zie bijlage); dit om jonge vrouwen aan te trekken.

Op deze avond bieden we o.a. een cocktail aan. Er is een workshop “Bloemschikken” en een workshop “Preiquiche met gerookte zalm” uit “Zuiders & Oosters tafelen”. De gemaakte kleding uit onze naaireeks wordt gedemonstreerd en de nog te maken fiets uit “Creatief”. We laten zien wat we zoal gemaakt hebben in onze eerste lessen “Cadeautjes uit de keuken”. De aanwezigen kunnen dan ook nog genieten van een lekker dessertje (Mousse café) uit “Koken voor elke dag”.

Het recept van de cocktail en de hapjes zal op de tafel liggen, maar als ze dit willen verkrijgen; dan gaan we wel vragen om hun e-mailadres door te geven. Zo kunnen we dit toesturen en hebben we meteen hun gegevens voor eventuele verdere correspondentie.

Intussen loopt er een powerpoint met foto’s van onze voorbije activiteiten en ook jullie presentatie “Femma maakt plannen in 2015”.

We willen alle aanwezigen hun keuze laten aanduiden uit het nieuwe aanbod en ze mogen eventueel andere suggesties noteren. We gaan hen ook vragen of zij willen meewerken aan de organisatie als hun keuze in ons jaarprogramma gepland wordt.

Op onze kernvergadering, begin deze week, hebben we de aanwezige kernleden ook al laten kiezen.

Zondag 28 september was er een cultuurbeurs op onze gemeente. Hieraan werkten 27 verenigingen mee, waaraan ook onze afdeling. Zo hadden we de mogelijkheid om Femma voor te stellen aan de bezoekers, waarbij we hen ook een hapje en een drankje aanboden. We hebben ook nog wat flyers voor onze Femma’s night uitgedeeld. Aangezien het mooi zonnig weer was waren er niet veel bezoekers; maar we hebben toch een nieuw lid kunnen werven.

Dit jaar hadden we geen herfstontmoeting gepland (wel lente- en kerst-). Normaal werd dit ontmoetingsfeest steeds voorafgegaan door een eucharistieviering voor onze overleden leden.

Deze eucharistieviering hebben we nu op zondag 21 september laten doorgaan en deze werd gevolgd door een receptie voor alle aanwezige leden en hun partner. Deze leden hebben de mogelijkheid gekregen om hun stem voor hun gewenste activiteit uit te brengen.

Volgende week gaan we dan op al deze gekozen activiteiten een datum kleven, een lesgever zoeken en een lokaal vastleggen. Dus nog werk aan de winkel….

Femma-groetjes.

Greta Maes

Voor Femma-Sint-Gillis-Waas

http://www.femma.be/nl/groep/sint-gillis-waas

en we zijn ook te vinden op facebook :-)

Nicole schreef

Wij maken van onze planningsdag een echt seminarie.

Vanaf 9.00u 's morgens worden we onthaald in de vergaderzaal van de Adelaar waar we eerst verwend worden met koffiekoek, fruitsap,thee en koffie.

We vergaderen daar zoals de 'echten' in stijl met Chris vooraan die alle gegevens duidelijk etaleert op het daarvoor voorziene bord.

's Middags nemen we een uurtje pauze bij een lekker slaatje om daarna onze planning verder te zetten en rond 15.00u af te sluiten met koffie en gebakje.

Onze planning wordt zo optimaal op punt gesteld en tevens worden wij, door de kleine verwennerijen, bedankt voor onze vrijwillige inzet tijdens het afgelopen jaar.

Als daar nu nog een planningspakket met oa. drie flessen cava die we naderhand samen kunnen uitdrinken bijkomt, wordt onze motivatie om dit alles vol te houden alleen maar aangewakkerd!

Rita schreef

"Wij nodigen je graag uit om samen met ons de activiteitenkalender voor 2015 te plannen. Jouw inbreng is héél belangrijk en elke suggestie is van harte welkom. Femma-Diest zou Femma-Diest niet zijn als we de avond niet zouden afsluiten met een hapje en een tapje. Breng alvast je Femma-magazine mee met het "nieuwe aanbod 2015 !"

Met deze uitnodiging organiseren wij een "open ledenvergadering" onder het thema "planningsavond 2015".

Vanuit de brochure "Femma maakt plannen" proberen we alvast enkele tips te realiseren.

1. een leuk moment = een vrijdagavond vanaf 19u30 : dé kans om werkende dames te betrekken.

2. evaluatie van vorig jaar = een foto collage van zoveel mogelijke activiteiten

3. wie = voor het eerst in ons bestaan organiseren wij "een open ledenbijeenkomst om te plannen".

4. uitnodiging = vraag om het Femma-magazine mee te brengen

5. brainstorm = iedere deelneemster krijgt de kans om post-it te schrijven die verzameld worden en per rubriek geplakt worden.

6. het Femma-aanbod 2015 wordt door 4 teamleden voorgesteld.

7. grote blanco jaarkalender : vaste activiteiten zoals maandelijks naaisalon- jaarlijks terugkerende evenementen of activiteiten in samenwerking met... worden aangeduid.

8. voor de meest gekozen activiteit per rubriek wordt een datum geprikt., en bereidwillige vrijwilligers om de activiteit uit te werken, genoteerd.

9. een jaarkalender "in kleur" wordt gedrukt en overhandigd aan elk lid aanwezig op het kerstfeest in december. (aan de afwezigen wordt het later bezorgd.)

10. als animatiemoment op het kerstfeest wordt het jaarprogramma "attractief" voorgesteld.

Onze planningsavond gaat door op vrijdag 24 oktober 2014.

Wij hebben ons alvast voorzien op cava en wijn en hapjes om onze vrijwilligers te verwennen !

Carine Goens schreef

Hallo, Wij Femma-Xenia Machelen, hebben dit jaar reeds vroeg gestart, nl in augustus hebben we reeds heel wat activiteiten gepland voor 2015. De succesformules van vorig jaar hebben we reeds vastgelegd, gecheckt met de andere femma groep in onze gemeente om geen overlappingen te hebben. In Oktober gaan we dan aan de slag om hier en daar iets uit het nieuwe programma toe te voegen. Misschien doen we volgend jaar wel iets 'out of the box'. Er wordt over nagedacht .

Mien Quartier schreef

Dank je wel voor jullie enthousiaste reacties. Fijn om te zien dat er zo'n aandacht besteed wordt aan het planningsmoment in onze groepen.

Aangezien de opdracht was 'Laat ons weten wat je zal doen met de tips uit de brochure Femma maakt plannen', kunnen we niet anders dan Femma Diest als winnaar uitroepen. Ze zullen maar liefst 10 punten uit de brochure toepassen bij hun planning.

Proficiat aan Femma Diest! Wij zorgen ervoor dat het planningspakket voor 24 oktober bij jullie aankomt.

De andere groepen wensen wij een superplanning voor een superFemmajaar toe!

Mien Quartier schreef

Vorige week vrijdag had Femma Diest hun planningsbijeenkomst MET leden. Eén ding is zeker, ze doen het nooit meer zonder. Het gewonnen planningspakket is daarbij goed van pas gekomen.

Rita Smitt: "We zijn héél blij met het gewonnen planningspakket! Karin nam het met plezier in ontvangst. Stylo's, post-its, flapover (en de zak zoutjes) kwamen vrijdag goed van pas. Met de cava rosé openen we het nieuwe werkjaar 2015 !

We waren vrijdag een (heel klein beetje) ontgoocheld over de lage opkomst. Met 12 en 10 verontschuldigingen werd het wel een kwalitatieve en vruchtbare planningsavond. We hebben alvast enkele nieuwigheden voor 2015. Wat we niet kunnen realiseren, nemen we mee naar de planningsavond 2016... Want wat we ondertussen héél zeker weten = plannen en activiteiten uitwerken doen we voortaan MET Femma-LEDEN !

Alvast hartelijk dank voor jullie duwtje in de rug en voor de beloning die we gewonnen hebben...voor ons alvast een blijk van waardering!"

Hartelijke Femmagroeten vanuit Diest

Rita

Reageer