Hoe doen jullie het? Je Femmavrijwilligers in de watten leggen

Femmavrijwilligers doen heel wat voor hun leden: activiteiten organiseren, hapjes en drankjes voorzien, opruimen, afwassen, vergaderen, enzovoort. Zonder vrijwilligers geen Femmagroep.


Denk als vrijwilliger ook af en toe eens aan jezelf. Plan een lekker etentje, doe samen gezellig een terrasje, … Het moet niet altijd werken zijn. Wedden dat je daarna weer nieuwe energie hebt om ertegen aan te gaan?


Hoe zorgen jullie ervoor dat je vrijwilligers gemotiveerd blijven?

Reacties

deroo sabrina schreef

wij geven aan ieder kernlid een nieuwjaar en een receptie erbij ze krijgen in september het agendatje cadeau en in juni op de laatste kern voor de zomer geven we iets speciaals om te eten vorig jaar was dit pannenkoeken met aardbeien in veldegem kunnen ze nt klagen

Lea Lamers schreef

Elk jaar gaan we met onze kernleden (vrijwilligers) op uitstap en ze worden dan ook getrakteerd op iets lekkers! Dat is altijd een gezellig onderonsje. Ook met nieuwjaar worden onze kernleden beloond met een kaas-en wijnavond. En op die avond doen we steeds enkele spelletjes. (Hoe meer wijn, hoe leuker de avond wordt... :) )

Femma Fatale Tielt schreef

Wij hebben een kleine kern en gaan éénmaal per jaar samen uit eten..

viviana cuypers schreef

De kernleden van Femma Arendonk centrum krijgen met hun verjaardag een kaartje. In januari is er een nieuwjaarsviering voor de kernleden en de leden van onze ontspanningsgroep. dat is een kleine receptie met een etentje er bij. de laatste kernvergadering voor de vakantie krijgen ze een ijsje en de eerste vergadering na de vakantie een koffiekoek.

femma Olen Sint Jozef schreef

Op de eerst vergadering van het jaar worden wij steeds getrakteerd met worstenbrood en appelbollen.

Begin juni hebben wij ons kernledenfeestje.

Dat er dan tijdens het lekker eten en een glaasje wijn heel wat gelachen wordt spreekt voor zich.

Men kan best wel zeggen dat wij een zeer hechte groep vriendinnen zijn met veel femma-fun.

Christa Mestdagh schreef

Hey, wij in Femma Bruisend Beitem gaan 2 keer per jaar uit eten. Een gewone schotel of slaatje maar het is steeds best leuk! Onze kas is niet zo goed gespijsd maar elk betaalt haar eigen maaltijd.

Onze teamvergaderingen gaan afwisselend bij elk van de teamleden door en we maken het steeds gezellig met een glaasje en een knabbel.

Van Brabant Katelijne schreef

Femma Ename organiseert jaarlijks in de zomer een restaurantbezoekje telkens op een andere locatie dat gedeeltelijk word gesponserd door onze kas. Ook doen we soms een team-uitstap zoals b.v. een bezoek a.e. schoenententoonstelling met achteraf een tractatie van een koffie, thee met eventueel een streekgebakje (door ieder dan wel zelf betaald) wat eens goed is voor de team-spirit en onze Femma-agenda word natuurlijk ook jaarlijks aangeboden.Zelf trakteren onze jarigen beurtelings op onze team-vergaderingen met een hapje, snoepje en drankje om het wat gezellig te maken.

Jo Rombouts schreef

Wij gaan 1 keer per jaar samen eten.

We organiseren elk jaar een 'kaderdag', dit is een speciale activiteit voor de kernleden. We organiseren dan een bezoek aan... dit kan van alles zijn... we bezochten reeds de witloofveiling in Kampenhout, de Parkabdij in Leuven, Ganspoel tehuis voor blinden en slechtzienden, de papierfabriek in Hemiksem, enz.

verhelst katelijne schreef

femma Lochristi organiseert tweemaal per jaar een etentje , Mexicaans , Belgische , chinees ...... we houden van variatie , alleen de drank tijdens het eten wordt door de kas betaald

we zorgen ook altijd voor een wijntje met een knabbeltje tijdens de teamvergaderingen

en aangezien dat we met een klein team zijn , is er dit jaar beslist van de schorten te bestellen .

Reageer