Feest je mee op Femma’s 100ste verjaardag?

{$items.title}

Femma wordt dit jaar 100 en dat vieren we graag samen met jou. Al honderd jaar veranderen wij de maatschappij en kleuren wij mee aan de geschiedenis van de vrouwenbeweging. Dat verdient een feestje. Liefst samen met vrijwilligers zoals jij, natuurlijk.

Wij kijken terug naar wat we vroeger allemaal betekenden voor de emancipatie en de ontplooiing van de vrouw, maar we maken ook plannen voor de toekomst. Want onze strijd voor een eerlijke samenleving waarin iedereen de vrije tijd krijgt waar ze recht op heeft, gaat vandaag natuurlijk verder. Bovendien geef jij nog altijd samen met duizenden andere vrijwilligers kleur aan de lokale gemeenschap.

Stappen die (ver)tellen

Bij de organisatie van elk feestje houd je natuurlijk rekening met de agenda’s van de mensen die je er zeker bij wilt. Daarom hebben we naar je geluisterd. Jij feest graag mee, maar liefst niet al te ver van huis. Wat dacht je ervan om samen met andere vrijwilligers naar buiten te gaan? Letterlijk naar buiten, maar ook symbolisch. Want buiten zijn we zichtbaar, kunnen we andere vrouwen welkom heten en tonen we dat we deel zijn van de samenleving. 

We hebben als vrouwenbeweging grote stappen gezet. En die stappen tellen! De wijze waarop we feesten staat symbool voor die stappen. We gaan naar buiten en wandelen in groep doorheen onze geschiedenis. Het wandelen wisselen we af met letterlijk stilstaan bij wat we hebben verwezenlijkt.

We stappen doorheen onze mijlpalen.

Er zijn 7 stopplaatsen. Op elke stopplaats beleef je belangrijke mijlpalen voor Femma, wat we hebben betekend voor duizenden vrouwen en waar onze toekomst ligt.
(1) Stopplaats Betaalde arbeid
(2) Stopplaats Onbetaalde arbeid
(3) Stopplaats Gemeenschap maken
(4) Stopplaats Onderwijs/leren
(5) Stopplaats Politiek
(6) Stopplaats Zingeving/kerk
(7) Tenslotte gaan we naar binnen en heffen we feestelijk het glas op onze verwezenlijkingen en een mooie toekomst.

Terwijl we feesten, vertellen we de wereld wat de waarde is van 100 jaar Femma. Maak je geen zorgen over de toegankelijkheid van de wandelingen. Ze zijn allemaal rolstoelvriendelijk en maar 3 tot maximum 4 kilometer lang.

Hoe wil jij het aanpakken? Dat kies je zelf, samen met je mede-vrijwilligers. Dit zijn de mogelijkheden:

(1)    Samen met andere Femmagroepen uit je streek stap je mee op één plek op een vaste datum. Er is een georganiseerde wandeling in elke provincie waar je met je mede-vrijwilligers (kernleden) kunt op intekenen:
24 april 2020: Antwerpen
25 april 2020: Sint-Truiden
6 mei 2020:  Roeselare
16 mei 2020: Gent
16 mei 2020: Peer
17 mei 2020: Leuven

(2)   Je steekt met je groep een wandeling in elkaar in je eigen gemeente. Allerlei materiaal om dit aan te pakken vind je op www.femmamaakthet.be. Je bent volledig vrij in aanpak. Of je nu voor een kopie van het regionale gebeuren kiest, of je selecteert enkele elementen, of je gaat voor een geanimeerd ontmoetingsfeest… Alles kan. Als het maar een feest van verbinding is.

(3)    All-in formule. Je geeft je ogen de kost tijdens een georganiseerde wandeling in je provincie én met de inspiratie die je opdoet, boks je zelf ook een feestgebeuren met of zonder wandeling in elkaar voor je groep.

Reacties

Rita Cassiman schreef

Beste,

Hoe kunnen we inschrijven voor de wandeling in Antwerpen op 24 april 2020 ?

Is hierover al gecommuniceerd ?

Vriendelijke groeten,

Rita Cassiman - Femma Oppuurs

Femma schreef

Dag Rita

Elke groep krijgt eind februari een uitnodiging. Vanaf dan zal inschrijven kunnen via www.femma.be/100jaar.

We houden je op de hoogte via de checklist.

Met vriendelijke groeten

Femma

Bamps Hilde Femma Oostkamp schreef

Kunnen jullie een uur meedelen waarop het verjaardagsfeest in Gent en in Roeselare begint?

Bamps Hilde Femma Oostkamp schreef

Kunnen jullie een uur meedelen waarop het verjaardagsfeest in Gent en in Roeselare begint?

Quartier Ingrid voor Femma Menen schreef

Waar kunnen we inschrijven voor 100 jaar Femma en dit voor Roeselare.

Reageer