Vrijwilligers

Dag vrijwilliger

Welkom op de vrijwilligerspagina. Op deze pagina hebben wij alle informatie en alle linken samengebracht die jou als vrijwilliger kunnen helpen om jouw vrijwilligersfunctie bij Femma uit te voeren. Of je nu algemeen contactpersoon bent, webmeter, financieel verantwoordelijke, ledenadministrator of organisator van activiteiten, hier vind je hoogstwaarschijnlijk wat je zoekt.
Heb je nog een andere vraag of is het antwoord voor jou niet toereikend, neem dan contact op met iemand van Femma.
 
  • Zingeving
  • Vorming en uitwisseling
  • Algemeen
  • Aanbod
  • Hoe doen jullie het?
Empathisch luisteren, nooit te oud om te leren

Empathisch luisteren, nooit te oud om te leren

Je vriendin zit in een moeilijke relatie en lucht bij jou regelmatig haar hart. Je zoon zit merkbaar met een probleem, maar ontwijkt je. Je collega vertelt elke dag dezelfde verhalen over haar gezin. Jij ziet hen graag en wil er ‘altijd’ voor hen zijn, maar soms weet jij ook niet goed (meer) wat zeggen. Twijfel en schuld loeren dan om de hoek: ben ik wel een goede vriendin, moeder, collega, ...? Herken jij je hierin? Schrijf je dan snel in voor één van de sessies 'Empathisch luisteren' voor Femmavrijwilligers.

Lees meer Meer in de categorie Zingeving

Wat zou onze wijk, buurt, parochie en gemeente missen, moest er nooit een KAV/Femmagroep gestart zijn?

Wat zou onze wijk, buurt, parochie en gemeente missen, moest er nooit een KAV/Femmagroep gestart zijn?

De Warmste Week zou beduidend minder warm zijn als geen enkele Femmagroep zou meedoen, als alle vrijwilligers en leden gewoon aan de kant bleven staan. Maar zo zitten wij niet in mekaar.

We leven niet op een gezellig Femma-eiland. We zijn stevig verankerd in de lokale gemeenschap. Elk jaar opnieuw bieden we een gevarieerd programma aan dat vele, heel diverse vrouwen samenbrengt. We zijn actieve burgers die in de weer zijn voor andere mensen en groepen. Vrouwen die daadwerkelijk bijdragen aan een meer warme leefomgeving.

Lees meer Meer in de categorie Aanbod

Lees meer berichten.

Op de Ideeënfabriek ontvingen de aanwezige groepen enkele exemplaren van het Femma Ideeënboek voor vrijwilligers. De volledige digitale versie in de vorm van een bladerboekje vind je hier.