Vriendinnen zijn maakt vrijwilligerswerk licht en haalbaar

{$items.title}

Vrijdag komen we met 15 samen op de parking van de GB .Gepakt en gezakt vertrekken met 4 auto’s naar onze bestemming. De weergoden zijn ons goed gezind en ook het verkeer valt goed mee. Na een weldoende lunch in restaurant Siska maken we een mooie wandeling op de dijk. Het is er windstil zodat diegenen die niet zo ver willen wandelen, rustig genieten op een bankje met zicht op de kalme zee..  Culinair worden we dit jaar extra verwend  met een grote variëteit aan buffetten. Zoals gewoonlijk worden er in de recreatieruimte na het eten allerhande spelletjes gespeeld.

De zaterdagmorgen  doen we een   zoektocht aan de hand van foto’s . We moeten de oplossing zoeken  zoals het oplossen van een kruiswoordraadsel.  Heel plezant !  Na de lunch zijn er acht “grote”  kinderen  die absoluut met een strandkar   willen gaan rijden op de dijk.   Plezier  en succes bij  de voorbijgangers  dat we hadden!   Onderweg werd er  wel regelmatig van plaats verwisseld  want de 2 laatste zitjes hadden geen trappers en  een kar voor 8 personen vooruit krijgen , vergt een serieuze inspanning. ’s Avonds hadden we naar goede gewoonte  onze  bezinning met extra aandacht en dankbare herinnering aan ons recent overleden kernlid Margrietje.   Na dit emotioneel intermezzo werden de spelletjes weer bovengehaald.

Zondagmorgen was het weeral - veel te vroeg-  tijd om de koffers te pakken, de kamers  op te ruimen  en de auto’s in te laden. We gaven  de “margrietjes” voor Margrietje aan de zee  en zijn ervan overtuigd  dat ze ons van op een mooie wolk kon zien en  wou dat ze  erbij was geweest. 
Nieuw voor ons was dat er dit weekend in het Reigersnest nog vele andere bezoekers zijn, waaronder  leden van een fanfare. Om 11h werden we door de fanfare vergast op een mooi aperitiefconcert en er werd zelfs een lied  speciaal aan ons opgedragen. Na alweer een lekkere lunch en een drankje na, werd de terugweg aangevat. 

Het heeft ons allen weer heel veel deugd gedaan, onze vriendschap is nog versterkt en het kan niet rap genoeg 2015 zijn zodat we terug op stap kunnen!

Chris

Reacties

riet van cleuvenbergen femma-nerem schreef

hadden jullie de oude kav-befjes aan? ik zie immers een aantal dezelfde 'sjaaltjes' - onze afdeling (femma-nerem) vraagt al sinds de naamsverandering naar femma-befjes - steun je? mail ook eens naar 'nationaal' om dit te vragen

Reageer