Programma voorjaar 2018

Gelukkig nieuwjaar!

Eerst en vooral onze beste wensen voor 2018! Dat het een jaar mag worden vol vreugde en (Femma)plezier!
 

Nieuwjaarsreceptie en open leesclub

We zetten het jaar goed in met onze traditionele nieuwjaarsreceptie. Deze gaat door op woensdag 31 januari 2018 om 20u in LDC De Knoop. Iedereen is welkom om met ons een glaasje te drinken op het nieuwe jaar. De toegang is gratis (ook voor niet-leden!).
 
Vooraf vind een open bijeenkomst van de leesclub plaats. Lees je graag en wil je je leeservaring delen met anderen? Of wil je meer lezen, maar vind je niet het juiste boek? Wil je nieuwe boeken leren kennen of babbel je gewoon graag over boeken? Dan ben je van harte welkom in onze leesclub!
 
Om de zes weken komen we op woensdagavond samen om het boek te bespreken dat we in de weken voordien hebben gelezen. Na onze bijeenkomst kiezen we samen het volgende boek uit de voorstellen van één van de deelnemers.
 
Wil je graag eens proberen om te zien of dat iets voor jou is? Dan ben je van harte welkom op onze open editie op woensdag 31 januari 2018 om 19u in LDC De Knoop!
 

We bespreken het boek Hotel zonder sterren van Lara Taveirne. Geen probleem als je het boek niet hebt gelezen, al mag dat natuurlijk wel. Je mag ook gewoon eens komen luisteren.
 
 

Programma voorjaar 2018

We zijn helemaal enthousiast over het programma voor het komende voorjaar!

Zet alvast volgende activiteiten in je agenda:

Turks koken
Op woensdag 28 februari 2018 wijden de dames van de Moskee ons in in de geheimen, geuren en smaken van de Turkse keuken. We gaan aan de slag met typische ingrediënten en maken dolma's met dipsaus, een stoofpotje en een zoet dessert.
 
Bewust omgaan met suiker
Op woensdag 28 maart organiseren we samen met de Gezinsbond Ledeberg-Gentbrugge een lezing omtrent suiker. Er bestaan veel verhalen over de negatieve invloed van suiker op onze gezondheid, maar kloppen deze beweringen? Wat we wel zeker weten is dat we de laatste jaren meer en meer leven in een gezoete maatschappij zonder dat we hier altijd bewust voor kiezen.
 
Afvalvrij leven
Op woensdag 25 april zijn we te gast bij de dames van Ohne waar we ingewijd worden in de beginselen van Zero Waste of afvalvrij leven. Dit is een term die de doelstelling of levenshouding aangeeft van een groeiende beweging mensen die er voor kiezen om te leven met zo weinig mogelijk verspilling en afval.
 
Jouw jaarplan voor meer tijd en geluk
Heb je het gevoel dat je leven bestaat uit hollen en vliegen? Krijg je je to-dolijstjes nooit afgewerkt? Kom je maar niet toe aan je plan om te leren naaien, New York te bezoeken of de flamenco te leren dansen? Wat jij nodig hebt, is een plan. Een jaarplan helpt om weer grip te krijgen op je leven en zorgt voor focus en energie. Eindelijk tijd voor jezelf!
Op woensdag 23 mei en 6 juni maak je jouw jaarplan op voor meer tijd en geluk.

Reageer