Femma workshop: sokken breien

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Vorig jaar waren eerst Evy en toen Wendy, die samen met mij de vrijwilligsters zijn van onze Femmadammen, begonnen met sokken breien. Dat sprak mij en vele andere dames van onze groep meteen aan. Dat moest wel een workshop worden!

Bij Wolplein kozen onze Femmadammen leuke wol. Ik kocht twee bollen: Tuttifrutti dragonfruit, en Wool and the gang Kinda magic wolkengaren. Dat alleen klinkt al super, nee? Het eerste is een katoenen garen, die ga ik dus sparen voor tegen de zomer. Ik ben begonnen met de roze-blauwe wollen sokken van Wool and the gang. Als ander hulpmiddel hadden we allemaal een kort sokkenrondbreinaaldje. Die zijn er van verschillende merken. Je kan ook met 4 korte naaldjes werken, ik doe dat wel eens om een muts op te zetten.  Ik heb voor deze sokken een combinatie gebruikt, de manier van minderen bij hiel en teen was handiger op 4 korte priempjes. Alhoewel het toch heel wat moeilijker breien is! Ik heb geregeld steken moeten opvissen.

Wendy had voor iedereen een eenvoudig patroon voorzien, maar bij mijn garen moest ik het patroon dat erbij zat gebruiken. Als je niet de juiste instructies volgt, zal je immers niet de mooie luipaardvlekjes of wolkjes zien verschijnen bij het sokken breien. Natuurlijk begon ik eerst langs de verkeerde kant van de bol, haha! Breien is wel een ideale hobby om je eens bij te vergissen want je trekt je werkje dan snel uit en herbegint. Beetje pijn in het hart maar wat moet dat moet hé. En dan was ik vertrokken hoor. Zo leuk om het patroon te zien verschijnen! De instructies leggen verder zichzelf uit. Het was wel een beetje spannend om de hiel over te slaan en later te doen, maar ook dat lukte.

De Femmadammen zijn ook goed bezig! Hier zijn al een paar van hun kousen...

Deze blogpost verschijnt ook op Two Owlettes.

Reacties

DELBECQUE VERONIQUE schreef

ik weet niet waar ik de oplossing van het kruiswoord moet invullen: LENTESCHOONMAAK

Reageer