Fabel- en palavertocht in Hasselt

Op donderdagnamiddag om 13u30 hadden 17 dames van Femma Koersel-Steenveld aan het Stadhuis in Hasselt een afspraak met het Hazelvrouwtje voor een geleide fabel- en palavertocht..
14 onder hen hadden er toen al een fietstocht van 25 km opzitten. De lunch in het Hooghuis smaakte lekker.

Het Hazelvrouwtje leidde de groep  langs enkele mooie, oude plekjes in de stad. Ze gaf niet de klassieke uitleg, maar aan de hand van een aantal kleine voorwerpen vertelde ze telkens verhalen die niet in de geschiedschrijving zijn opgenomen. De tocht begon met het eerste huisje van plezier en ging dan rond het uitgestrekte Augustijnenklooster waar het Mariabeeld Pater Prosper te hulp kwam bij het dichthouden van de opening in het wijnvat… Er volgden nog meer verhalen over het oude postkantoor, de Prison- of Koetelsteeg, de uithangborden op en de geheime gangen onder de Grote Markt, het Borrelmanneke, de waterspuwer op de kathedraal, de Raamstraat, het pand met de Blauwe Hand op de Zuivelmarkt, het Begijnhof, enz…
De tocht werd afgesloten met een drink in het Smaaksalon waar de dames het prachtige antieke interieur van het oude herenhuis konden bewonderen. Het Hazelvrouwtje bezorgde de dames met haar enthousiaste verhalen een leuke en originele kijk op onze provinciehoofdstad!
Omstreeks 17 u vatten de fietsers onder een intussen warm zonnetje de terugtocht naar Koersel aan.

Reageer