Deze Femmagroep organiseerde zelf een kerstmarkt

{$items.title}

Helemaal zelf een kerstmarkt organiseren? Femma Mechelen Sint-Jozef Coloma deed het op 10 en 11 december en het was een groot succes. Ze verwelkomden, verspreid over het weekend maar liefst 350 deelnemers.

Er was een tijd waarin ieder jaar in de Mechelse Lindepoort een non-profit kerstmarkt werd georganiseerd. ACW (nu Beweging.net) nam toen altijd de organisatie in handen. Maar de laatste jaren werd er geen kerstmarkt meer gepland. Mady, een vrijwilliger van Femma Mechelen vond dat jammer omdat ze de kerstmarkt altijd een zeer leuk initiatief vond.

Daarom stelde Mady voor aan de andere teamleden om dit zelf, weliswaar kleinschaliger, te organiseren met Femma. De andere vrijwilligers waren meteen enthousiast ook al zijn ze maar met een kleine ploeg

Ze vonden het belangrijk om het karakter van een non-profit kerstmarkt te behouden. De standjes mochten niet commercieel zijn. Daarom beslisten ze om te focussen op goede doelen en hobbyisten als standhouders.  

En natuurlijk mocht ook een promotiestand van Femma niet ontbreken. In het totaal waren er dus 25 standen.

De deelnemers betaalde 1 euro inkom, die ze nadien konden recupereren met een drankje in de gezellige bar. De sfeer werd vastgelegd op foto en op film door een vrijwilliger van Den Abeel (de zaal waar het werd georganiseerd).

 

Enkele van de aanwezigen toonde ook  interesse in de andere activiteiten van Femma Mechelen Coloma Sint-Jozef, waaronder ook leden van naburige Femmagroepen. Iedereen is natuurlijk welkom op de activiteiten.

Wil je zelf ook de sfeer eens komen opsnuiven in Mechelen? Schrijf dan 9 en 10 december 2017 alvast in je agenda want dan zal de tweede editie plaats vinden!

Reacties

Myriam.Bosmans schreef

Het was een gezellige en leuke bedoening

Veel leuke en nieuwe dingen ontdekt om eventueel cadeau te geven

In het cafetaria hing er een leuke sfeer

Tot volgend jaar!

Paulissen Karin schreef

Ziet er heel tof uit !

Maar wij doen al verschillende jaren een kerstmarkt. Onder de noemer "Geschenkenbeurs".

Onze datum is :

zat. 25/11/2017 van 14 tot 20 uur

zond. 26/11/2017 van 11 tot 17 uur

Kom maar eens langs.

Femma Rozenkrans, Wilrijk

Heistraat 390, 2610 Wilrijk

Reageer