Dagtrip naar Volendam

Met een kwartiertje vertraging vertrok donderdagmorgen om 8u15 aan de Sporthal in Koersel een goedgevulde bus met het merendeel vrouwen, maar ook enkele mannen voor een dagtrip naar Volendam.
Na een tussenstop van een half uurtje in de buurt van Eindhoven reed de bus omstreeks 11u45 Volendam binnen en na een hachelijk ritje door een smal toeristisch straatje slaagde de chauffeur er toch in om veilig een parking te bereiken…
De gids bracht de groep dan naar restaurant ‘De koe’ waar ze letterlijk een snelle maaltijd opgediend kregen. Om half 1 stond iedereen weer buiten. Onder een stralend zonnetje kon men tot 15 u genieten van het gezellige toeristische stadje: wandelen, winkelen, terrasjes doen, even binnenwippen in het kaasmuseum of in een kerk, genieten van de zon en de zee,…
Na wat hindernissen kon de chauffeur de parking verlaten en zette hij koers naar de Simonihoeve in Edam. Daar werd door mensen in traditionele kledij uitleg gegeven over het maken van kaas en van klompen; nadien was er in de winkel gelegenheid om die producten te kopen.
Om iets voor half 6 werd de terugtocht aangevat met nog een tussenstop een eindje voorbij Amsterdam. Onderweg moest de chauffeur  een paar felle buien trotseren, maar om 20u55 stopte de bus weer veilig aan de Sporthal.

Reageer