3-daagse fietstocht naar Grobbendonk

Op maandagmorgen 19 juni om 9u15 vertrokken 12 leden van Femma Koersel-Steenveld blijgezind onder een stralend blauwe lucht voor een driedaagse fietsuitstap naar hotel ’t Hemelryck in Grobbendonk.
De heenrit verliep via Mol. Omstreeks 11 u kon daar in ‘ De Bonte Os’ het eerste deel van het lunchpakket aangesproken worden. Na Mol-Ezaart en Mol-Milleghem ging de tocht verder langs het kanaal Bocholt-Herentals met een toegejuichte stop aan het jachthaventje in Herentals. In Grobbendonk fietsten de dames voorbij de Priorij, de oude watermolen en de watertoren met schandpaal. Omstreeks 15u45 bereikten ze na ruim 62 km Hotel ’t Hemelryck. Hier werden ze vriendelijk verwelkomd en kregen ze per 2 een mooie kamer toegewezen. Nu was er tijd voor een verkwikkende douche en dan kregen ze een fijne maaltijd opgediend, inclusief lekkere hapjes. Sommigen verkozen het eten te laten zakken met nog een wandeling naar het centrum, anderen namen nog even de fiets of rustten gezellig uit…
Dag 2 startte met een lekker, uitgebreid ontbijt. Om 9u45 vertrok de groep dan voor een tocht langs de boorden van de kronkelende Nete naar Lier. Na 37 km reden ze de bloedhete Stadsmarkt op, maar vluchtten heel snel naar een schaduwrijk zijstraatje waar ze de lunch gebruikten op het terras van Ristorante Rosario. Om half 3 werd de terugtocht aangevat. Op aanraden van de hotelbaas werd er gekozen voor wat meer schaduwrijke wegen. In taverne ‘De Kroon’ werd er nog wat voor afkoeling gezorgd. Na 55 km lonkte weer een heerlijke douche! Intussen had Gilberte een minder prettig telefoontje gekregen: Leon was weer in Leuven opgenomen. Zij genoot nog mee van een lekkere  maaltijd, maar vertrok dan spijtig genoeg naar huis. Voor de groep  werd het nog een gezellige avond buiten op het tuinterras!
Woensdagmorgen kwam François de bagage ophalen en iets over 10 u werd de terugtocht aangevat via het Sas van Olen en de Abdij van Tongerlo. Na 29 km volgde een lunchpauze in de taverne van het Domein Netevallei in de omgeving van Geel. De vriendelijke ober hier had een duidelijk boontje voor Marleen… ’t Was er gezellig! Om half 3 was iedereen dan klaar voor de laatste etappe van de tocht. Na nog een paar noodzakelijke ‘drinkstops’ op schaduwrijke plekjes werd de driedaagse afgesloten met een heerlijk ijsje in Korspel. Van daaruit werd dan in groepjes via de kortste en koelste weg naar huis gefietst.

’t Waren hete, maar leuke dagen!...

Reageer