3-daagse fietstocht naar de Priorij van Corsendonk

{$items.title}

Onder een mooie blauwe lucht vertrokken we op maandagmorgen om 9u15 met 12 Femmaleden voor een driedaagse fietstocht naar de Priorij van Corsendonk in Oud-Turnhout.
Omstreeks 10u45 hielden we voor de eerste keer halt aan de sporthal van de Keiheuvel in Balen. Het kopje koffie of thee en de lekkere Luikse wafel smaakten. Rond de middag werd de picknick aangesproken in het Jagershof in Mol. Dan ging de tocht verder langsheen het kanaal Bocholt-Herentals en het kanaal Dessel-Turnhout via Arendonk. Na 67 km bereikten we omstreeks 16 u de Priorij in Corsendonk. Een frisse pint op het terras smaakte heerlijk! Om 19 u genoten we van een fijne, lekkere maaltijd. Nadien werd er nog gewandeld, een terrasje gedaan of gekaart.
Na een stevig ontbijt op dinsdagmorgen verlieten we rond 10 u het hotel voor een rit in de buurt. We passeerden het station van Turnhout en even voorbij Merksplas stopten we aan camping Baalse Hei om te lunchen. Na een lange rustpauze ging de tocht verder. We fietsten tussen uitgestrekte, groene velden en weiden, voorbij vele mooi gerestaureerde boerderijen met leuke namen en door prachtige villawijken. De zon bleef van de partij. Toen we bijna terug in Corsendonk waren, zorgde een lekker ijsje nog voor wat verfrissing. Na 50 km bereikten we weer de Priorij. Na het avondeten kozen enkelen nogmaals voor een wandeling en een terrasje, anderen amuseerden zich in het hotel zelf met Uno spelen…
Woensdagmorgen na het ontbijt maakten we ons klaar voor de terugrit. De valiezen werden opgehaald en dan vertrokken we weer via Kasterlee naar Geel. Op de Markt in Brasserie ‘De Post’ werd er geluncht. Daar de buienradar onweer voorspelde, bleven we niet te lang zitten. In Meerhout stopten we nog even voor een fris ijsje of een lekkere wafel. Dan ging het verder langs de Olmense Zoo en het Albertkanaal. Donkere onweerswolken dreigden en de donder rommelde al, dus werd er beslist om in Beringen op de Markt te gaan schuilen en nog een laatste glaasje te klinken op de leuke geslaagde driedaagse. Het laatste traject naar Koersel zorgde nog voor een kletsnat staartje… Er stond 63 km op de teller.
Het waren 3 fijne vriendschappelijke dagen en het weer was ons echt gunstig gezind….

Reageer