Reizen in 2023

Hieronder vind je de reisbestemmingen voor 2023

Maart

Rome de eeuwige stad
Citytrip

Rome de eeuwige stad

Rome, bakermat van de Romeinse beschaving, bakermat van het Christendom!
Ooit een wereldstad, ooit een wereldmacht! Een stad die tot de verbeelding spreekt, en dat alleen al door haar ontstaan: twee kinderen, Romulus en Remus zouden in 753 v Chr. Rome hebben gesticht. Maar het is vooral het prachtige erfgoed van het Oude Rome dat onze verwondering wekt. Het zijn de barokke paleizen en kerken met hun kunstschatten die een onuitwisbare indruk achterlaten.

Meer details

Dwalen tussen forten, een stukje geschiedenis in de kijker (wandelweekend)
Actief

Dwalen tussen forten, een stukje geschiedenis in de kijker (wandelweekend)

Dwalen tussen forten… de eerste en tweede wereldoorlog zijn nooit ver weg tijdens onze wandelingen. Het verleden mag nooit vergeten worden.
“De Zwarte Hand” was de jeugdige verzetsgroep uit Klein-Brabant en de Rupelstreek, die al in 1941 werd opgerold. Van de 109 gedeporteerde leden, lieten er 75 het leven.

Meer details

April

EGYPTE, SAMEN  OP ZOEK NAAR DE WORTELS VAN ONZE WESTERSE CULTUUR  Speciale editie voor mama’s, oma’s, tantes en kids vanaf 10 - 18 jaar met vernieuwd programma
Mama's, oma's en kinderen

EGYPTE, SAMEN OP ZOEK NAAR DE WORTELS VAN ONZE WESTERSE CULTUUR Speciale editie voor mama’s, oma’s, tantes en kids vanaf 10 - 18 jaar met vernieuwd programma

Egypte in de noordoosthoek van Afrika, lag duizenden jaren op het kruispunt van verschillende culturen. Dit land van de farao’s heeft een invloed gehad op de joodse, Griekse, Romeinse, christelijke en islamitische culturen en levensbeschouwingen.

Samen met de kinderen genieten we volop van een wonderbare op maat gemaakte reis. We beginnen In Luxor met haar talrijke tempels, we reizen naar Aswan bij de Nubiërs en we eindigen deze reis met een bezoek aan Cairo en omgeving: het plateau van Gizeh met de piramiden en de reuze sfinx, samen één van de zeven wereldwonderen mogen niet ontbreken.

Meer details