Reizen in 2021

Hallo reiziger (in spe),

Reizen is terug mogelijk!

Zet je koffer maar vast klaar, want dit jaar kunnen we er weer opuit! 
Er zijn wel een aantal regels die moeten gevolgd worden. Vóór afreis helpen we je graag verder. 

 

                       

Vanaf 1 juli

TERUGKEER

Reizen BINNEN de EU

Vanaf 01/07 is er geen quarantaineverplichting meer bij terugkeer, ook niet indien je komt van een rode zone (> als je niet gevaccineerd bent, wel even quarentaine tot uitslag test - zie hieronder).
Er is een lijst van momenteel 27 landen waarbij deze verplichting WEL nog geldig is. Deze landen zijn o.a. India, Brazilië, ...

  • GEVACCINEERD: bij terugkeer NOOIT quarantaineverplichting (uitgezonderd lijst van 27 landen)
  • NOG NIET VOLLEDIG GEVACCINEERD: kom je uit een groene of oranje zone: geen test of quarantaine. Kom je uit een rode zone: verplichte test (voor iedereen boven de 12j) en quarantaine tot je de uitslag van je test hebt. De test mag bij aankomst of op bestemming worden afgenomen. 

Reizen BUITEN de EU

Terugkeer uit een rode zone:

  • GEVACCINEERD: bij terugkeer NOOIT quarantaine verplichting, wel een test op dag 1  (uitgezonderd lijst van 27 landen, … wordt wekelijks opgevolgd)
  • NOG NIET VOLLEDIG GEVACINEERD: dan dien je in quarantaine te gaan voor 10 dagen, test op dag 1 en dag 7.
P.S.:

Niet-essentiële reizen vanuit rode derde landen naar België zijn vanaf 1 juli 2021 niet langer verboden voor derdelanders die een volledige vaccinatie kunnen aantonen door middel van een erkend vaccinatiecertificaat. Een volledige vaccinatie is een vaccinatie met een vaccin dat goedgekeurd werd door het Europees Geneesmiddelenagentschap en waarvan alle doses van het vaccin voorzien in de bijsluiter werden toegediend sinds tenminste 2 weken. Als vaccinatiecertificaat geldt een digitaal EU COVID vaccinatiecertificaat of een vaccinatiecertificaat vanuit een derde land dat als equivalent wordt beschouwd door de Europese Commissie op basis van de uitvoeringshandelingen of door België op basis van bilaterale akkoorden.

Inreisvoorwaarden 

Naast de verplichtingen bij terugkeer heeft ieder land nog verplichtingen om binnen te mogen.

Ook al heeft het land een 'groene' kleurcode, dan nog kan het zijn dat er strenge voorwaarden zijn of dat je het land toch niet binnen mag.

Wij volgen alles zeer goed op!
We informeren je tijdig wat er allemaal nodig is om te reizen naar jouw bestemming en helpen je graag.

                       

 

Reiscafé

Nu we weer mogen reizen en elkaar weer mogen ontmoeten, plannen wij ook een opnieuw een Reiscafé. Noteer alvast zondag 21 november 2021 in je agenda. Meer info volgt.

Ondertussen willen we jullie laten proeven van sommige bestemmingen via foto’s, interviews, filmpjes, … die we de voorbije weken en maanden op deze site hebben gezet. Een soort doorlopend Reiscafé dus.

Geniet hier (sfeerfilmpje) alvast van het enthousiasme, de veelzijdigheid en de gezelligheid van onze Vrouwenreizen.

Aan de hand van de lijst hieronder kun je zien over welke bestemming er iets extra's te beluisteren, te bekijken of te lezen valt. De lijst wordt regematig aangevuld. Ga naar de bestemming in kwestie en geniet.

  • Proef en beleef Genk, 5 tot 7 oktober > bekijk de 2 filmpjes
  • Albanië of het land van de Shiptaren, 18 tot 27 oktober > bekijk het filmpje
  • Fietsen in en rond de IJzervallei, 19 tot 22 juli > filmpje

Er werden geen reizen gevonden.