Reizen in 2020

Femma Vrouwenreizen kijkt vooruit. Momenteel zijn wij druk in de weer met het programma voor 2020. Voor sommige bestemmingen is voorlopig alleen de periode bekend en niet alle data zijn definitief, maar de lijst met 25 bestemmingen is een pareltje.

Wat doen we en waar gaan we naartoe? Onze reizen bieden een ruime keuze, voor ieder wat wils, zeg maar. We gaan stappen, fietsen (en varen), gaan zin zoeken, genieten, cultuur en natuur ontdekken … Voor een paar dagen, een weekend of een langere periode … We blijven in eigen land – stappen de GR5A kustroute, fietsen in Wallonië en ontdekken Mechelen en Brussel –en trekken naar onze buurlanden. Maar we zoeken het evengoed ver weg.

Een voorproevertje
  • Een vaar- en fietsvakantie in Nederland
  • Hongarije en het Balatonmeer
  • Valencia (Spanje)
  • Puglia, in de hak van Italië
  • Washington en Philadelphia

De lijst met bestemmingen vind je hier.

Bezoekers van het Reiscafé

hebben een streepje voor. Kwam je naar het Reiscafé in februari, en zette jij je naam op de lijst van de reis/reizen van jouw keuze? Dan krijg jij als eerste de volledige infofiche toegestuurd zodra de reis ‘boekbaar’ is en kun jij je als eerste inschrijven.

Was je niet aanwezig op het Reiscafé, hou dan zeker deze pagina in het oog. Hier verschijnen de reizen 2020 één na één, met o.a. een link om in te schrijven. 

Wij hopen jou op één van onze reizen te verwelkomen. De unieke sfeer van Femma Vrouwenreizen geeft elke bestemming net dat tikkeltje meer. En maakt van een geweldige reis een reis om nooit te vergeten.

Maart

Brussel, ik hou van u (wandelvakantie).
Actief

Brussel, ik hou van u (wandelvakantie).

Brussel, een stad van uitersten: arme en rijke buurten vlak naast elkaar.  De hoofdstad van het ‘vlakke land’ (Jacques Brel) is niet vlak, integendeel. Brussel is geen grijze stad.  De hemel mag dan vaak grijs zijn, maar in de rangschikking van meest groene hoofdsteden wordt de stad enkel geklopt door Wenen en Washington. In Brussel neemt men graag de tijd om bij de eerste zonnestralen een terrasje te doen of zich uit te strekken op het gras van één van de parken

• Je wandelt een ganse dag.
• Ondergrond is afwisselend verhard/niet verhard.
• Hoog struikgewas/netels/modder mogelijk.

Meer details

April

EGYPTE COMPLEET: samen op zoek naar de bakermat van onze Westerse geschiedenis en op ontdekking in en rond de Rode Zee.  Speciale editie voor mama’s, oma’s en tieners vanaf 10 - 18 jaar
Mama's, oma's en kinderen

EGYPTE COMPLEET: samen op zoek naar de bakermat van onze Westerse geschiedenis en op ontdekking in en rond de Rode Zee. Speciale editie voor mama’s, oma’s en tieners vanaf 10 - 18 jaar

Op reis met Femma-vrouwenreizen, speciaal voor  mama’s en oma’s met kinderen vanaf 10 tot 18 jaar, combineer je de voordelen van een groepsreis met individuele vrijheid en extra aandacht voor de jonge reizigers. Samen met de kinderen krijg je alle gelegenheid om kennis te maken met een cultuur uit de oudheid , natuur en mensen, de beste manier om een land écht te ontdekken. Dit is de andere en boeiende manier van reizen met kinderen.
Wij garanderen je een veilige reis en een ontspannen sfeer met een fijne groepsbeleving.
Een zeer goede Nederlandstalige gids en een hartelijke ervaren  Femma-begeleiding maken van deze reis een onvergetelijke vakantie

Meer details

GR5A – KUSTROUTE- 4 daagse stapvakantie
Actief

GR5A – KUSTROUTE- 4 daagse stapvakantie

De Noordzeekust in Vlaanderen heeft een bijna ononderbroken zandstrand van meer dan 67 km.
De stranden behoren tot de mooiste van Europa. De als een Grote Routepad bewegwijzerde Kustroute volgt een flink deel van de kustlijn, van Wenduine tot De Panne. Een tocht waarbij duinen, bossen, struweel, stranden, wandeldijken snel afwisselen.

Minder fraai is de sterke verkaveling onmiddellijk achter de kustlijn, waardoor de voorbije 150 jaar een groot deel van het duinenlandschap werd verkwanseld. Deze kustwandelroute roept dan ook sterk contrasterende gevoelens op wat respect voor het landschap betreft.

Meer details

Mei

Albanië of het land van de Shiptaren
Nieuwe bestemming

Albanië of het land van de Shiptaren

Klaar voor een prachtige ontdekkingsreis?
Ga dan met ons mee naar een buurland van Griekenland, Macedonië en Montenegro: het relatief onbekende  Albanië.
Een land waar het toerisme nog authentiek is , en de bevolking met wat verwondering naar Westerse toeristen kijkt.
Niet te verwonderen, want het land werd  door de communistische dictators, na WOII tot 1990, hermetisch afgesloten van de buitenwereld.

Meer details

Juni

Fietsen in Picardisch Wallonië
Actief

Fietsen in Picardisch Wallonië

Ja, we verkennen deze keer een stukje Wallonië en wel op een eigentijdse manier.
Onze verblijfplaats is Ghislenghien in het Best Western Horizon hotel , een goeie uitvalsbasis om de hele streek van Ath met de fiets te verkennen.
Het station in de buurt is Silly  (in het Nederlands Opzullik) op 4 km van het hotel. Wie met het openbaar vervoer komt tot in Silly, wordt opgehaald en teruggebracht naar het station  (Mits een kleine eigen bijdrage en goede afspraken met de begeleidsters).

4-daagse reis in half pension met eigen vervoer (op dag 4 ook een middagmaal inbegrepen)
Data: dinsdag 2 tot vrijdag 5 juni 2020
Femma-begeleiding: Francine Leupe en Leen Simoen
Deze reis is een idee van Femma-Vrouwenreizen, vergund reisagent 6030

Meer details

Normandië  Tussen Noormannen, Amerikanen en Calvados!
Dichtbij

Normandië Tussen Noormannen, Amerikanen en Calvados!

Je eet er St Jacobsvruchten alsof het appeltjes zijn en streelt je tong met de drie c’s camenbert, cider en calvados.
Maar Normandië dat is ook een mozaïek van landschappen: stranden waar wereldgeschiedenis is geschreven, met appelbomen en koeien bedekte dalen, prachtige tuinen , kleine dorpen met kerkjes waar de tijd al vijftig jaar stilstaat. Met andere woorden een suggestiemenu voor onze vierdaagse reis in dit land van melk en honing en met een calvados als “trou Normand”!

Meer details

Augustus

September

Even stilvallen,  samen veerkrachtig!
Zingeving

Even stilvallen, samen veerkrachtig!

Wat er op ons levenspad komt hebben we niet altijd in handen.
Iedereen heeft te maken met tegenslagen, ze horen bij het leven.
Maar hoe gaan we er mee om ?

Meer details

Dordogne, genieten met al je zintuigen in hartje Frankrijk
Nieuwe bestemming

Dordogne, genieten met al je zintuigen in hartje Frankrijk

Deze streek,  die we ook Perigord naar zijn oude benaming kunnen noemen, is in het zuidwesten van Frankrijk gelegen.  Het is een streek vol contrasten.

7-daagse busreis in halfpension (dag 4 volpension).
 

Meer details

Oktober

Mechelen en omgeving …
Nieuwe bestemming

Mechelen en omgeving …

Welkom op onze citytrip naar Mechelen.
Heb jij zin om kennis te maken met Mechelen, een stad vol contrasten, hippe en trendy plekjes, mooie middeleeuwse gebouwen, moderne architectuur, interessante musea, leuke groene stille plaatsjes, de klanken van de beiaard ?
Dan mag je niet ontbreken op deze 3-daagse!

Meer details