Reizen in 2020

         

Stappen aan zee, ondanks corona

         

Sommige dingen kunnen nog wel!
Op maandag 12 oktober trok een groepje vrouwen met Femma-vrouwenreizen voor een midweek naar de kust voor een stapvakantie. Gedurende een paar dagen volgden zij de GR5a wandelroute.

Het deed de deelnemers enorm veel deugd om uit hun kot te komen. Natuurlijk werd alles georganiseerd rekening houdend met de corona-maatregelen.
Reisbegeleidsters Bernadette Jansseuse en Mieke Meuris zagen dat het goed was.
Bernadette maakte er zelfs een filmpje van zodat we allemaal kunnen meegenieten.

 

CORONAVIRUS

De wereldwijde impact van het Coronavirus raakt ons allemaal diep. Het zijn moeilijke tijden, ook voor jou die een reis bij ons boekte.
Femma volgt de situatie op de voet. We doen dit door de maatregelen hier te volgen en de situatie ter plaatse te bekijken. We volgen het reisadvies van Buitenlandse Zaken en van de plaatselijke overheden. We houden ons hierbij zoveel mogelijk aan de objectieve feiten.

Al de bestemmingen worden geval per geval bekeken. Indien het nodig zou zijn je vakantieplannen te wijzigen, reiken we je alternatieven en oplossingen aan. Je wordt hierover persoonlijk gecontacteerd.
Indien we veilig kunnen en mogen vertrekken en terugkomen, gaat de Femma vrouwenreis door.

We vragen dus zeker genoeg geduld, want zoals jullie weten lopen de maatregelen opgelegd door de overheid tot 8 juni.  Onze reizen voor de maanden mei en juni zijn verplaatst naar een latere datum.
We blijven de situatie op de voet volgen, en houden betrokken deelnemers op de hoogte indien we meer informatie hebben over hun bestemming in de zomer en daarna.
 

                        - Update 9 april 2020 ‘Veel gestelde vragen’ -

Wat indien je reis dan toch geannuleerd wordt?


A/ Ombuiging van de bestemming naar een latere datum

In de meeste gevallen en waar het mogelijk is wordt de reis verplaatst naar een latere periode. Je krijgt van ons een mailtje hierover met alle concrete informatie.
 

B/ Je krijgt van Femma een waardebon

Wat is een coronawaardebon? Je hebt een reis geboekt bij Femma en die reis is geannuleerd omwille van het coronavirus. Daarom krijg jij van ons een waardebon waarmee je bij ons een nieuwe vakantie kan boeken. Deze bon zal geldig zijn tot eind 2021.

Waarom een waardebon in plaats van een terugbetaling? De federale regering heeft maatregelen getroffen om zowel de reissector als de getroffen reizigers tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. De volledige terugbetaling van alle reizen op dit moment is immers te zwaar voor de reissector. De huidige situatie is héél extreem. Als straks de hele reissector failliet gaat, stort ook het systeem van verzekeraars en herverzekeraars in elkaar en ben je als reiziger uiteindelijk ook je geld kwijt.
Daarom heeft de federale overheid besloten dat er voor de gedupeerden van de coronacrisis andere regels gelden. Er geldt een tijdelijke afwijking van de verplichting om de reiziger terug te betalen voor geannuleerde pakketreizen. De voorwaarde is wel dat de reisorganisator een voucher (waardebon) geeft van dezelfde waarde, die voor minstens één jaar geldig is. Hiermee kan de reiziger een andere reis boeken. Femma maakt de waardebon zelfs geldig tot eind 2021, zodat jullie voldoende keuze en vrijheid hebben om de bon te gebruiken.

Wat is de waarde van deze waardebon? De waarde is gelijk aan het bedrag dat je reeds voor jouw reis hebt betaald en volgens je contractuele verplichtingen.
De waardebon vervangt het recht om aan Femma terugbetaling van alle betaalde bedragen te vragen. Wanneer het totale bedrag van de nieuwe reis hoger is dan de waardebon, dan betaal je deze meerkosten. Wanneer de nieuwe reis goedkoper is, blijft het resterende bedrag op de waardebon nog geldig. De resterende waarde van de waardebon wordt niet in cash uitbetaald.

Ik wil liever geen waardebon, kan ik terugbetaald worden? We begrijpen dat je misschien liever terugbetaald wordt. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk dat ook wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen in overeenstemming met de beslissing van de regering.
Terugbetaling is dus niet mogelijk als wij jou een waardebon aanbieden.

Wie kan deze waardebon gebruiken? De waardebon staat op naam van de boeker van de vakantie. Alleen de boeker van de vakantie kan de waardebon gebruiken. Het bedrag op de waardebon is persoonlijk en kan niet aan andere personen overgedragen worden.

Wanneer zal ik mijn waardebon ontvangen? Je ontvangt hierover te gepasten tijde informatie. Je hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen, wij zorgen ervoor dat je sowieso de juiste informatie ontvangt.

Welke vakanties kan ik met deze waardebon boeken? Je kan hiermee alle Femma-vakanties boeken vanaf uitgifte van de bon tot vakanties eind 2021.

Mag ik deze waardebon gebruiken om meerdere vakanties te boeken? Dus het bedrag spreiden over meerdere vakanties? Dat is mogelijk. Hou je na je eerste boeking nog voldoende saldo over op je waardebon, dan kan je dit gebruiken voor een volgende vakantie. Zolang deze tweede vakantie nog geboekt wordt binnen de voorwaarden van de coronawaardebon.

Kan ik de waardebon ook gebruiken voor een reeds geboekte reis later dit jaar? Je mag de waardebon ook gebruiken voor een reeds geboekte reis later dit jaar. Dit kan zodra je de waardebon ontvangen hebt.

Ik heb nog geen waardebon ontvangen, kan ik wel alvast een boeking maken voor later dit jaar?
Fijn dat je alvast een boeking wil maken! Je mag je boeking alvast maken en van zodra je de waardebon hebt ontvangen, brengen wij jou op de hoogte van de werkwijze.

We volgen de situatie op de voet en werken dit bericht bij zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

 

Zorg ondertussen goed voor jezelf en voor anderen. Blijf positief en durf samen te dromen van die mooie Femma-vrouwenreizen. Hopelijk tot snel!

Veerle.vlasselaer@femma.be

 

 

Er werden geen reizen gevonden.