Reizen in 2020

Femma Vrouwenreizen kijkt vooruit. Momenteel zijn wij druk in de weer met het programma voor 2020. Voor sommige bestemmingen is voorlopig alleen de periode bekend en niet alle data zijn definitief, maar de lijst met 25 bestemmingen is een pareltje.

Wat doen we en waar gaan we naartoe? Onze reizen bieden een ruime keuze, voor ieder wat wils, zeg maar. We gaan stappen, fietsen (en varen), gaan zin zoeken, genieten, cultuur en natuur ontdekken … Voor een paar dagen, een weekend of een langere periode … We blijven in eigen land – stappen de GR5A kustroute, fietsen in Wallonië en ontdekken Mechelen en Brussel –en trekken naar onze buurlanden. Maar we zoeken het evengoed ver weg.

Een voorproevertje
  • Een vaar- en fietsvakantie in Nederland
  • Hongarije en het Balatonmeer
  • Valencia (Spanje)
  • Puglia, in de hak van Italië
  • Washington en Philadelphia

De lijst met bestemmingen vind je hier.

Bezoekers van het Reiscafé

hebben een streepje voor. Kwam je naar het Reiscafé in februari, en zette jij je naam op de lijst van de reis/reizen van jouw keuze? Dan krijg jij als eerste de volledige infofiche toegestuurd zodra de reis ‘boekbaar’ is en kun jij je als eerste inschrijven.

Was je niet aanwezig op het Reiscafé, hou dan zeker deze pagina in het oog. Hier verschijnen de reizen 2020 één na één, met o.a. een link om in te schrijven. 

Wij hopen jou op één van onze reizen te verwelkomen. De unieke sfeer van Femma Vrouwenreizen geeft elke bestemming net dat tikkeltje meer. En maakt van een geweldige reis een reis om nooit te vergeten.

Maart

Brussel, ik hou van u (wandelvakantie).
Actief

Brussel, ik hou van u (wandelvakantie).

Brussel, een stad van uitersten: arme en rijke buurten vlak naast elkaar.  De hoofdstad van het ‘vlakke land’ (Jacques Brel) is niet vlak, integendeel. Brussel is geen grijze stad.  De hemel mag dan vaak grijs zijn, maar in de rangschikking van meest groene hoofdsteden wordt de stad enkel geklopt door Wenen en Washington. In Brussel neemt men graag de tijd om bij de eerste zonnestralen een terrasje te doen of zich uit te strekken op het gras van één van de parken

• Je wandelt een ganse dag.
• Ondergrond is afwisselend verhard/niet verhard.
• Hoog struikgewas/netels/modder mogelijk.

Meer details

April

EGYPTE COMPLEET: samen op zoek naar de bakermat van onze Westerse geschiedenis en op ontdekking in en rond de Rode Zee.  Speciale editie voor mama’s, oma’s en tieners vanaf 10 - 18 jaar
Mama's, oma's en kinderen

EGYPTE COMPLEET: samen op zoek naar de bakermat van onze Westerse geschiedenis en op ontdekking in en rond de Rode Zee. Speciale editie voor mama’s, oma’s en tieners vanaf 10 - 18 jaar

Op reis met Femma-vrouwenreizen, speciaal voor  mama’s en oma’s met kinderen vanaf 10 tot 18 jaar, combineer je de voordelen van een groepsreis met individuele vrijheid en extra aandacht voor de jonge reizigers. Samen met de kinderen krijg je alle gelegenheid om kennis te maken met een cultuur uit de oudheid , natuur en mensen, de beste manier om een land écht te ontdekken. Dit is de andere en boeiende manier van reizen met kinderen.
Wij garanderen je een veilige reis en een ontspannen sfeer met een fijne groepsbeleving.
Een zeer goede Nederlandstalige gids en een hartelijke ervaren  Femma-begeleiding maken van deze reis een onvergetelijke vakantie

Meer details

GR5A – KUSTROUTE- 4 daagse stapvakantie
Actief

GR5A – KUSTROUTE- 4 daagse stapvakantie

De Noordzeekust in Vlaanderen heeft een bijna ononderbroken zandstrand van meer dan 67 km.
De stranden behoren tot de mooiste van Europa. De als een Grote Routepad bewegwijzerde Kustroute volgt een flink deel van de kustlijn, van Wenduine tot De Panne. Een tocht waarbij duinen, bossen, struweel, stranden, wandeldijken snel afwisselen.

Minder fraai is de sterke verkaveling onmiddellijk achter de kustlijn, waardoor de voorbije 150 jaar een groot deel van het duinenlandschap werd verkwanseld. Deze kustwandelroute roept dan ook sterk contrasterende gevoelens op wat respect voor het landschap betreft.

Meer details

Verrassend Mallorca : véél meer dan zon, zee en fietsen
Nieuwe bestemming

Verrassend Mallorca : véél meer dan zon, zee en fietsen

Wie “Mallorca” hoort, denkt aan overvolle stranden.
MAAR Mallorca heeft zoveel meer te bieden. De natuur is er indrukwekkend  vooral  in het westen kan je als natuurliefhebber je hart ophalen in de Serra de Tramuntana, een bergketen die in 2011 door UNESCO de World Heritage Status kreeg toegekend.
Je bezoekt er bovendien tal van schilderachtige dorpjes.
 

Meer details

Mei

Wandelen op het Visserspad van de Rota Vicentina langs de mooiste kust van Zuid-Europa.
Volzet

Wandelen op het Visserspad van de Rota Vicentina langs de mooiste kust van Zuid-Europa.

Moeilijkheidsgraad: voor sportieve, geoefende wandelaars. Lichte tot middelzware tocht. Het terrein is glooiend, met langs de kust een enkele klim. Langs de kust loop je soms een aantal kilometer door mul zand. Om de uitbundige flora niet te beschadigen vormen we daar een rij achter elkaar.

Bagage: je draagt enkel een dagrugzak, de andere bagage wordt vervoerd.

Logement: in eenvoudige hostals. We verblijven in 2-persoonskamers, al dan niet met privaat sanitair. Soms wordt de groep gesplitst over 2 hostals.

Meer details

Puglia en Basilicata De hak van de Italiaanse laars
Nieuwe bestemming

Puglia en Basilicata De hak van de Italiaanse laars

Dit is een reis naar een onbekend, maar o zo mooi deel van Italië!
Een reis vol natuurschoon, afgewisseld met ongelooflijk mooie typische stadjes, eeuwenoude cultuur, onder het genot van de heerlijk Italiaanse keuken...
Het wordt moeilijk kiezen tussen alle hoogtepunten van deze reis!
Wat scoort het hoogst?

Meer details

Albanië of het land van de Shiptaren
Nieuwe bestemming

Albanië of het land van de Shiptaren

Klaar voor een prachtige ontdekkingsreis?
Ga dan met ons mee naar een buurland van Griekenland, Macedonië en Montenegro: het relatief onbekende  Albanië.
Een land waar het toerisme nog authentiek is , en de bevolking met wat verwondering naar Westerse toeristen kijkt.
Niet te verwonderen, want het land werd  door de communistische dictators, na WOII tot 1990, hermetisch afgesloten van de buitenwereld.

Meer details

Hollandse hoogtepunten: Fiets- en vaarvakantie
Actief

Hollandse hoogtepunten: Fiets- en vaarvakantie

Tijdens deze fiets- en vaarvakantie zullen we de mooiste plekken van Holland ontdekken. De combinatie tussen stad en platteland zorgt voor een perfecte mix. Na een vaartocht door het centrum van Amsterdam ontdekken we een prachtig en landelijk gebied : het Groene Hart. Het ene moment fietsen we langs een rustiek merengebied en het andere moment fietsen we dwars door het prachtige centrum van historische steden als Leiden en Haarlem.
Deze fiets- en vaarvakantie voert ons langs het Noordzeestrand, door de duinen en naar havenstadjes, zodat alle Hollandse hoogtepunten aan bod komen!

Meer details

Juni

Fietsen in Picardisch Wallonië
Actief

Fietsen in Picardisch Wallonië

Ja, we verkennen deze keer een stukje Wallonië en wel op een eigentijdse manier.
Onze verblijfplaats is Ghislenghien in het Best Western Horizon hotel , een goeie uitvalsbasis om de hele streek van Ath met de fiets te verkennen.
Het station in de buurt is Silly  (in het Nederlands Opzullik) op 4 km van het hotel. Wie met het openbaar vervoer komt tot in Silly, wordt opgehaald en teruggebracht naar het station  (Mits een kleine eigen bijdrage en goede afspraken met de begeleidsters).

4-daagse reis in half pension met eigen vervoer (op dag 4 ook een middagmaal inbegrepen)
Data: dinsdag 2 tot vrijdag 5 juni 2020
Femma-begeleiding: Francine Leupe en Leen Simoen
Deze reis is een idee van Femma-Vrouwenreizen, vergund reisagent 6030

Meer details

Normandië  Tussen Noormannen, Amerikanen en Calvados!
Dichtbij

Normandië Tussen Noormannen, Amerikanen en Calvados!

Je eet er St Jacobsvruchten alsof het appeltjes zijn en streelt je tong met de drie c’s camenbert, cider en calvados.
Maar Normandië dat is ook een mozaïek van landschappen: stranden waar wereldgeschiedenis is geschreven, met appelbomen en koeien bedekte dalen, prachtige tuinen , kleine dorpen met kerkjes waar de tijd al vijftig jaar stilstaat. Met andere woorden een suggestiemenu voor onze vierdaagse reis in dit land van melk en honing en met een calvados als “trou Normand”!

Meer details

Juli

Augustus

Tijdloos mooi met de fiets door Twente
Actief

Tijdloos mooi met de fiets door Twente

We nemen je mee naar één van de mooiste streken van Nederland, een vergeten land in het oosten : Twente. Het is het gedeelte van de provincie Overijssel tegen de Duitse grens.
Het toerisme leeft er nog op mensenmaat, het land bleef ongeschonden en in het overbevolkte Nederland is het een groene oase van rust.

Meer details

September

Even stilvallen,  samen veerkrachtig!
Zingeving

Even stilvallen, samen veerkrachtig!

Wat er op ons levenspad komt hebben we niet altijd in handen.
Iedereen heeft te maken met tegenslagen, ze horen bij het leven.
Maar hoe gaan we er mee om ?

Meer details

Dordogne, genieten met al je zintuigen in hartje Frankrijk
Nieuwe bestemming

Dordogne, genieten met al je zintuigen in hartje Frankrijk

Deze streek,  die we ook Perigord naar zijn oude benaming kunnen noemen, is in het zuidwesten van Frankrijk gelegen.  Het is een streek vol contrasten.

7-daagse busreis in halfpension (dag 4 volpension).
 

Meer details

Oktober

Dwalen tussen forten, een stukje geschiedenis in de kijker.
Actief

Dwalen tussen forten, een stukje geschiedenis in de kijker.

Dwalen tussen forten… de eerste en tweede wereldoorlog zijn nooit ver weg tijdens onze wandelingen. Het verleden mag nooit vergeten worden.
“De Zwarte Hand” was de jeugdige verzetsgroep uit Klein-Brabant en de Rupelstreek, die al in 1941 werd opgerold. Van de 109 gedeporteerde leden, lieten er 75 het leven.

Meer details

Nepal
Nieuwe bestemming

Nepal


Nepal, gelegen aan de voet van het gebergte, is een verrassende bestemming voor zowel de cultuurproever als de actieve reiziger.
Het bergachtige Hindoe-Nepal, waar ook een belangrijke groep Boeddhisten leeft, ligt
ingeklemd tussen China en India en was lange tijd volledig van de buitenwereld afgesloten. Het nog een middeleeuwse enclave, geïsoleerd van de rest van de wereld door de machtige Himalaya, wat in het Sanskriet ‘oord van sneeuw’ betekent. De variëteit in landschappen is enorm: tussen de hoogste bergen ter wereld liggen groene rijstvelden, schitterende valleien met meren, en uitgestrekte bossen gescheiden door woeste rivieren.
Nepal heeft ook op andere terreinen veel te bieden. Religieuze rijkdom en fascinerende
etnische culturen spreken tot de verbeelding.
Tijdens deze reis blijven we op normale hoogte: max tot 1500 m, dus er is geen gevaar is voor hoogte ziekte.
 

Meer details

Mechelen en omgeving …
Nieuwe bestemming

Mechelen en omgeving …

Welkom op onze citytrip naar Mechelen.
Heb jij zin om kennis te maken met Mechelen, een stad vol contrasten, hippe en trendy plekjes, mooie middeleeuwse gebouwen, moderne architectuur, interessante musea, leuke groene stille plaatsjes, de klanken van de beiaard ?
Dan mag je niet ontbreken op deze 3-daagse!

Meer details