Reizen in 2020

CORONAVIRUS

De wereldwijde impact van het Coronavirus raakt ons allemaal diep. Het zijn moeilijke tijden, ook voor jou die een reis bij ons boekte.
Femma volgt de situatie op de voet. We doen dit door de maatregelen hier te volgen en de situatie ter plaatse te bekijken. We volgen het reisadvies van Buitenlandse Zaken en van de plaatselijke overheden. We houden ons hierbij zoveel mogelijk aan de objectieve feiten.

Al de bestemmingen worden geval per geval bekeken. Indien het nodig zou zijn je vakantieplannen te wijzigen, reiken we je alternatieven en oplossingen aan. Je wordt hierover persoonlijk gecontacteerd.
Indien we veilig kunnen en mogen vertrekken en terugkomen, gaat de Femma vrouwenreis door.

We vragen dus zeker genoeg geduld, want zoals jullie weten lopen de maatregelen opgelegd door de overheid tot 8 juni.  Onze reizen voor de maanden mei en juni zijn verplaatst naar een latere datum.
We blijven de situatie op de voet volgen, en houden betrokken deelnemers op de hoogte indien we meer informatie hebben over hun bestemming in de zomer en daarna.
 

                        - Update 9 april 2020 ‘Veel gestelde vragen’ -

Wat indien je reis dan toch geannuleerd wordt?


A/ Ombuiging van de bestemming naar een latere datum

In de meeste gevallen en waar het mogelijk is wordt de reis verplaatst naar een latere periode. Je krijgt van ons een mailtje hierover met alle concrete informatie.
 

B/ Je krijgt van Femma een waardebon

Wat is een coronawaardebon? Je hebt een reis geboekt bij Femma en die reis is geannuleerd omwille van het coronavirus. Daarom krijg jij van ons een waardebon waarmee je bij ons een nieuwe vakantie kan boeken. Deze bon zal geldig zijn tot eind 2021.

Waarom een waardebon in plaats van een terugbetaling? De federale regering heeft maatregelen getroffen om zowel de reissector als de getroffen reizigers tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. De volledige terugbetaling van alle reizen op dit moment is immers te zwaar voor de reissector. De huidige situatie is héél extreem. Als straks de hele reissector failliet gaat, stort ook het systeem van verzekeraars en herverzekeraars in elkaar en ben je als reiziger uiteindelijk ook je geld kwijt.
Daarom heeft de federale overheid besloten dat er voor de gedupeerden van de coronacrisis andere regels gelden. Er geldt een tijdelijke afwijking van de verplichting om de reiziger terug te betalen voor geannuleerde pakketreizen. De voorwaarde is wel dat de reisorganisator een voucher (waardebon) geeft van dezelfde waarde, die voor minstens één jaar geldig is. Hiermee kan de reiziger een andere reis boeken. Femma maakt de waardebon zelfs geldig tot eind 2021, zodat jullie voldoende keuze en vrijheid hebben om de bon te gebruiken.

Wat is de waarde van deze waardebon? De waarde is gelijk aan het bedrag dat je reeds voor jouw reis hebt betaald en volgens je contractuele verplichtingen.
De waardebon vervangt het recht om aan Femma terugbetaling van alle betaalde bedragen te vragen. Wanneer het totale bedrag van de nieuwe reis hoger is dan de waardebon, dan betaal je deze meerkosten. Wanneer de nieuwe reis goedkoper is, blijft het resterende bedrag op de waardebon nog geldig. De resterende waarde van de waardebon wordt niet in cash uitbetaald.

Ik wil liever geen waardebon, kan ik terugbetaald worden? We begrijpen dat je misschien liever terugbetaald wordt. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk dat ook wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen in overeenstemming met de beslissing van de regering.
Terugbetaling is dus niet mogelijk als wij jou een waardebon aanbieden.

Wie kan deze waardebon gebruiken? De waardebon staat op naam van de boeker van de vakantie. Alleen de boeker van de vakantie kan de waardebon gebruiken. Het bedrag op de waardebon is persoonlijk en kan niet aan andere personen overgedragen worden.

Wanneer zal ik mijn waardebon ontvangen? Je ontvangt hierover te gepasten tijde informatie. Je hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen, wij zorgen ervoor dat je sowieso de juiste informatie ontvangt.

Welke vakanties kan ik met deze waardebon boeken? Je kan hiermee alle Femma-vakanties boeken vanaf uitgifte van de bon tot vakanties eind 2021.

Mag ik deze waardebon gebruiken om meerdere vakanties te boeken? Dus het bedrag spreiden over meerdere vakanties? Dat is mogelijk. Hou je na je eerste boeking nog voldoende saldo over op je waardebon, dan kan je dit gebruiken voor een volgende vakantie. Zolang deze tweede vakantie nog geboekt wordt binnen de voorwaarden van de coronawaardebon.

Kan ik de waardebon ook gebruiken voor een reeds geboekte reis later dit jaar? Je mag de waardebon ook gebruiken voor een reeds geboekte reis later dit jaar. Dit kan zodra je de waardebon ontvangen hebt.

Ik heb nog geen waardebon ontvangen, kan ik wel alvast een boeking maken voor later dit jaar?
Fijn dat je alvast een boeking wil maken! Je mag je boeking alvast maken en van zodra je de waardebon hebt ontvangen, brengen wij jou op de hoogte van de werkwijze.

We volgen de situatie op de voet en werken dit bericht bij zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

 

Zorg ondertussen goed voor jezelf en voor anderen. Blijf positief en durf samen te dromen van die mooie Femma-vrouwenreizen. Hopelijk tot snel!

Veerle.vlasselaer@femma.be

 

 

Augustus

September

Fietsen in Picardisch Wallonië
Actief

Fietsen in Picardisch Wallonië

Ja, we verkennen deze keer een stukje Wallonië en wel op een eigentijdse manier.
Onze verblijfplaats is Ghislenghien in het Best Western Horizon hotel , een goeie uitvalsbasis om de hele streek van Ath met de fiets te verkennen.
Het station in de buurt is Silly  (in het Nederlands Opzullik) op 4 km van het hotel. Wie met het openbaar vervoer komt tot in Silly, wordt opgehaald en teruggebracht naar het station  (Mits een kleine eigen bijdrage en goede afspraken met de begeleidsters).

4-daagse reis in half pension met eigen vervoer (op dag 4 ook een middagmaal inbegrepen)
Data: dinsdag 2 tot vrijdag 5 juni 2020
Femma-begeleiding: Francine Leupe en Leen Simoen
Deze reis is een idee van Femma-Vrouwenreizen, vergund reisagent 6030

Meer details

Even stilvallen,  samen veerkrachtig!
Zingeving

Even stilvallen, samen veerkrachtig!

Wat er op ons levenspad komt hebben we niet altijd in handen.
Iedereen heeft te maken met tegenslagen, ze horen bij het leven.
Maar hoe gaan we er mee om ?

Meer details

Dordogne, genieten met al je zintuigen in hartje Frankrijk
Nieuwe bestemming

Dordogne, genieten met al je zintuigen in hartje Frankrijk

Deze streek,  die we ook Perigord naar zijn oude benaming kunnen noemen, is in het zuidwesten van Frankrijk gelegen.  Het is een streek vol contrasten.

7-daagse busreis in halfpension (dag 4 volpension).
 

Meer details

Valencia,  méér dan paella en sinaasappels!
Nieuwe bestemming

Valencia, méér dan paella en sinaasappels!

Valentia: de dappere.   Gesticht door de Grieken, bezet door Visigoten en Moren, heroverd door de Christenen…  Eens was  ze één van de belangrijkste steden in de Mediterraanse  regio.   Bewijzen vinden we hiervan in overvloed in de oude binnenstad met haar torens, pleintjes, stadspaleizen en kathedralen.

Meer details

Oktober

Dwalen tussen forten, een stukje geschiedenis in de kijker.
Actief

Dwalen tussen forten, een stukje geschiedenis in de kijker.

Dwalen tussen forten… de eerste en tweede wereldoorlog zijn nooit ver weg tijdens onze wandelingen. Het verleden mag nooit vergeten worden.
“De Zwarte Hand” was de jeugdige verzetsgroep uit Klein-Brabant en de Rupelstreek, die al in 1941 werd opgerold. Van de 109 gedeporteerde leden, lieten er 75 het leven.

Meer details

Normandië  Tussen Noormannen, Amerikanen en Calvados!
Dichtbij

Normandië Tussen Noormannen, Amerikanen en Calvados!

Je eet er St Jacobsvruchten alsof het appeltjes zijn en streelt je tong met de drie c’s camenbert, cider en calvados.
Maar Normandië dat is ook een mozaïek van landschappen: stranden waar wereldgeschiedenis is geschreven, met appelbomen en koeien bedekte dalen, prachtige tuinen , kleine dorpen met kerkjes waar de tijd al vijftig jaar stilstaat. Met andere woorden een suggestiemenu voor onze vierdaagse reis in dit land van melk en honing en met een calvados als “trou Normand”!

Meer details

Nepal
Nieuwe bestemming

Nepal


Nepal, gelegen aan de voet van het gebergte, is een verrassende bestemming voor zowel de cultuurproever als de actieve reiziger.
Het bergachtige Hindoe-Nepal, waar ook een belangrijke groep Boeddhisten leeft, ligt
ingeklemd tussen China en India en was lange tijd volledig van de buitenwereld afgesloten. Het nog een middeleeuwse enclave, geïsoleerd van de rest van de wereld door de machtige Himalaya, wat in het Sanskriet ‘oord van sneeuw’ betekent. De variëteit in landschappen is enorm: tussen de hoogste bergen ter wereld liggen groene rijstvelden, schitterende valleien met meren, en uitgestrekte bossen gescheiden door woeste rivieren.
Nepal heeft ook op andere terreinen veel te bieden. Religieuze rijkdom en fascinerende
etnische culturen spreken tot de verbeelding.
Tijdens deze reis blijven we op normale hoogte: max tot 1500 m, dus er is geen gevaar is voor hoogte ziekte.
 

Meer details

GR5A – KUSTROUTE- 4 daagse stapvakantie
Actief

GR5A – KUSTROUTE- 4 daagse stapvakantie

De Noordzeekust in Vlaanderen heeft een bijna ononderbroken zandstrand van meer dan 67 km.
De stranden behoren tot de mooiste van Europa. De als een Grote Routepad bewegwijzerde Kustroute volgt een flink deel van de kustlijn, van Wenduine tot De Panne. Een tocht waarbij duinen, bossen, struweel, stranden, wandeldijken snel afwisselen.

Minder fraai is de sterke verkaveling onmiddellijk achter de kustlijn, waardoor de voorbije 150 jaar een groot deel van het duinenlandschap werd verkwanseld. Deze kustwandelroute roept dan ook sterk contrasterende gevoelens op wat respect voor het landschap betreft.

Meer details

Egypte, de geheimen van de Nijl en het land van de farao’s en de Nubiërs
Nieuwe bestemming

Egypte, de geheimen van de Nijl en het land van de farao’s en de Nubiërs

11-daags cultureel, avontuurlijk en veelzijdig  nieuw programma met 10 overnachtingen
Van donderdag 15 oktober tot en met zondag 25 oktober 2020:  met 2 nachten in Caïro, 2 nachten in Luxor, 4 nachten Nijlcruise en 2 nachten in Aswan

Beleving en cultuur op maat van ons gezelschap, een deugddoende babbel, een goede Nederlandstalige gids en hartelijke ervaren  Femma-begeleiding maken  van deze reis een onvergetelijke vakantie.

Meer details

Mechelen en omgeving …
Nieuwe bestemming

Mechelen en omgeving …

Welkom op onze citytrip naar Mechelen.
Heb jij zin om kennis te maken met Mechelen, een stad vol contrasten, hippe en trendy plekjes, mooie middeleeuwse gebouwen, moderne architectuur, interessante musea, leuke groene stille plaatsjes, de klanken van de beiaard ?
Dan mag je niet ontbreken op deze 3-daagse!

Meer details

December

Berlijn en Potsdam Cultuur en een rijke geschiedenis met bovenop de kerstsfeer
Nieuwe bestemming

Berlijn en Potsdam Cultuur en een rijke geschiedenis met bovenop de kerstsfeer

Na de val van de Berlijnse Muur en de Duitse hereniging in 1990 werd Berlijn opnieuw de hoofdstad van alle Duitsers.
De stad heeft een bewogen geschiedenis achter de rug en daar is nog veel van terug te vinden in het stadsbeeld.
Maar Berlijn kijkt ook naar de toekomst. Het is een zeer aangename stad: levendig, jong, dynamisch en energiek.

Meer details