Reizen in 2018

 

Reiscafé 2018

Op zondag 25 februari vonden heel wat reislustige dames de weg naar De Posthoorn in Mechelen voor Femma’s Reiscafé. Ondanks het gure weer liep de zaal aardig vol. Rond 15u was het er gezellig druk. De versgebakken pannenkoeken werden gesmaakt en ook taart en koffie en gingen vlot van de hand.

Er werd bijgepraat, gekust en geknuffeld. De reizen voor 2019 werden uitgebreid gekeurd en besproken. De reisbegeleidsters hadden de handen vol om iedereen te informeren en vragen te beantwoorden. En ze deden dat met enthousiasme. In het najaar komen de nieuwe reizen online en krijgen ook niet-aanwezigen de kans om in te schrijven. Voor 2018 zijn er nog plaatsjes vrij. Niet te lang treuzelen is de boodschap.

Benieuwd hoe er zondag aan toe ging? Deze diavoorstelling geeft je een impressie.

Reiscafé 2018 impressie

More presentations from Geets Annick

 

Tip:

Zin in een leuke fietsvakantie in eigen land? Fietsen in de Polders met de wind in de haren, de geur van de zee en in aangenaam gezelschap, maakt je hoofd leeg, geeft je energie, laadt je batterijen op. Nieuwsgierig naar wat je kunt verwachten?

Bekijk dan zeker het filmpje.

 

Mei

Met de fiets door het Poperingse Hoppeland
Actief

Met de fiets door het Poperingse Hoppeland

Poperinge is een charmant, klein stadje waar het goed  en rustig leven is . Toch is de ‘joie de vivre’ van de Franse buren nooit veraf.
We verblijven in het hartje van de stad in een hotel om ‘U’ tegen te zeggen

Meer details

Albanië of het land van de Shiptaren
Nieuwe bestemming

Albanië of het land van de Shiptaren

Klaar voor een prachtige ontdekkingsreis?
Ga dan met ons mee naar een buurland van Griekenland, Macedonië en Montenegro: het
relatief onbekende  Albanië.
Een land waar het toerisme nog authentiek is , en de bevolking met wat verwondering naar Westerse toeristen kijkt.
Niet te verwonderen, want het land werd  door de communistische dictators, na WOII tot 1990, hermetisch afgesloten van de buitenwereld.
In Albanië zie je nog overal sporen van dat communistisch verleden en vertellen de mensen beklijvende verhalen  Daarenboven is Albanië,  al eeuwen,  het toneel van alle soorten bezettingen.

Meer details

NewYork, here we come
Nieuwe bestemming

NewYork, here we come

New York, New York…is er een stad die meer tot de verbeelding spreekt dan The Big Apple? Mis deze unieke kans niet om deze wereldstad te ontdekken langs alle kanten.

Meer details

Zwerven op en rond pelgrimspaden. La douce France : sur les Pas de Saint-Jacques
Actief

Zwerven op en rond pelgrimspaden. La douce France : sur les Pas de Saint-Jacques

Stap met ons mee in de voetsporen van bisschop Godescalc die in 950, als eerste bekende Franse pelgrim, vanuit Le Puy-en-Velay richting Compostela trok, waarna de Via Podiensis ontstond. De Via Podiensis staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco voor bepaalde delen van het traject en voor de kathedraal en het gasthuis van Le Puy-en-Velay. Het is de oudste en meest authentieke van de 4 Franse wegen die naar Compostela leiden.
We doorkruisen drie streken in Frankrijk (Le Velay, La Margeride, L’Aubrac), elk met hun gebruiken en gewoontes, hun tradities en eigenheden.

Meer details

Bretagne ‘Land van de Zee’
Nieuwe bestemming

Bretagne ‘Land van de Zee’

Kom mee naar het betoverend Bretagne en ontdek samen met ons de mooiste stranden en stadjes van deze bijzondere regio.

Meer details

Juni

FIETSEN langs de Bodensee, een meer in 3 landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.
Actief

FIETSEN langs de Bodensee, een meer in 3 landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

De Bodensee, gelegen in drie landen, is niet alleen de verbinding tussen de landen maar ook tussen hun volkeren en culturen. Het meer ligt in het Zuiden van Duitsland aan de voet van de voor-Alpen, en grenst aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

8-daagse fietsvakantie:  busreis,  in half pension
Deze reis is een idee van Femma-Vrouwenreizen, vergund reisagent 6030
Data: van zondag 3 juni tot zondag 10 juni 2018
Femma-begeleiding: Toos Janssen en Erika Leus

Meer details

Hongarije: Budapest, Cultuur, Spa en Tradities
Nieuwe bestemming

Hongarije: Budapest, Cultuur, Spa en Tradities

Boedapest is de hoofdstad en je voelt er nog steeds een rijke culturele erfenis in monumentale gebouwen, bruggen, villa’s en tuinen.

Vliegtuigreis met 6-daags programma in volpension
Deze reis is een concept van Femma-vrouwenreizen, vergund reisagentschap A6030
Data: van zaterdag 23 juni tot donderdag 28 juni 2018
Reisbegeleiding: Veerle Vlasselaer

Meer details

Juli

De Provence: ‘soms ruikt de aarde naar een stukje hemel’
Nieuwe bestemming

De Provence: ‘soms ruikt de aarde naar een stukje hemel’

La douce France…een uitgestrekt en boeiend land waar we op zoek gaan naar de kleuren van de Provence!
Het paarsblauwe van de lavendelvelden die het landschap begin juli in een kunstwerk veranderen.
Groen als de provençaalse kruiden, het rode van de saffraan en het okergele van de sentier des ocres te Roussillon.
We ontdekken samen een stukje paradijs in het zuiden van Frankrijk want “soms ruikt de aarde naar een stukje hemel!”

Meer details

Augustus

Fietsen in het Maasland
Actief

Fietsen in het Maasland

In het Oosten van Limburg boetseert de Maas al eeuwenlang een vallei waar watervogels, kruiden en bloemen welig tieren. Tussen de vele plassen en armen van de regenrivier grazen Gallowayrunderen en konikpaarden. De vlakke Maasdijken rijgen charmante dorpjes aan elkaar. Een magische plek!
De lichtglooiende streek is zeer geliefd bij fietsers.

Meer details

September

Fietsen aan Zee Ontdek de Belgische kust en het achterland
Actief

Fietsen aan Zee Ontdek de Belgische kust en het achterland

Strand en zee zijn altijd vlakbij en om de hoek wachten de uitgestrekte polders. Hier vecht je tegen de wind, ruik je de zee en beleef je dit vlakke land op zijn best.

6-daagse reis in half pension: bus + fiets (afstanden per dag tussen 40 à 60 km).
Deelnemen kan met je eigen fiets of je kan een (elektrische/gewone )fiets huren (facultatief en niet inbegrepen).

Meer details

De sluiers van Iran
Verre bestemmingen

De sluiers van Iran

Wie ooit in Iran was, kwam terug met enthousiaste verhalen over gastvrijheid, nieuwsgierigheid en de fierheid van het volk.
Een beetje mysterieus, dat wel. Het sprookje van ‘duizend-en-één-nacht’ is altijd dichtbij en in de patronen van tapijten en tuinen is hun poëzie verweven.

Meer details

Even stilvallen in een abdij
Zingeving

Even stilvallen in een abdij

In onze drukdoende samenleving lopen we soms aan onszelf en aan anderen voorbij. Er ‘moet’ zoveel en dan kan er soms zo weinig. Tot jezelf komen bijvoorbeeld. Of stil worden. Buiten en binnen in verbinding brengen met mekaar. Stilte doet stilvallen. En dan kom je jezelf tegen. Dat kan verrassend zijn. Een avontuur, een reis naar binnen. Om anders naar buiten te gaan.

Abdijen zijn stilteplekken. Ze liggen meestal midden in de natuur, de gebouwen zijn indrukwekkend sober, de bewoners evenzeer. Wij mogen drie dagen lang te gast zijn in een abdij van zusters benedictinessen. We leven er op het ritme van de monastieke gemeenschap. We lezen, wandelen, eten (soms) in stilte. Het is zeker niet de bedoeling dat we 3 dagen ‘stilzwijgend’ vertoeven in de abdij !!
We verkennen de ruimte in onszelf, we luisteren aandachtig naar elkaars zoektocht.
Drie dagen STILVALLEN, je mag het jezelf gunnen !

Meer details

Langs groene vulkanen in de Eifel
Dichtbij

Langs groene vulkanen in de Eifel

Imponerende dolomietrotsen, wereldbekende mineraalbronnen, talrijke burchten uit de middeleeuwen en een uniek natuurlandschap ontstaan door vuur en ijs, kenmerken ons verblijf middenin de Vulkaaneifel.  Voor geologen is de vulkaaneifel het spectaculairste gebied van de Eifel.  De heuvels met hun kegelachtige vorm getuigen van de oerkrachten die hier ooit woedden.  Diepe blauwgroene maren of meren zijn het handelsmerk van deze regio ze worden ook wel de ogen van de Eifel genoemd.  Wandelen is hier dan ook heerlijk.  Je hebt hier liefst 240 vulkanen die de rechtstreekse getuigen zijn van de geologische ontwikkeling van deze streek.  Hier in dit Eifelgebied ligt een wondermooi stukje aarde met sfeervolle stadjes.  In het Gerolsteinerland, waar ons hotel gelegen is zullen we samen volop genieten van deze streek en al zijn heerlijkheden.  Samen met u gaan we op ontdekking in deze toch wel bijzondere regio van Duitsland.

Meer details

Oktober

Zuid-Afrika
Nieuwe bestemming

Zuid-Afrika

Het prachtige Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Regenboognatie’ genoemd, vanwege de enorme variëteit aan kleuren, culturen en tradities. Je ontdekt er een mix van Afrikaanse, Westerse en Aziatische bevolkingsgroepen met  authentieke dorpen en wijken. In het land vind je uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en glooiende wijngaarden. Zuid-Afrika is een aantrekkelijke mix van Afrikaanse cultuur, landschappen en wildlife enerzijds en Europese voorzieningen, luxe en infrastructuur anderzijds.
En in het zachtgroene Swaziland, bijna geheel omsloten door Zuid-Afrika, zie je een eigen leefstijl en respect voor tradities. De markt met streekeigen produkten en de vriendelijke bevolking zullen je verleiden Moet het gezegd dat je op prachtige locaties eet en slaapt?

Meer details

November

Wenen in de kerstsfeer
Citytrip

Wenen in de kerstsfeer

Wenen is niet alleen een muziekstad met vele muziektheaters en schouwburgen. Haydn, Mozart, Mahler, Beethoven, Schubert, Brahms, Strauss en nog vele andere hebben in deze hoofdstad van de muziek gewoond en gewerkt.
Hun prachtige muziek kan je beluisteren in de al even mooie gebouwen zoals er zijn de Staatsopera, het Burgtheater, het Volkstheater, de Kammeroper en tal van andere historische plaatsen.

Meer details

December

Winterpret in Brussel, weekendje weg!
Nieuwe bestemming

Winterpret in Brussel, weekendje weg!

Nieuw!!! Extra in ons aanbod!
Wil je er lekker tussenuit? Alleen of met vriendinnen?

Femma neemt je mee naar Brussel voor een weekendje winterpret.

Meer details