Misschien ga je in de zomermaanden op reis, met of zonder Femma. Of misschien blijf je gewoon lekker thuis. Wat je ook van plan bent of hoe je het ook aanpakt ...

Reizen in 2018

September

Fietsen aan Zee Ontdek de Belgische kust en het achterland
Actief

Fietsen aan Zee Ontdek de Belgische kust en het achterland

Strand en zee zijn altijd vlakbij en om de hoek wachten de uitgestrekte polders. Hier vecht je tegen de wind, ruik je de zee en beleef je dit vlakke land op zijn best.

6-daagse reis in half pension: bus + fiets (afstanden per dag tussen 40 à 60 km).
Deelnemen kan met je eigen fiets of je kan een (elektrische/gewone )fiets huren (facultatief en niet inbegrepen).

Meer details

De sluiers van Iran
Verre bestemmingen

De sluiers van Iran

Wie ooit in Iran was, kwam terug met enthousiaste verhalen over gastvrijheid, nieuwsgierigheid en de fierheid van het volk.
Een beetje mysterieus, dat wel. Het sprookje van ‘duizend-en-één-nacht’ is altijd dichtbij en in de patronen van tapijten en tuinen is hun poëzie verweven.

Meer details

Even stilvallen in een abdij
Zingeving

Even stilvallen in een abdij

In onze drukdoende samenleving lopen we soms aan onszelf en aan anderen voorbij. Er ‘moet’ zoveel en dan kan er soms zo weinig. Tot jezelf komen bijvoorbeeld. Of stil worden. Buiten en binnen in verbinding brengen met mekaar. Stilte doet stilvallen. En dan kom je jezelf tegen. Dat kan verrassend zijn. Een avontuur, een reis naar binnen. Om anders naar buiten te gaan.

Abdijen zijn stilteplekken. Ze liggen meestal midden in de natuur, de gebouwen zijn indrukwekkend sober, de bewoners evenzeer. Wij mogen drie dagen lang te gast zijn in een abdij van zusters benedictinessen. We leven er op het ritme van de monastieke gemeenschap. We lezen, wandelen, eten (soms) in stilte. Het is zeker niet de bedoeling dat we 3 dagen ‘stilzwijgend’ vertoeven in de abdij !!
We verkennen de ruimte in onszelf, we luisteren aandachtig naar elkaars zoektocht.
Drie dagen STILVALLEN, je mag het jezelf gunnen !

Meer details

Langs groene vulkanen in de Eifel
Dichtbij

Langs groene vulkanen in de Eifel

Imponerende dolomietrotsen, wereldbekende mineraalbronnen, talrijke burchten uit de middeleeuwen en een uniek natuurlandschap ontstaan door vuur en ijs, kenmerken ons verblijf middenin de Vulkaaneifel.  Voor geologen is de vulkaaneifel het spectaculairste gebied van de Eifel.  De heuvels met hun kegelachtige vorm getuigen van de oerkrachten die hier ooit woedden.  Diepe blauwgroene maren of meren zijn het handelsmerk van deze regio ze worden ook wel de ogen van de Eifel genoemd.  Wandelen is hier dan ook heerlijk.  Je hebt hier liefst 240 vulkanen die de rechtstreekse getuigen zijn van de geologische ontwikkeling van deze streek.  Hier in dit Eifelgebied ligt een wondermooi stukje aarde met sfeervolle stadjes.  In het Gerolsteinerland, waar ons hotel gelegen is zullen we samen volop genieten van deze streek en al zijn heerlijkheden.  Samen met u gaan we op ontdekking in deze toch wel bijzondere regio van Duitsland.

Meer details

Oktober

Zuid-Afrika
Nieuwe bestemming

Zuid-Afrika

Het prachtige Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Regenboognatie’ genoemd, vanwege de enorme variëteit aan kleuren, culturen en tradities. Je ontdekt er een mix van Afrikaanse, Westerse en Aziatische bevolkingsgroepen met  authentieke dorpen en wijken. In het land vind je uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en glooiende wijngaarden. Zuid-Afrika is een aantrekkelijke mix van Afrikaanse cultuur, landschappen en wildlife enerzijds en Europese voorzieningen, luxe en infrastructuur anderzijds.
En in het zachtgroene Swaziland, bijna geheel omsloten door Zuid-Afrika, zie je een eigen leefstijl en respect voor tradities. De markt met streekeigen produkten en de vriendelijke bevolking zullen je verleiden Moet het gezegd dat je op prachtige locaties eet en slaapt?

Meer details

November

Wenen in de kerstsfeer
Citytrip

Wenen in de kerstsfeer

Wenen is niet alleen een muziekstad met vele muziektheaters en schouwburgen. Haydn, Mozart, Mahler, Beethoven, Schubert, Brahms, Strauss en nog vele andere hebben in deze hoofdstad van de muziek gewoond en gewerkt.
Hun prachtige muziek kan je beluisteren in de al even mooie gebouwen zoals er zijn de Staatsopera, het Burgtheater, het Volkstheater, de Kammeroper en tal van andere historische plaatsen.

Meer details

December

Winterpret in Brussel, weekendje weg!
Nieuwe bestemming

Winterpret in Brussel, weekendje weg!

Nieuw!!! Extra in ons aanbod!
Wil je er lekker tussenuit? Alleen of met vriendinnen?

Femma neemt je mee naar Brussel voor een weekendje winterpret.

Meer details