Zwerven op en rond pelgrimspaden

Zwerven op en rond pelgrimspaden

Deze trektocht laat ons zowel genieten van het glooiend mooie lentelandschap als van de rijke cultuur. Umbrië is van een bijzondere schoonheid. Bossen worden afgewisseld met akkers, wijn- en olijfgaarden. We klimmen en dalen over prachtig groene heuvels en worden beloond met adembenemende vergezichten. Ommuurde stadjes met paleizen, kerken en pleinen verwijzen naar een ver verleden. Terwijl we wandelen laten we ons inspireren door de figuur van Franciscus én van Clara van Assisi. Overal komen we dorpen, kapelletjes en grotten tegen die ons een beeld aanreiken waar Franciscus, Clara en hun volgelingen leefden eind 12de, begin 13de eeuw. Wat waren toch hun drijfveren om zo kwetsbaar, eenvoudig en verbonden te leven?  Kunnen we daar in ons eigen leven iets mee doen?
Het wordt een tocht waar de natuur belangrijk is, maar waar tevens aandacht zal gegeven worden aan een open spiritualiteit, aan stilte en verdieping.
We overnachten in vier verschillende hotels. Met een busje worden we 's avonds opgehaald en 's morgens afgezet daar waar we de avond ervoor zijn aangekomen. We lopen met een dagrugzak; de grote bagage wordt vervoerd. De dagtochten schommelen tussen de 16 en 20 km. Voor 's middags nemen we een picknick mee. 's Ochtends en 's avonds eten we in het hotel.
Sommige trajecten zoals de heen- en terugrit van Rome worden met een middelgrote bus afgelegd. Voor de verbindingen van en naar hotel-startplaats van het stappen, verdelen we ons over drie kleinere busjes. Dit omwille van de minder gemakkelijk te bereiken overnachtingsplaatsen.