Wandelen op het Visserspad van de Rota Vicentina langs de mooiste kust van Zuid-Europa.

Wandelen op het Visserspad van de Rota Vicentina langs de mooiste kust van Zuid-Europa.

Het Visserspad (trilho dos pescadores) loopt langs de Atlantische kust van Zuid-West Portugal en volgt het pad dat de vissers gebruikten om bij hun perfecte visplek te geraken. Deze kustroute loopt van noord naar zuid door het natuurpark Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, een langgerekte beschermde strook tussen Porto Covo en Cabo de São Vicente. De route loopt over het grondgebied van zowel de Alentejo als de Algarve.
Veel van deze paden werden gebruikt door pelgrims die vanuit de kaap Cabo de São Vicente vertrokken met bestemming Santiago de Compostela.
Die kust bestaat uit duinen, begroeid met felbloeiende vetplanten en baaien met zandstranden en indrukwekkende rotspartijen. De oceaan is altijd aanwezig tussen de steile kliffen van deze grillige kustlijn. Het uitzicht over de wilde oceaan die meedogenloos op de kust beukt, is onvergetelijk. Af en toe kunnen we genieten van de kleurenpracht van immense velden met wilde bloemen. Het gebied is rijk aan zeldzame flora en fauna en ooievaars bouwen hun nesten op de huizenhoge klippen die loodrecht uit de zee omhoog rijzen.
In de vissersdorpjes kan je genieten van een uitstekende traditionele keuken.