Wandelen en genieten in National Park Eifel!

Wandelen en genieten in National Park Eifel!

Overdag geniet je  van prachtige wandelingen met dagrugzak en ’s avonds kan je aanschuiven voor heerlijke maaltijden in je hotel. Je hoeft niet elke dag opnieuw bagage te pakken.
Vanuit Einruhr maken we prachtige natuurwandelingen. Een van die wandelingen wordt gecombineerd met een bezoek aan Vogelsang. Vogelsang werd gebouwd in 1934 als Ordensburg van de Nationaalsocialisten voor de opleiding van de toekomstige nazi-elite. Na WOII werd het bezet door het Amerikaanse leger. Daarna werd het gebruikt als oefenterrein door Britse en Belgische troepen.  Na hun vertrek in 2006, kwam de opening van Vogelsang als nationaal park voor bezoekers. We bezoeken het museum en krijgen een rondleiding op het domein door een plaatselijke gids. Geschiedenis en natuur zijn hier met elkaar verweven.
We reizen met het openbaar vervoer. Vanuit Brussel en Leuven nemen we de trein naar Eupen. In Eupen brengen taxi’s ons naar het hotel. Onze aankomst is voorzien rond 13u.
Op deze vijfdaagje stappen we gemiddeld 3 à 5 uur per dag (effectief stappen zonder rusttijden). De hoogteverschillen zijn gering, vergelijkbaar met de Belgische Ardennen. Nooit meer dan 300 meter stijgen. Een goede conditie is een must, maw  je moet zonder problemen 15 km kunnen wandelen aan een normaal tempo (4km per uur).
Meestal is de ondergrond onverhard, dus aarden paadjes.