Vietnam

Vietnam

Is het nu ’s morgens vroeg, bij mist, of in de avondschemering, een boottocht in de Ha Long baai vormt zonder twijfel één van de hoogtepunten van een reis naar Vietnam. De vele tinten geven het karstlandschap een betoverende aanblik.
Historische steden getuigen van de trots en kennis van het volk. De laatste keizerlijke hoofdstad, Hué, getuigt van een rijk cultureel verleden. Hier bleef de stad grotendeels intact waardoor de schoonheid van eeuwenoude pagodes, villa’s en huizen met tuinen nog altijd overheersen. Via de oude stad van Hoi An, de tropische stranden van Da Nang en de ruïnes van het legendarische keizerrijk My Son trekken we verder naar het zuiden.
Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon, is een bloeiende metropool met zijn mythische, koloniale gebouwen als het Hotel Continental en het Caravelle Hotel dat ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd wordt. Dit is een ideale uitvalsbasis om de Mekongdelta te verkennen.
Op onze reis bezoeken we onvergetelijke cultuurhistorische plaatsen, zien we wonderlijke natuurfenomenen, maken we kennis met een hartelijke en gastvrije bevolking. We maken kennis met de plaatselijke ambachten, proeven van de oosterse keuken en genieten van relaxmomenten, van de zon en van de natuur.