Normandië Tussen Noormannen, Amerikanen en Calvados!

Normandië  Tussen Noormannen, Amerikanen en Calvados!

Je eet er St Jacobsvruchten alsof het appeltjes zijn en streelt je tong met de drie c’s camenbert, cider en calvados.
Maar Normandië dat is ook een mozaïek van landschappen: stranden waar wereldgeschiedenis is geschreven, met appelbomen en koeien bedekte dalen, prachtige tuinen , kleine dorpen met kerkjes waar de tijd al vijftig jaar stilstaat. Met andere woorden een suggestiemenu voor onze vierdaagse reis in dit land van melk en honing en met een calvados als “trou Normand”!
We bezoeken Giverny een dorp waar de tuinen van de impressionistische schilder Claude Monet gelegen zijn en die we ook bezoeken. In  Bayeux, charmant stadje bezoeken we het museum van Willem de Veroveraar met het bijna 1000 jaar oude tapijt van koningin Mathilde.
De Mont St Michel gelegen op de grens van Normandië en Bretagne mag zeker niet op ons programma ontbreken. 
En uiteraard besteden we de nodige aandacht aan de landingsplaatsen van D-Day waar in 2019 exact 75 jaar geleden de landing plaatsvond  van waaruit  de bevrijding begon in juni 1944.  We bezoeken in dit kader  Arromanches, St. Mer-d’Eglise, Pointe du Hoc en de indrukwekkende kerkhoven van La Cambe (Duits kerkhof) en Colleville sur Mer (Amerikaans kerkhof)
Met Honfleur en Etretat, twee pareltjes van bestemmingen sluiten we deze vierdaagse af na een heerlijk verblijf in onze vertrouwde stek:  hotel “Ferme de la Rançonnière”. Grote herenboerderij, nu hotel, waar iedere kamer smaakvol ingericht is met antiek.   Een hotel, waar men lekkere maaltijden serveert en waar we sinds de jaren 90, reeds vele malen met onze Vrouwenreizen te gast waren.