Milaan en Turijn, Italië op haar best

Milaan en Turijn, Italië op haar best

Milaan is de stad van mode en design. Zowel in het bruisende centrum als in de steeds hipper wordende wijken net buiten het centrum worden elke dag nieuwe creaties bedacht en geshowd. Shoppen is dan ook een onmisbaar onderdeel van een weekendje Milaan, maar de stad biedt nog zoveel meer!
Bezoek bijvoorbeeld de imposante Duomo, La Scalae n  slenter door de Galleria Vittorio Emanuele II en bewonder kunstwerken in de verschillende musea, geniet van de bijzondere sfeer langs de Navigli en laat je verrassen door de overweldigende aanblik van Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal.
Turijn,  in Noord-Italiê , omringd door  besneeuwde  Alpen,   ook wel eens  de vierkante stad genoemd, bezoeken is als een geschenk uitpakken, laag per laag, ontdekt je iets meer.                                                                   In de stad  ontstond  het onafhankelijke land Italië , in 1861, in het Palazzo Carignano, geboortehuis van de eerste Italiaanse koningen.                                                                                                                                     Maak je klaar voor een bezoek aan  een  atypische  italiaanse stad, hier geen kleine, nauwe straten, maar statige lanen, met  8km overdekte barokke winkelgalerijen (  de koningen wilden het droog houden,  bij het gaan van het één  naar het andere paleis),   grote pleinen met statige paleizen .