Hongarije: Budapest, Donau, Balatonmeer en tradities Vernieuwd veelzijdig programma!

Hongarije: Budapest, Donau, Balatonmeer en tradities Vernieuwd veelzijdig programma!


Een trip naar de stad Gödöllo van Koningin Sissi van Hongarije en Keizerin van Oostenrijk staat ook op ons programma. We bezoeken  er het  barokke paleis, het grootste van Hongarije.
Eveneens worden we verwelkomd op  de paardenshow van de gebroeders Lazars. Een onvergetelijke ervaring.
We overnachten 2 nachten aan  het Balatonmeer,  het grootste meer van Midden-Europa. Rond het meer wordt sinds onze jaartelling wijn gemaakt. Het meer brengt verkoeling en weerkaatst de zonneschijn op de wijngaarden. Wijnboeren maken er vooral witte wijnen.
We verkennen ook het schiereiland Tihany  met heer prachtige abdij.
We brengen ook een bezoek aan het mooie stadje Veszprém. Veszprém was de lievelingsstad van prins Géza en zijn zoon koning István, de eerste koning van Hongarije. De vrouw van István, Gizela, werd waarschijnlijk hier gekroond.
Herend ligt in de Badascony heuvels. Hier staat de fabriek waar het Herend porselein wordt gemaakt. Herend is befaamd in de wereld vanwege haar kostbare en fraai bewerkte porselein. Ieder stuk is een kunststuk, want ze worden stuk voor stuk met de hand beschilderd. Dit gebeurt door schilders die de fabriek zelf opleidt. Na het bezoek aan de manufactuur volgen we een creatieve workshop en proberen een roosje in porselein te maken.