Hollandse hoogtepunten: Fiets- en vaarvakantie

Hollandse hoogtepunten: Fiets- en vaarvakantie

Vanuit Amsterdam komen we eerst langs de bochtige rivier de Amstel. Aan de oever zien we een standbeeld van de wereldberoemde schilder Rembrandt die hier veel etsen heeft gemaakt.
Via de oude universiteitsstad Leiden gaat de tocht door de duinen langs de Noordzeekust naar badplaats Zandvoort. Over het Visserspad, dat de vissersvrouwen vroeger gebruikten om naar de markt te lopen, komen we aan in het gezellige centrum van Haarlem.
Door het groene polderlandschap van de provincie Noord-Holland fietsen we naar de windmolens van het openluchtmuseum De Zaanse Schans. Vanuit de kaasstad Alkmaar maken we een mooie tocht door het duingebied rondom de badplaats Schoorl en kunstenaarsdorp Bergen. We bezoeken het havenstadje Hoorn waar we de sfeer van de Hollandse Gouden Eeuw nog kunnen proeven. Langs de IJsselmeerkust fietsen we naar het stadje Purmerend en de vissersdorpen Edam en Volendam.
In Edam brengen we een bezoek aan het Edams Museum, gevestigd in een schitterend koopmanshuis uit de Gouden Eeuw. Hierna fietsen we weer terug naar Amsterdam.