Het fascinerende andere Egypte, een boeiende culturele en avontuurlijke reis!

Het fascinerende andere Egypte, een boeiende culturele en avontuurlijke reis!

Deze bijzondere rondreis start in de Koptisch wijk van Cairo, waar we kennis maken met een stukje uit de oude Christelijke cultuur.
We bezoeken Alexandrië aan de Middellandse Zee op zoek naar de sporen van een indrukwekkend verleden met haar bibliotheek, het nationaal museum, Kayt Bay Citadel en andere pareltjes.
We reizen door naar Wadi Hitan.
Onderweg bezoeken we het prachtige Wadi El Natron Klooster.
We overnachten in De Wadi Hitan woestijn, waar we genieten van de prachtige natuur en de rust onder een mooie sterrenhemel.
In de vallei, die miljoenen jaren geleden deel van de Tethysoceaan was, liggen honderden miljoenen jaren oude fossielen van de vroegste walvissoorten.
De eerste walvisfossielen werden in 1902-1903 ontdekt. De fossielen tonen de laatste stadia - het verdwijnen van de achterste ledematen - van hoe de walvis zich ontwikkelde van een landdier tot een zeezoogdier.
Daarna vertrekken we richting Wadi El Rayan.
We overnachten in de oase Baharya en bezoeken de volgende dag het museum met de gouden mummies. We maken een avontuurlijke jeeptocht waar onze zintuigen worden verwend  in de fantasiewereld van de Witte Woestijn, waar ivoorkleurige rotsen de meest bizarre vormen aannemen. We rijden verder naar de Kristalberg, picknicken onderweg in een bedoeïenendorpje en genieten van een heerlijke zwempartij.
De volgende dag vertrekken we naar de Oase Van Dachla en bezoeken o.a El Mezawakka.
Na het bezoek aan het traditioneel museum van deze prachtige Oase gaat onze weg verder naar de Oase van Kgarka, waar we weer helemaal andere indrukken opdoen.
We bezoeken Bagawat, Koptische graven en een heel oud kerkje.
We rijden verder naar Luxor, waar we logeren in het beroemde Winter Palace hotel. We bezoeken het Luxormuseum en maken ons klaar voor een koetstocht door de straten van Luxor.
’s Avonds vertrekken we met de nachttrein naar Giza, Cairo.
Tijdens deze rondreis maken we kennis met kleine nederzettingen, en waar mogelijk staan we stil bij het dagelijkse leven van de Egyptenaar.

Het fascinerende andere Egypte, een boeiende en avontuurlijke reis.