Fietsen in het Maasland

Fietsen in het Maasland

Fietsknooppunten, ontwikkeld in deze streek helpen de fietsers op de routes langs de natuurlijke en culturele rijkdom van de Kempen en de Maasvallei.
De startplaats van onze fietsvakantie is het middeleeuws grensstadje  Maaseik  gelegen aan de Maas.
We maken Grensoverschrijdende fietstochten langs dorpjes, gehuchten en boerderijen aan beide zijden van de Maas.
We fietsen  in Aldeneik over het leugenbrugje en vertellen de legende van Harlindis en Relindis, we fietsen verder via Sint Jansberg naar het mooiste marktplein van België waar sinds 1864 het standbeeld van Jan en Hubert Van Eyck  staat.
In Ophoven steken we de Maas over naar Nederland. We fietsen door de Nederlandse dorpjes Ohé en Laak, Stevensweert en Maasbracht en tussen de natuurlijke grintplassen  naar het witte stadje Thorn.
We fietsen via Neeroeteren naar  Eisden waar we een 181 meter lange tocht maken doorheen de kruinen van de bomen op het Kruinenpad.
We volgen verder de slingerloop van de Maas en bezoeken in Stokkem  het vlechtersmuseum,  fietsen naar het dorpje Heppeneert en bezoeken er het bedevaartsoord.
We logeren in  het charmante kasteelhotel  Wurfeld. De oorsprong van het gebouw dateert van 1640.
Hotel Kasteel Wurfeld ( www.kasteelwurfeld.be) ligt in een ruim aangelegd privé park van 2,5 ha met aangelegde tuinen, een groot terras, een vijver en een uitstekende keuken.