Dordogne, genieten met al je zintuigen in hartje Frankrijk

Dordogne, genieten met al je zintuigen in hartje Frankrijk

Het deel waar we zullen verblijven is de Perigord Noir met verwijzing naar de vele donkere eikenbossen. Slechts weinige gebieden in Frankrijk hebben de bezoeker zoveel te bieden als deze streek.  Het afwisselende landschap, de beroemde gastronomie, het rijke verleden, de vele kastelen en kerken en uiteraard de uitzonderlijke mooie dorpjes en stadjes.  De beroemde rivierdorpen langs de Dordogne en de Vézere zijn zeker de moeite waard, vooral wanneer we in alle rust door de schilderachtige oude straatjes kunnen slenteren. 
De rotsen en grotten in het  noordelijk deel van dit gebied staat bekend als de bakermat van de prehistorie.  Hier vestigde zich de eerste mens, en in deze omgeving zijn dan ook meer sporen teruggevonden van menselijke bewoning dan elders ter wereld. 
Wat de gastronomie betreft verblijven we in hotel “Laborderie”. Het is een mooi hotel met een heel lekkere keuken, echt een “Table Périgourdine” met alle plaatselijke specialiteiten zoals foie gras, canard, verschillende soorten kaas, notentaart, en niet te vergeten de lekkere wijntjes uit de Bergerac.